reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam
Nie było mnie pare dni bo tym razem ja sie pochorowałam, dostałam zapalenia uszów, masakra, praktycznie nic nie mogłam wziąsc przeciwbólowego bo karmie małego.
tasha nie przejmuj się wagą, ja z każdą ciążą tyłam koło 25 kg i sama później chudłam, bez odchudzania a tez jastem raczej szcupła
mama nie mogłam się napaczyc na twoje zdjęcia, Ty i Zuzia sliczne, ogród też, my tez zajmiemy sie w przyszłym roku naszym ogrodem ( nie dalismy rady na razie finansowo mamy ponad 0,5 ha)
Czrodziejko my tez teraz chrzcimy Alana tylko za 2 tygodnie w sobote
Piranha śliczny też kosz

reklama
jestem po pracy ;)

Kate-dziękuję slicznie:-)
powodzenia w planowaniu ogrodu ..
i ukochać Alanka :)

Pirania kosz super:)
ja do jednego i drugiego dziecka miałam tylko łóżeczko i kojec na ogród..

Czarodziejka cześc babko:)

Aguśka dziękuję :)

Andziak-uffffff..

pozdrawiam wszystkie kobietki i miłego popołudnia..
u nas skwar!!

Andziak - ale to chyba dobra wiadomość, że to nie jest Zespół Aspargera? a dlaczego będziecie pod opieką specjalisty, nie są pewni diagnozy czy jak???
Pirania - piękny ten kosz, a powiedz mi jeszcze perełko jakie wymiary on ma??? i co jest w komplecie z koszem a za co musiałaś dopłacić???
Kate - długo po porodzie wracałaś do swojej wagi przed porodem??? ja w 1 ciąży też przybrałam 25 kg :szok::szok::szok: a po ok 4 miesiącach schudłam 30 kg, ale byłam wtedy dużo młodsza:baffled: i nie wiem jak będzie tym razem

hej Babeczki;*************

Andziak
to trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& aby wyniki wyszły dobre, a Ty sie rozchmurz Kochana.!;***

Piranha ;***************************
Kosz przecudny.... też chciałabym taki kiedyś zakupić dla córeczki....Marzenie....ale trzeba je miec;*
Wczoraj wziełam supl. i jest si no wolałabym nie brac tego potasu wiesz dlaczego....;//
Powiedz mi Słońce czyli najlepiej sex codziennie do pozytywnego testu potem stop i 12 godz po pozytywnym teście?:)

Tasha, nie martw się wagą ty chudzinko...:))

Kosmo, dobrze, ze bóle przeszły...ale to tuż tuż....jej ale się zleciało;)) A jak synek?:)

Kate,
teraz chyba panuje zapalenie ucha nie wiem, ale u niuńka w przedszkolu też sporo dzieci choruje...

Kinga, ale super wstaw jakieś fotki z pikniku;))

Noemi , Smerfetko,Marzycielko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za ten cykl;))

Kaarinka, a może to ciąża? Kurcze-ale test był wczoraj jakby pozytywny, a dziś już nie ma nawet cienia kreski???

Mama, jak tam w pracy?:*

Czarodziejka, Ewcik, Gal i reszta Babeczek Buziaki;************

U nas dzis dzień taki sobie.... Niby w pracy nikt nic nie mowi czy zostajemy a dziś dyr dała mi do zrozumienia, że mi nie przedłużą umowy...ehh nie wiem może sobie wmawiam, ale juz nerwowa jestem przez to;(((((((((( i źle mi z tą niepewnościa....
Dziewczyny jak to wgl jest z ciążą i umową na czas określony? Co sie dostaje w okresie ciąży? potem coś sie należy? macierzynskie?

