piranha teraztez chce rodzic ze znieczuleniem, ale czy mi sie uda to zobaczymy (czy nie bedzie juz za pozno).
ja przed dostaniem nieczulenia myslalam ze umre, tak bolalo nie wyobrazam sobie jak ozna rodzic bez nieczulenia. no ale ja mialam wywowlywany porod i podobno taki zdecydowanie bardziej boli.
teraz majac w pamieci tamten bol nawet nie chce slyszec o porodzie bez znieczulenia;-)
kiedy dostalam znieczulenie to wszystko bylo takie piekne, a sam porod najpiekniejszym przezyciem
tez wasnie mialam wywolywany porod i jak sie bole zaczely to byla masakra;/ i juz od paru osob slyszalam ze wlasnie przez wywolywnie porodu jest mocniejszy bol ale nie wiem jak jest jak sie nie wywouluje moze tym razem sie uda bo u mnie rozwarcie sie robilo ale boli zero a później rozwarcie stanelo a bole sie zaczely;d
ja sie boje znieczulenia bo moja kosmetyczka mi opowiadala ze ona miala paraliż nog po zeczuleniu i do dzisiaj czasami tak ma;/ kiedys rodzili bez znieczulenia i dzieci po 5 kg to sobie mylse co ja nie dam rady a wezme moze tabletke pod jezyk i herbatke malinowa bo ponoc usniezaja bol i jeszcze myslalam o takim zelu kosztuje chyba ponad 100 zl nie pamietam ale ponoc super sprawa