reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:szok::szok::szok:

no nie da sie wyluzować w tym domu!!!!!
:huh:
Dominik przyniósł z przedszkola piosenkę
UWAGA!!

tatuś i mamusiaaaa
obiecali mi dzidziusiaaaa
prawdziiiiwegoooo

:cool::eek::confused2::shocked2::unsure::unsure::oo2::huh:

Fajna może coś w niej jest :-) może prorocza :-) oby oby życzę Ci z całego serca :-D

reklama
hejka

ja dziś w domu...wolne mam i co kobiety robią jak mają wolne..? Nadrabiają porządki domowe:-D
także od rana latam, ale chata już lśni, pranie się wietrzy, nawet lodówkę rozmroziłam...zjedliśmy obiadek i zaraz mleko z kawą sobie zafunduje iiii truskaawki:-p

lece nadrabiać

Mama zero litości, nawet w przedszkolu:-D
no to trza dziergać dalej:-D

heloł dziewczynki:-)
wpadłam tylko na chwilkę poczytać co u Was-to chyba uzależnienie:-D

daria my polecamy naszym pacjentkom z takich metod niefarmakologicznych łagodzących ból porodowy właśnie Dianatal albo żel Natalis /w komplecie można kupić żel do masażu krocza na 6-8 tygodni przed porodem, zel do porodu i żel regenerujący pochwę po porodzie-cena 320zł/.. te żele zmniejszają tarcie podczas porodu, skracają czas trwania I okresu porodu o 30%, minimalizują ryzyko pęknięcia krocza, bo zmienjszają opór tkanek.. super sprawą jest tez Mama Tens, czyli elektrostymulacja zakończeń nerwowych odpowiedzialnych za ból porodowy..także trochę opcji jest:tak:

tasha, pirania jeśli chodzi o poduszkę dla dziecka, to tak, jak Pirania mówi-najlepiej się wstrzymać jak najdłużej. Na pytanie, kiedy dziecku dać poduszkę, Zawitkowski odpowiada-jak samo o nią poprosi:tak:

niezłe historie porodowe ;)

kosmo stresior, panika przy porodzie to normalka. Ale przyjdzie taki moment porodu że będziesz już bardzo chciała urodzić:-Dzresztą wiesz:-D
a potem mam nadzieję że stresu będzie jak najmniej ;)
Ja przy młodym na samym początku-jak zostaliśmy sami-miałam ustawiczne poczucie niepokoju, stresu, że nie będę wiedziała co kiedy zrobić...ale wsparcie rodziny i czas..pozwoliły mi się ze sobą uporać.
Mam nadzieję że przy drugim małym będę bardziej wyluzowana:-D
Czarodziejka WOw to niezły poród miałaś, też tak chcę:-D
Mamo sorki ale na tekst "dobij mnie łopatą" padłam hehehe
gratuluję, wzruszyłam sie opisem jak to mały wielki książe pojawił się na świecie :sorry2:
Monico fajną datę ma dziś niunia :) 3 miesiące 3 dni :)
Tasha no prosze, jak tatuś dba o córusię :-D
Daria biedny mąż:-D
Kinga miłego wypoczynku po pracy ;)
Piranha jej współczuję tych skurczów, koszmar, jak mnie taki dopadał, to taki ból że wytrzymać nie mogłam, od razu sobie myślałam, że porodu bym nie przeżyła:-D
Misia no baa uda sie wydziergać córeczki :p
przykro mi z powodu oczka synka :(
Marzycielka no to ph ładne, do roboty!!:-D
Andziak jej koszmarny pierwszy poród miałaś, aż gęsia skóra mi się zrobiła
wysłałaś mi może przesyłkę? ;)
Ewcik olalala chyba się uśmiechnę przed porodem do ciebie o porady ;)

ttruskafffcia Ty sie nie śmiej, to już po prostu zboczenie zawodowe-jak się nawija o tym prawie codziennie:-D