Młody mówi rano, że g gardło boli, był w przedszkolu(nie mial z kim zostac;//) Panie mówiły, że mocno kaszlał z rana ale zjadl i bylo si, u lekarza, ale ma kaszel ponad mies to jutro robimy badania krwi czy sie nic zlego nie dzieje....juz dzis jak maly to slyszal mowi ze nie chce isc tam gdzie daja zastrzyki;(((
Ja sie wykoncze przez to przedszkole....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Andziak, super, że to nie Asperger!

kaarinka, a który dzień po owulacji masz dziś? Mogło tak być, że to była ciąża biochemiczna i stężenie beta-hCG już spada, tyle że z tego co zrozumiałam to robiłaś testy 2 różnych firm, tak? ....więc ten dzisiejszy mógł jeszcze nie wykryć, to były testy 10 czy 25 mIU/ml?

kate, jejku, współczuję strasznie, musiałaś się okropnie nacierpieć :-(, dużo zdrówka dla Ciebie!

Mama, dobry pomysł z tym kojcem na ogród, trzeba będzie o tym za jakiś czas pomyśleć :-) U nas dziś strasznie pochmurno było.

Tasha, podobno długość materacyka to około 70 cm, szerokość chyba koło 40 cm, prawdopodobnie jutro będę mieć ten kosz to mogę zmierzyć i Ci podać :-) bo na stronie producenta podają tylko wymiar góry i dna kosza. Kosz zakupiłam na Allegro, można zakupić sam kosz bez stojaka albo ze stojakiem bujanym na boki, ja zamówiłam tą drugą wersję oraz wyszukałam na eBay stojak z płozami wzdłuż, będę trzymać jeden stojak na parterze a drugi na piętrze.

natusia, nie ma za co! :-) Na in-gender nie polecają łączenia metody O+12 z metodą Shettlesa (starania zakończone 2-3 dni przed owulką), podobno O+12 jest najbardziej skuteczne przy minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości ...ja tam jednak łączyłam te 2 metody bo byłam niecierpliwa :-D Starania codziennie do pozytywnego testu (ale w okolicy owulki lepiej robić kilka testów dziennie) to dobry plan gdyż powinny zapewnić minimum 2 dni odstępu od owulki (o ile ktoś ma owulację 24h po pozytywie a nie wcześniej). Co do metody O+12 to to ma być 12 godzin po owulce a nie pozytywnym teście :-) (jeśli ktoś ma owulkę 24h po pozytywie to musi odczekać 36 godzin), 12h po pozytywnym teście to chyba najlepszy czas na starania o synka :tak: Rozumiem Ciebie doskonale z tą pracą :-(, mi się kończyła umowa na czas określony w czasie urlopu macierzyńskiego w pierwszej ciąży tak więc pieniążki dostawałam tylko w czasie trwania umowy a potem zostałam na lodzie ...jeszcze jakiś czas dorabiałam sobie tu i tam ale ostatnio nie mam takiej możliwości i tak żyjemy od wypłaty do wypłaty :-(, muszę to jakoś przetrzymać a potem obiecuję sobie, że znajdę wymarzoną pracę :-) Dużo zdrówka dla syneczka, ja kłucie dzieci przeżywam chyba jeszcze bardziej jak one same. Na razie podliczyłam ile mnie wyniosą jutrzejsze badania krwi i się załamałam (do tego w sobotę wizyta z USG i KTG 180 zł a ja już na debecie jadę).

Natusia - ja właśnie tak się starałam jak napisałaś Piranii:tak:, seksik codziennie do pozytywnego testu, potem stop i 12 godz po owu powtórka; co do pracy na czas określony to nie wiem, ale dyrka powinna was uprzedzić, że nie planuje przedłużenia umowy, bo tak to trochę nie fair, ja mam umowę na nieokreślony, ale przez 5 lat miałam umowy przedłużane na czas określony, moje 2 koleżanki zaszły w ciążę w czasie umowy na czas określony, ale obie wróciły do pracy i miały umowy przedłużone, ale oczywiście najpierw rozmawiały z dyrekcją kiedy zamierzają wrócić...a świadczenia po okresie umowy chyba przejmuje ZUS...ale nie jestem pewna...

Hej:)

Piranha ja biorę bromka od wizyty u lekarza czyli 23.05.2012 i wtedy lekarz powiedział, że mam cienkie endo i spokojnie za tydzień możemy się umówić, bo pęcherzyki też wszystkie male były, bromka biorę 1/4 tabletki na noc i powiem szczerze że padam po nim bo ma skutki uboczne jak pijana po nim się czuję;p w środę idę znów na monitoring...

