reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kosmo przedstaw mu zalety sexu, dodam tylko, że gdy rodzice współżyją, dzidzia odbiera to jako coś miłego i uspokaja ją delikatne kołysanie w czasie stosunku:tak:

pirania nieustannie trzymam za Ciebie kciuki.. o rany, to lada moment będziesz miała Niuńkę przy sobie!!!
kochana czy możesz mi napisać, kiedy najlepiej strać się o córcię, jeśli chodzi o fazy księżyca? bo zapomniałam, jak to z tym było..
kinga głowa do góry:tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Piranha
nonono mam takie same odczucia, na sn ze znieczuleniem bym się skusiła:-D
ja chyba będę mogła rodzić sn w drugiej ciąży, bo już długi czas minął od cc...no chyba że drugi dowcipniś/dowcipniśka też na tyłeczku będzie siedział/a to wolę cc niż poród pośladkowy sn:szok:
Kinga a bo wiesz, teraz to seksy dla przyjemności hehehe zaraz będziemy się brać do roboty :-p
tulę ;)

truskawcia poród pośladkowy to od razu wskazanie do cc, nie puszczą dołem;-) a sn zawsze możesz próbować po pierwszej cesarce, znam dziewczyny, które rodziły dołem po cc

Ewcik dzięki :)

dawniej niby mówili że jak pierworódka to przy ułożeniu pośladkowym cc, a jak rodzi się kolejny raz i jest ułożenie pośladkowe to nie ma wskazania do cc ...dobrze że się pozmieniało :-D

ciekawe czy można przedawkować truskawki...ja właśnie chyba przedawkowuję :-D

Truskafffko, no ja też przed chwilą przedawkowałam truskawki ...i do delikatnie mówiąc :-D

Odebrałam dziś wyniki badań krwi i się troszkę zmartwiłam. Mam podniesiony fibrynogen i bardzo podniesione D-Dimery, wiem że w ciąży rosną ale taki wysoki poziom to już chyba nie jest normalny. Norma jest poniżej 500 a ja mam prawie 2700 i pewnie te moje duszności są z dużej zakrzepicy :-( ...mam nadzieje, że nie dostanę jakiegoś zatoru. Na szczęście antygen HBs wyszedł ujemny ale niechcący sprawdziłam też obecność przeciwciał anty HBs i wynoszą 7 - miałam zatem styczność z wirusem zapalenia wątroby WZW typu B i musiałam mieć szczęście, że nie zachorowałam ...po ciąży chyba zaszczepię się na to cholerstwo. Z dobrych wieści to to, że Biofer Folic pomógł na moją lekką anemię i hemoglobinę oraz erytrocyty mam teraz przepiękne :-)

Piranha, biore magnez ten do rozpuszczenia MAGNESOR 150, żurawinę, wapń OsteoDiag czy jakoś tak i wit C 500mg z apteki mam wszytsko... ale już nadziei nie mama na córcię, bo przed braniem suplem.mialam niższe ph a teraz... a jadam normalnie i raczej ograniczam sporo posiłków, ale dzis np zjadłam kilka kartofli i kalafior-a nie można...ale to po zmierzeniu ph bo juz sił nie mam....:(((
No i oczywiście B-50 comp. nie przyszedł a czekam juz ponad tydz.:((((

Kinguś
zawsze Pamiętam;****

Mam jutro kolejny ciężki dzień... Buziaki;************

Kurcze Piranha jak czytam te wszystkie nazwy medyczne to normalnie zielona jestem :( Oby wszystko dobrze sie u ciebie skończyło. Piranha może ty mi pomozesz bo pytałam wcześniej ale nikt mi nie odpisał. Jak to jest z tym sudafetem? Kiedy go brać? Przed każdymi przytulankami czy dopiero bliżej owulacji? Będę wdzięczna za odpowiedz :)

Marzycielko, Sudafed należy wziąć minimum godzinę przed starankami (każdymi jeśli nie są z zabezpieczeniem :-)). W okolicach samej owulki dziewczyny z in-gender biorą nawet takie dawki jak co 4 godziny (a nawet jeśli starania były np. 2-3 dni przed owu to trzeba dbać o niskie pH i brak śluzu EWCM aż do samej owulacji gdyż wysokie pH może wpłynąć na ujemną polaryzacje komórki jajowej co przyciągnie dodatnio naładowane plemniki z chromosomem Y). Co do D-Dimerów to podniesione mogą świadczyć o zakrzepicy, podobno D-Dimery w ciąży rosną ale u mnie są potwornie wysokie i pewnie stąd te duszności, w sobotę mam wizytę (USG i KTG, ostatnie już) to podpytam czy mój wynik jest niepokojący. Sprawdziłam sobie z ciekawości układ krzepnięcia pod kątem ewentualnego CC.

natusia, a może to ten Magnesor podbija pH? No i może to był jakiś chwilowy wzrost (np. po tych ziemniakach, które zawierają dużo potasu)? Nic się nie stresuj, zmierz raz jeszcze pH jutro i daj znać ...a córeczkę będziesz mieć na pewno, zobaczysz! Na wysokie pH są przecież sposoby :tak: ...no i pH 6 to żadna tragedia, przy planowaniu synka zalecane jest powyżej 8.

Dobranoc wszystkim, śpijcie dobrze!

Ostatnia edycja:
witam
dla wszystkich naszych pociech z okazji ich swieta BUZIOLE
Dzie%C5%84-dziecka.jpg

PIRANHA-pierwsze słysze o tych D-Dimery???????? czy nie będąc w ciąży tez można mieć to podwyższone ?moze od tego mam duszności
w takim razie a nie od serca?????????

reklama
witam was kochane :-)

wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow :-):-):-)

dziekuje Piranha za odpowiedz ;-) nie bralam jeszcze tego sudafedu, ale u mnie chyba jeszcze pare dni do owulacji. narazie stosuje sylk przed starankami. Piranha a jezeli Ph zaczyna rosnac to moze to oznaczac zblizajaca sie owulacje?
w srode wieczorem moje Ph wynosilo 4-5, wczoraj wieczor juz 5-6, ale byly przytulanka z sylkiem i dzisiaj rano Ph juz nizsze.

Do góry