heloł dziewczynki:-)
wpadłam tylko na chwilkę poczytać co u Was-to chyba uzależnienie:-D

daria my polecamy naszym pacjentkom z takich metod niefarmakologicznych łagodzących ból porodowy właśnie Dianatal albo żel Natalis /w komplecie można kupić żel do masażu krocza na 6-8 tygodni przed porodem, zel do porodu i żel regenerujący pochwę po porodzie-cena 320zł/.. te żele zmniejszają tarcie podczas porodu, skracają czas trwania I okresu porodu o 30%, minimalizują ryzyko pęknięcia krocza, bo zmienjszają opór tkanek.. super sprawą jest tez Mama Tens, czyli elektrostymulacja zakończeń nerwowych odpowiedzialnych za ból porodowy..także trochę opcji jest:tak:

tasha, pirania jeśli chodzi o poduszkę dla dziecka, to tak, jak Pirania mówi-najlepiej się wstrzymać jak najdłużej. Na pytanie, kiedy dziecku dać poduszkę, Zawitkowski odpowiada-jak samo o nią poprosi:tak:

stosowalas moze ktores z tych rzeczy ktore sa naprawde fajne ? ja tak myslalam o tym zelu zeby nie trzeba bylo nacinac to te szwy porazka siedziec nie moglam dosc dlugo a nie wspomne o noszeniu normalnej bielizny;/ tylko w tych siateczkowych luźnych chodzilam i ciagle na kółku siedzialam :-Dczytalam o tym mama tens nawet mozna bylo u nas w szpitalu wyporzyczyc za drobna oplata :) a tu w niemczech ponoc te zele maja ale nie wem jak bedzie;/ niedlugo mam spotkanie z polozna to sie moze czegos wiecej dowiem :)

Mała szanowna cała wywoskowana:cool2:płodziciel zapowiedział dzis wizyte :-p:-D

Truskafffka no teraz jak sobie przypomnę to też padam ze smiechu-ale wtedy ...:sorry:chciałam skrócić swe cierpienie:tak:a że ja ogrodniczka to łopata mi do głowy przyszła:sorry:

Ewcik to Ty jako połozna pracujesz????:-)

Truskaffka,Misia no niech se chłopak śpiewa ,ale ...w nocy ciąża mi sie śni...w dzień syn mi taka piosnkę śpiewa-no nie ma odpoczynku od tematu...

daria pacjentki sobie chwalą, jeśli chodzi o Mama Tens, to można albo kupić albo wypożyczyć. Mówią, że działa jak najbardziej tak do 8 cm, później zaczyna denerwować i zdejmują sobie.. ale tak myślę, że 8cm to i tak dużo, prawie cały poród za nimi;-) co do żeli dziewczyny ciężarne warto od 32-33 tygodnia masować sobie krocze żelami do masażu krocza, np ten Natalis albo z Weledy, zwiększają podatność krocza i jego rozciągliwość.. jest też takie coś, jak Epino, wkłada się to do pochwy i pompuje do momentu uczucia, ze już więcej się nie może.. jest to w stanie rozciągnąć krocze nawet do 10cm:tak: oczywiście, ćwiczenia Kegla non stop, czy to się jest w ciąży, czy nie...
co do żeli porodowych, to koleżanki z porodówki też sobie chwalą, że nie raz nie zdążą nawet całego wykorzystać, no bo siłą rzeczy dziecko zsuwa się jak na zjeżdżalni..

o rany, przystopujcie mnie, bo o położniczych sprawach to mogę nawijać i nawijać:-D

p.s. Pirania, Kosmo macie plany porodu wypełnione????

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik-się ie ma z czego śmiać :-pmąż wychodził do pracy,klepnął mnie w tyłasa i mówi-zajżę do ciebie maleńka wieczorem:cool2:
cóż było robić-trza było rwać:-D

Do góry