Tasha widziałam Cię na zdjęciu nie przejmuj się wagą, będziesz miała wymarzoną córcię a do wagi na pewno wrócisz po porodzie:-)

My zaczynami staranka po miesiączce czerwcowej pewnie będę już miała jakiś wspomagacz od ginka jak zobaczy że owu nie ma, suplementy bierzemy od maja więc akurat 6 tygodni minie i colę light bezkofeinową muszę gdzieś dostać...i tabsy dowcipne i sudafed kupić muszę, wiecie jak ja odliczam, normalnie instynkt macierzynski mi się włączył. Macie też ak że przyszedł ten moment i nic Was nie interesuje tylko pragnienie posiadania dziecka:)??

Tom kapie dzieci to wlatuję na chwilę :)

Natusia- a dzięki ..w pracy nudy:-Dponiedziałek to taki dzień dla nas-pracownic:-D:-D
jutro pewnie bedę dziergać pedicury,manicury ,henny i inne:tak:

Pirania ja miałam taki duży kwadratowy kojec stawiałam w stabilnym miejscu-montowałam parasolkę ,żeby słonko dziecia nie spaliło ,nawkładałam zabawek i sie pociecha zajmowała:tak:polecam;-)

Tasha Ty się martwisz ,że w tym wieku będzie ciężej zrzucic a ja się martwię ,że juz nie zajdę :sorry2:
ja w ciąży z Zuzą przybrałam 15kg-Zuza ważyła 3720g
a z Dominikiem przybrałam 17kg-ważył 4100g

w 2 tyg po porodzie miałam swoje 58kg-ale od tego czasu przybyło mi lat...nażarłam sie tych wszystkich hormonów i efekt taki ,że teraz mam 64kg:blink:ale mam 170cm wiec w sumie nie jest tak źle-się pocieszam...

a jeszcze ostatnio szefowa przyniosła takie urządzenie co to mierzy tkankę tł.i wodę w org.
ustawia się wiek ,wzrost ,wage i płeć -ściska i pokazuje.
i tym sie pocieszam bo tłuszczu mogłam mieć do 32% a mam 27%
wody musi być 50% i wiecej -ja mam 52%
więc nic ze sobą nie robię bo to walka z wiatrakami-ograniczam słodkie i alkohol..ale jak mi się chce to zjem czy wypiję:tak:

tak więc kochana Tasho bedzie dobrze-kilosy polecą aż miło,zobaczysz:tak:&&&&&&&&;-)

Tasha -tak,po wygasnięciu umowy świadczenia płaci Zus-ja byłam w takiej sytuacji..
od dnia skończenia umowy do porodu płaci Zus i macierzyński tez płaci Zus..

reklama
natusia301 dziś już nie było nawet cienia, bynajmniej nie zauważyłam..na wczorajszym naprawde trzeba było moocno sie przyjrzeć. a może to ja chciałam coś tam zobaczyć?:sorry2:
z pracą to nie wiem ale chyba nic sie nie nalezy:( niestety:( ja też dostawałam kase tylko do czasu trwania umowy,potem nic a nic
Piranha ta, dwa testy różnych firm, płytkowy i paskowy, oba 25mIu/ml. ten drugi wykazał niby ten cień cienia..ale taki naprawde cien widoczny pod światło. dzwoniłam do gin i kazał jeszcze troszke poczekać, ewentualnie powtórzyć test, jak negatywny czekamy tydzien i będziemy "wywoływać" @ :wściekła/y: czyli cos musiało sie rozregulować, bo nie chce sie łudzić że to ciąża.
tylko skąd te brazowe plamienia?lekkie ale są
czy mogłyby byc od ewentualnie podwyższonej prl? masz jakies doświadczenia z castagnus?bo rozważałam, czy jakby sie pojawiła @ to czy nie spróbować..
jej, a Tobie już tak mało zostało:-) jeszcze troszke i będziesz tulić córeczke:-)

Do góry