reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria Tobie też gratuluje zdrowego synusia
Piranho strasznie Ci zazdraszczam, że już tak blisko do porodu. I tu moja prośba, mogłabyć wstawić linka do tego kosza? On naprawdę jest przepiękny i zastanawiam się czy nie zaszaleć i nie zakupić takiego różowego cuda:-)

reklama
Daria, Pirania - wielkie dzięki!!! ale nadal nie wiem i ciężko wybrać pomiędzy tym ślicznym koszem a łóżeczkiem/przystawką/kołyską, takie 3w1 o wymiarach 40x90:eek: i bądź tu człowieku mądry:-D, a miejsca mam rzeczywiście niewiele, bo wykańczamy dom (bez kredytu:szok:) i łatwo nie jest, idzie jak krew z nosa, pomieszczenie za pomieszczeniem, ale już wolę tak niż biegać po tych cholernych bankach
Gal - ożesz kurde, też bym się wystraszyła!!! zrób koniecznie wszystkie badania, bo diabli wiedzą od czego to jest, może tak jak napisała Daria od wysokiego ciśnienia...
Andziak - a miewasz czasem sny prorocze??? choć też uważam jak Czarodziejka, że sny są odzwierciedleniem naszych myśli, marzeń, czasem lęków, ale bywa, że czasem się sprawdzają...do 11 czerwca już blisko i wszystko powinno się wyjaśnić:tak:
Czarodziejko - to życzę owocnych zakupów, żeby Maksiu miał cudne buciki do chrztu:tak:

patrysia, chodzi mi o taki kosz (firmy OBaby):

32ob170201.jpg

Jest jeszcze wersja niebieska dla chłopczyka i biała uniwersalna :-) Kosz można zakupić z takim stojakiem (białym bądź w naturalnym kolorze):

29ob030101.jpg

patrysiak, śliczne imię dla córeczki! Ja zakupiłam kosz dokładnie na tej aukcji OBABY-CUDNY KOSZ MOJŻESZA+KOŁYSKA DELIKATNE KOLORY (2364997650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo było najtaniej :-) Po tych kilku miesiącach można kosz odsprzedać z niewielką stratą, bardzo dobrze się sprzedają. Ja jestem bardzo zadowolona z zakupu i mam nadzieję, że Kaja będzie również zadowolona :-D Kosz oraz stojak są nieziemsko lekkie więc bez problemu można je przenosić.

Ostatnia edycja:
Patrysiak - zazdroszczę tej Italii, już nawet nie tego, że to Włochy, ale ogólnie takiego beztroskiego wypoczynku nad morzem; a co do córeczki to miewam podobne myśli i też się zastanawiam czy jestem normalna a mój M to już chyba się nawet nie zastanawia czy mam równo pod sufitem, tylko ma nadzieję, że jak już się urodzi to znikną wszystkie moje wątpliwości i obawy, aczkolwiek ostatnio go złapałam jak czytał jakiś artykuł o depresji poporodowej u kobiet:shocked2:; w sumie to też mam nadzieję, że się jakoś ogarnę, ale i ta ciążowe samopoczucie mnie dobija i ten dom, który trzeba wykończyć, bo przecież inaczej się nie da...:eek:

Tasha miałam Ci też napisać o kilogramach, naprawdę się nimi nie przejmuj, ja w każdej ciąży tyłam po ok 20kg i pewnie teraz będzie podobnie. A zrzucałam to beż żadnego wysiłku do 2 mies. po porodzie. Nie wiem czy zamierzasz karmić piersią bo to bardzo pomaga zrzucać kliogramy, ja chudłam "w oczach" karmiąc piersią. A jeżeli nie jest to tajemnicą dużo przytyłaś do tej pory?

reklama
Tasha, ja dziś stanęłam na wagę i 9 kg do przodu, moja siostra za to przytyła w obu ciążach ponad 20 kg i szybciutko zrzuciła, czasem po prostu organizm gromadzi wodę (puchnie) i stąd te dodatkowe kilogramy, po porodzie wszystko schodzi ...do tego tak jak pisze Patrysiak, gdy karmi się piersią to człowiek może się objadać a waga i tak w dół zasuwa :-)

Andziak, bardzo polecam ten kosz, na żywo jest naprawdę dość spory (i jeszcze ładniejszy) a przy okazji niezwykle leciutki. A zazdrość kiedy człowiek o czymś marzy jest zupełnie naturalnym i ludzkim uczuciem ...ja wciąż wierzę w Zosie i odliczam już do 11 czerwca (choć tak jak pisałam lepiej nastawić się psychicznie na synka i mieć ewentualnie różową niespodziankę ...zresztą nawet jak już człowiek się z czymś pogodzi to marzenia przecież nie umierają więc doskonale Ciebie kochana rozumiem).

Do góry