reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny :-)
Dla wszystkich dzieci duuuużych i malutkich i tych w brzuszkach i tych planowanych i wyczekiwanych :-):-D

Najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka, smutków małych jak biedronka i szczęścia wielkiego jak smok!

A dla pozostałych MIŁEGO DNIA :-):-D

reklama
WITAM:)

Ale deszczowo i zimno w Dzień Dziecka:/

Ogień trzeba było zrobić :/

DLA NASZYCH DZIECIACZKÓW !!

dzien%20dziecka.gif

Aby serduszka Wasze
gorące były zawsze jak słońce...
A uśmiech Wasz radosny
przypominał zapach wiosny!!

O ho ho ale żeście sie rozpisały o porodach :p

U mnie pierwszy masakra od poczatku w bólach megach że człowiekowi tchu brakło gdzie jak miałam przec nie miałam siły :?Domisiowi szybko tętno spadało i decyzja o cc tyle że ogólne miałam bo czasu nie było :0 lecieli ze mną na ten stół że ho ho!
Drugi poród miał być cc bo bałam sie ze bedzie jak przy pierwszym ze znowu komplikacje ale babka uparła sie ze sn bo ja mam rozwarcie i bla bla no i urodizłam sn ale ten był oki poród nie patrząc na bóle po przebiciu wód to powiedziałabym ze super gdyż wszystko elegancko łądnie szło:)
Teraz trzeci i sram w gacie :D

PIRANHA nie wiem oc zym piszesz bo ja noga jeśli chodzi o te wszysktie badania ale kciuki aby było dobrze &&&

EWA no ja jestem taką co po cc rodziła sn :p no i kurka tyś położna?no to super juz wiem do kogo w razie w bede się zwracać o pomoc :D

Dzień Dobry:)
28_2_3v.gif

Dziewczyny u nas od rana leje, bez dobrej kawki sie nie obedzie bo dzien senny
3_4_102.gif
.

Piranho- Kurcze u Ciebie porod juz na dotkniecie...ostatnie Ktg i Usg...i corcia bedzie z Wami:)))))
I nie przejmuj sie ze nie rodzilas SN , kiedy nie ma komplikacji mozna tak rodzic ale co jak dzieje sie cos niedobrego...poza tym wiele kobiet wymeczy sie , ma rozwarcie na 10 a i tak potem ma cc bo nie mozna dziecka urodzic.
Nie jedna kobieta woli cc niz naturalnie chociaz ja cesarki na zyczenie nie rozumiem!!! jak mozna prosic zeby sie pociac! Co innego kiedy sa wskazania! no ale kazda kobieta jest inna, ma inna psychike i próg bólu.

Mama kawki?
12_13_9.gif

Kosmo- moj malz dla odmiany nie mial nic przeciwko zeby sie sexic przed porodem...pytal mnie tylko czy dziecku nic sie nie stanie...no a w ciazy i ja mialam meeega ochote:)))
jak nie namowisz meza to sie masuj!!!!!!
Film ktory wstawila Daria jest bardzo fajny...wlasnie tak to wykonywalam..
jeszcze gdzies czytalam ze jesli po jakims czasie masazu mozna wsunac wiecej niz 2 palce to zeby probowac bo jak uda ci sie z 4 palcami to jest to 3/4 glowki dziecka!!!!!!
15_2_126.gif

witam sie i ja....deszcz i do nas zawitał ,ale wiecie co????????dobrze ,że trochę popada bo u mnie od 23 kwietnia był ZAKAZ!!! podlewania ogrodów....
niski poziom wód gruntowych i od razu robią zakaz...
przykro ,że akurat dzis musi padać bo dzieci miały mieć atrakcje ale cóż...
a rosliny i ziemia potrzebuje wody:sorry2:

Ewcik- tak ,moje stosunki z mężem na co dzień co si-jesteśmy najlepszymi kumplami i to pewnie dlatego:tak::-)
noooooooooo to teraz sie nie opędzisz od pytań :))) ale fajnie,że mamy tu Ciebie z taką wiedzą..

Czarodziejka no ja właśnie tak słyszałam od koleżanek rodzących bez nacięcia ,że to lajt a nie poród-więc widac warto masować ,żeby nie być ciętą..

A POPROSZĘ KOCHANA-ALE TAKA SŁABIUTKĄ ;))

Daria &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za poród bez nacięcia ;))

Tasha- &&&&&&&&&&&&&&& za poród z ZOO:-D

Marzycielka ja nie używałam tego syropu to nie pomogę..
ale powodzenia kochana :)

Truskaffka- Ty truskawkowy potworze:-D:-D:-Do tej porze roku jesteś w raju co????

Natusia-dzięki:))

Pirania no to dobrze,że WZW poszło u Ciebie bokiem..a na zakrzepicę jeśli jest w nogach nosi się specjalne rajstopy-ale to lekarz musi zapisać..
ale Ty juz na końcówce to oby się nic nie wykociło...
ciśnienie mierzyłam i mam 122/79..

Kinga no może uda sie wydziergac ,ale juz nic nie licze ,nie mierzę -NIC !!

muszę jechać do przedszkola bo dałam Domisiowi tylko bluzę a jadę do gospodarstwa agroturystycznego i kurka zmarznie mi....
nie chce mi sie ,ale pojadę:sorry2:

dla waszych bąków i ode mnie uściski ;):):):))

dzień dobry

dziękuję w imieniu swoim i Matika i DLA WAS DUŻYCH I MAŁYCH SZCZĘŚLIWEGO DNIA DZIECKA

Ja biore się za śniadanie, a potem do pracy...po południu zwijamy się do mojej przyjaciółki i trochę poimprezujemy:-p
Mati w przedszkolu ma imprezę w stylu euro-mają być piłkarze, dzieciaki poprzebierane za piłkarzy i pomponiary :) będą mieli zabawy, upominki :)
impreza miała być na boisku ale oczywiście lejeeeee...także impreza przeniesiona do domu ludowego, który jest tuż koło przedszkola :)

Miłego dnia!!

witam
Pogoda u nas sie zepsuła i pada deszcz, ale deszcz tez jest potrzebny.
Ja juz zaliczyłam wizyte z Alanem u lekarki bo strasznie mi kaszlał w nocy i niestety dostał antybiotyk, a tak
sie cieszyłam, że obejdzie sie bez. Powiem Wam, ze jestem troche przerazona tym antybiotykiem.
Ewcik ja Alana rodziłam na klęcząco, tez moge polecic

Kate szkoda,że nie dało sie bez antybiotyku,ale ...cóz zrobic jak trza to trza...

Truskaffka-sie częsło :-D
ja z kolei jestem szczęliwa o tej porze roku ze wzgledu na pomidorki koktajloweeeeeeeeeeeeeeeeeee:-Dw Lidlu są po 1,99!!!! kupiłam 5 paczek po 250g -wczoraj do sniadania zjadłam 1 i dzis kończe drugą :))

Domi tez je uwielbia:))

coś mi net szwankuje...pewnie zjem i ..pójde sie polozyć-oczy same się zamykają w taka pogodę a jeszcze taka cisza w domostwie:-)

witam
Pogoda u nas sie zepsuła i pada deszcz, ale deszcz tez jest potrzebny.
Ja juz zaliczyłam wizyte z Alanem u lekarki bo strasznie mi kaszlał w nocy i niestety dostał antybiotyk, a tak
sie cieszyłam, że obejdzie sie bez. Powiem Wam, ze jestem troche przerazona tym antybiotykiem.
Ewcik ja Alana rodziłam na klęcząco, tez moge polecic
oj biedulek zdrówka!

reklama
Do góry