reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ok, syncio śpi, sterta bajek przeczytana, wymiziany po główce, to mogę pisać;-)

co do opowieści z porodu, to ja urodziłam 10 dni po terminie w efekcie drugiej prowokacji-rodziłam na oksytocynie 3 godz 20 minut, więc szybko, ale jazda po oxy nieziemska:-(dlatego obiecałam sobie, że jeśli dane mi będzie rodzić po raz drugi, to zrobię wszystko y to było naturalne i tak, jak ja chcę;-)czyli np. nie na leżaco.. a synek ważył 4020 i miał 60cm.. nacięli mnie i samo nacięcie nie bolało, ale dochodziłam do siebie chyba ze 4 tygodnie, siadać nie mogłam, wstawać itd.. dlatego przy kolejnym mnie nie natnę, nie ma bata:-D

pirania, kosmo jak chcecie, żeby szyjka się ładnie przygotowała do porodu, to polecam częste współżycie ;-) spermie męskiej znajdują się naturalne prostaglandyny, które przyśpieszają rozwieranie się szyjki.. a np. w szpitalu, gdy kobieta nie ma rozwarcia, każą kupić żel ze sztucznymi prostaglandynami za-uwaga-200zł!! no a mężowi raczej nie musicie płacić:-D

mama ja pamiętam, ze podczas porodu mówiłam "chcę umrzeć, chcę umrzeć" hehehe

daria u nas to jest takie coś do rozciągania krocza http://epino.net.pl/index_epino.php
co do masażu krocza, to instrukcja jest na przykład tutaj http://abcporod.pl/przygotowanie-krocza-do-porodu

mamcia masz fajne relacje z mężem wnioskuję :tak:

pirania umówiłam się na 12 czerwca na monitoring:-)

Ostatnia edycja:
reklama
cos nie moge nic napisac;/
ewcik a powiedz mi od którego tygodnia te współżycia z mężem zeby to sie dobrze rozciągało bo ja mam troche wster teraz do seksu i nie wiem czy mi to minie do porodu ;/
a ten masaż taki skomplikowany sie wydaje;p a to nie boli chyba co;p
boze tak bym chciala byc nie nacięta ;/a w niektorych szpitalach to norma i wszystkich tną;/

daria masaż krocza można robić od ok. 6tyg przed terminem porodu. Masaż oczywiście robisz tak, by nie było bólu i jakiejś bolesności. Co do współżycia, to oczywiście nic na siłę.. częste współżycie powiedzmy od 36-37tygodnia.. Zgodnie z tym standardem, który wkleiłam, nacięcie krocza nie może być rutynowe.. masz prawo to egzekwować. A chcesz rodzić w Pl?

teraz bede rodzic w niemczech :) zobaczymy jak bedzie ale mam najlepsza polozna :) ciezko jest dostepna ale lekarka tylko jak przyszlam kazala mi sie do niej zapisac i mam ja zarezerwowana :)

daria filmik rzeczywiście fajny i dobrze pokazuje co i jak:tak:

pirania???

Ostatnia edycja:
ewcik wielkie dzieki za cenne info:tak: kurcze mojego meza nie namowie na sex bo on jakiegos czasu wzbrania sie jak moze- twierdzi ze nie bedzie stukal penisem w glowke dziecka:szok:
czy tylko moj mąz taki dziwny? z pierwszym dzieckiem bylo tak samo:wściekła/y:

Natusia u nas akcja pewnie za jakieś 6dni..zobaczymy jaki wykres będzie ;)
Ewcik no i masz..teraz już sobie kopiuje te rady hehe
tak jak przedtem rady Piranhy nt. tworzenia dziewczynki:-D
to nic że jeszcze w ciąży nie jestem:-D

Już jestem. W ogóle nie miałam dziś czasu na kompa i stęskniłam się za Wami okrutnie! Widzę, że na topie historie porodowe :-), mi niestety nie dane było przeżyć porodu SN ale zapewne musi to być nieziemskie uczucie, wspaniała nagroda po tych wszystkich bólach i męczarniach. Cesarka nie ma w sobie tej magii, raz ciach nacinają brzuch, wyjmują dziecko, zaszywają i po sprawie.

misia, współczuję przeżyć porodowych i smutne, że odbiło się to na oczkach synka.

Mama, dzięki kochana, że o mnie pytasz :-) Od dziś nareszcie działają MMS'y w moim telefonie, nowy numer okazał się być szczęśliwy ;-) To Ci synek piosenkę ze szkoły przyniósł ...tak więc nie poddawaj się i niech szybko spełnią się słowa tej piosenki! Kup sobie koniecznie ciśnieniomierz i pomierz ciśnienie w domu, pewnie wcale nie jest takie wysokie. Daj znać jakie wyszło Ci ciśnienie zmierzone tym aparatem od znajomej.

Ewcik, prawdziwa skarbnica wiedzy z Ciebie! Ja dużo dobrego czytałam o oliwce Weleda do masażu krocza, stosuję z Weledy oliwkę przeciw rozstępom i jest rewelacyjna. Ja niestety nie mam planu porodu :-(i niestety w ogóle o tym wcześniej nie słyszałam, dzięki że mnie uświadomiłaś w tej kwestii. W przyszły wtorek idę na wizytę do szpitala, w którym mam rodzić i strasznie się już stresuję. Będę za Ciebie mocno trzymać kciuki 12 czerwca, jeśli to prawda, że w szpitalu robią CC na tydzień przed terminem (dowiem się we wtorek co i jak i czy według nich poród SN byłby dla mnie niebezpieczny) to może będę wtedy już w szpitalnych murach.

Truskafffka, hehehe, ja o tym samym pomyślałam, skoro umieram przy skurczu nogi to nie wyobrażam sobie porodu :-D Ale na taki ze znieczuleniem to bym się skusiła :-)

natusia, a co dokładnie bierzesz na obniżenie pH i jakie masz specyfiki do jego ewentualnej korekty? Nie jadałaś/piłaś ostatnio jakichś alkalizujących mocno produktów?

Marzycielko
, dzięki kochana, że o mnie pomyślałaś. U nas też szaro, buro i ponuro ale miałam dziś dużo sprzątania i załatwiania spraw poza domem, pocieszam się tym, że podobno w weekend ma się znów wypogodzić :-), pogoda potwornie wpływa na mój nastrój i nastawienie.

reklama
witam miłego wieczorku życząc

natusia
:)) miło że pamietasz też o mnie
mama cóż za piosenka synka ;D haha nieźle. Ty sie staraj o to dziecko staraj :cool2:

truskaffka widzę że ledwo okres sie zakończył już seksy...... :-D;-) dobrze!!!!! oby owocne!

piranha fajnie że juz tel działa! ;)) powiem ci że pogoda i na mnie ma wielki wpływ. Słonce działa na mnie fantastycznie ale taka pogoda jak teraz to ech :/// żyć sie nie chce.

wypiłam sobie piwo
ale generalnie mam wisielczy nastrój coś.
fak gdzie to słonko....
Zobacz załącznik 470324

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry