reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pierogatko dziekuje ze o mnie pamietasz. Alan jest bardzo grzeczny i tak jak u Ciebie mała, tez całe noce przesypia i w ciagu dnia bardzo duzo śpi, zdarza mu sie nawet strzelic drzemke 3-4 godziny,budzi pobawi w lezaczku pół godziny zje i dalej śpi i tak cały dzien. Ja go karmie cały czas tylko piersią jak skończy 4 miesiace to zaczne mu pomału wprowadzac inne jedzenie. I jest bardzo duzy bo wazy juz 8,5 kg

Ostatnia edycja:
reklama
Ann, witaj w naszym gronie! :-) Poczytaj sobie pobieżne wytyczne na stronie 4182 (https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html), trzymając się wszystkich zasad można zwiększyć szanse do 80-90%. Co do tego artykułu to to nieprawda, że plemniki męskie są dużo mniejsze i wolniejsze, tak uważał dr Shettles ale jego teoria powstała kilka dekad temu została obalona w dobie nowoczesnych mikroskopów. Główka żeńskiego (niosącego chromosom X) plemnika jest tylko o 1% szersza a męskie plemniki spokojnie przeżyją 4 dni i dłużej. Co do diety to prawda, ma ogromny a prawdopodobnie największy wpływ przy planowaniu. Kalendarz chiński to należy potraktować z przymrużeniem oka ;-) a jeśli chodzi o wstrzemięźliwość to największa ilość plemników w spermie (co sprzyja poczeciu chłopca) występuje przy współżyciu co 4 dni, wstrzemięźliwość powyżej 7 dni sprzyja już poczęciu dziewczynki (po takim czasie gwałtownie spada ilość plemników w spermie).

kate, super, że z Alankiem już lepiej, ja strasznie przeżywam choroby dzieci. A Marysia to przepiękne imię! Oj żeby moja córcia miała taki charakter jak Twój synek :-) ale po prostu wiem, że nie będzie tak bajkowo ;-)

Tasha, po prostu Twój organizm gromadzi wodę, to normalne i po porodzie od razu z Ciebie zejdzie. Moja mama w ciąży bliźniaczej przytyła chyba 30 kg, bardzo spuchła a zaraz po porodzie miała wrażenie, że uniesie się do góry :-), momentalnie zeszła jej po urodzeniu mnie i siostry większość kilogramów a rozstępy wyskoczyły dopiero 2 tygodnie przed terminem. Siostrze też wyskoczyły rozstępy na brzuchu ale zarówno ona jak i ja mamy do nich niestety straszną skłonność, mnie przed rozstępami uratował chyba tylko fakt, że niewiele mi waga wzrosła w obu ciążach (w poprzedniej jakoś 10 kg), siostra strasznie spuchła i stąd waga w ciąży była dużo wyższa.

hejka :)

melduję się :) ponadrabiam w domu, bo kociołek mam w pracy...trza przetrwać:-p

ale życzę miłego dnia i pozdrawiam wszystkich :)

witajcie kochane:-)

ja klasycznie wieczorkiem poodpisuję, ale teraz wkleję raz jeszcze zdjęcia- specjalnie dla Piranii, Truskawki, Mamci i Tashy, które nie widziały;-)

Ostatnia edycja:
patrysia był czas, ze wszyscy mówili, że Marcelinio cały tata, teraz dużo znajomych mówi, że do mnie.. ale ciężko przy własnym dziecku orzec, do kogo podobny bardziej;-)

Gal, ale szok..... jak czytałam to mnie zatkało na szczęście wyniki ok, ale najlepiej abyś porobiła coś dodatkowo. Watpie, że to tarczyca - az takie by objawy dawala? TY o ile pamietam mialas wyniki ok? MOże to z nerwów??
Ja dziś w pracy (tez chyba z nerwów) oddechu nnie mogłam wziąć no zatykało mnie i koniec....
Zdrowka Słońce;*********************

Piranha, mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła od Ciebie odkupić to różowe cudo:-Dhehe innej opcji nie biore pod uwage;-) choc ja wiem , że i tak synek bedzie...ale nie Wyobrażam sobie tego na dzien dzisiejszy...I też i wstyd z tym;((((

Andziak
, ja też dziewczynom pozytywnie zazdroszczę.... Nie stresuj się to ludzkie;)))
No i odliczamy dni do 11.... Nadal trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czarodziejko, i co butki kupione?:)))
Sama sobie poradzisz na chrzcinach czy masz do pomocy kogoś? My akurat mamy festyn przedszkolny w sobote-jak szkrab wyzdrowieje.
Oby pogoda dopisała, bo brzydko od wczoraj ;///

Patrysia*
Właśnie jak kochana prawko? zdajesz czy przerwalas na czas ciazy?:)
Buzka Ślicznotko;*

Patrysiak, Kate ale macie grzeczne maleństwa.... to za mamusiami rozumiem?:tak:hihi

Truskaffka,
a co Ty kochana Dzis tak praca zawalona? Ja też mam pełno, ale nie mam weny:-D

Daria, a jak Ty sie czujesz? Jak Nadia?

Ewcik,
wg mnie synek podobny do Ciebie;)) Ale tak sie mowi ze synek to mama, a córcia tata;))) U nas tak jest :)))hehe wszscy mówią, że bym się synka nie mogła wyprzec:-D

Kinga, korzystaj z wieczorków poki mmożesz niedługo się skończą :))

Tasha, skarbie a jak się teraz czujesz? Jadłaś coś wgl? Biedna... nie ważne ile masz na plusie ważne ze mala zdrowa ty tez!!! A zgubisz przy karmieniu i na spacerach !!!;****

Mama, melduj się:tak:Jak rzęski? ojjj też mam na nie ochotę;)))

Marzycielko,
ojjj ja też uwielbiam marzyć:))) I też ciągle prześladują mnie różowe myśli:-D

Dziś po 1,5 mies w końcu przyj facet od ubezp auta i mnie podrywał hehe nie chciał do domu jechać, co za as mówię wam...:-DTeraz czekam na meila....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piranha, i Twoja sis odp, że czekają na pędzle jak mówiłaś. Ale na początku czerwca mają być więc SUPER!!!;))) Podała mi takie kolorki dla mnie:
Shaylee 3, 4, Faylinn 3, 4, Titania 4, Ellette 3, 4
Kochana doradź mi jaki byś wzięła? Mam cerę średnio opaloną(na solar.nie chodze), ale nie jestem blada, uzywam podkładów nude czy sand....
A te fajnie matują?

Hej Dziewczyny!!

Proszę o pomoc!!! Byłam na monitoringu dzisiaj i mam pęchęrzyk 2,07cm biorę bromka od tygodnia a tydzień temu endo cienkie pełno małych pęcherzyków. I teraz mam dylemat, czy działać dzisiaj czy nie.....Biorę suplementy, ale nie zakwaszałam się dowcipnymi ani nie piłam coli bezkofeinowej, trzymam dietę dziewczynkową...Kupiłam lactovaginal, sudafed i zastanawiam się czy działać bo nie wiem czy nie za późno na dziewczynkę....a wczoraj staranek nie było bo powiem szczerze, że myślałam, że z owu nici a tu się okazuje, że bromek pomocny dalej w moim przypadku jest. Proszę o szybką pomoc

P.S. Z 0+12 nici bo M wyjeżdża w pt:(

reklama
ewcik ale slodki ten twoj synek:)
natusia upaly troche mnie dobijają ale naszczescie teraz ma byc troche zimniej :tak:
Nadia to mnie wykańcza chce zebym ja nosila albo caly dzien na dworze z nia byla;/
w poniedzialek idziemy na ostatnie szczepienie odra rozyczka swinka wcale bym jej nie szczepila ale co chwile telefony z przypomnieniem albo list;/
nie moge sie doczekac 28 czerwca bo maz nie wierzy ze jest syn powiedział ze jak mu da dowód w czerwcu to uwierzy bo dla niego to za szybko na plec ...i nic nie moge narazie kupic;p a szkoda bo takie ladne rzeczy sa :dry:
Pirahna i Kosmo niedługo rozwiązanie pewnie sie cieszycie ze juz będą z wami wasze dzieciątka :)

Aneczka nie przejmuj sie tak ta plcia na wrześniówkach znów czytalam ze lekarz mowil cos innego i teraz mowi tez cos innego:)

Do góry