reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no dziewczynki ja się już szykuję powoli na ten piknik rodzinny:) zrobię kilka zdjęć Filipowi:)
miałam dziś mało pracy wiec moge zająć się teraz sobą.

smerfetka może poczekaj lepiej aż test bedzie typowo pozytywny :) albo teraz i potem jak bedzie pozytywny znowu. chociaż ja wolałabym poczekać aby nasienie było wartościowsze :tak:

reklama
hej laski

pirania sliczny koszyczek dla córeczki

smerfetka ja bym dziłała i potem tez jak kreska bedzie bradziej wyrazna

moja @ dobiega konca weic niedługo znów sie bierzemy do roboty

andzik &&&&& zacisniete za pomyślną diagnoze.

miłego dnia laski
pozniej wpadne
ide sie przekimac bo w pracy byłąm na 5 i dopiero wróciłam na bazarach w głuchowie pracuje 2 razy w tygodniu

małemu dzis kupiłam 2 kompleciki spodenki z podkoszulka i piżamke a dla dziewczynek były cudasne sukienki. poprostu wwszystkie bym kupila :)

Dzięki, to w takim razie jeszcze poczekam. Wieczorem zrobię test i jak będzie mocniejsza kreska to bede działać:tak:, a jak nie to poczekam do jutra.

Ja nie wiem dlaczego ale jak sie staralam wszystkie test owul.caly cykl pokazywaly dwie takie same krechy.Mialam i apteczne i z rosmana i z allegro kilka rodzai.
Bylam pewna ze to cos z jajnikami u lekarza bylo ok.Niewiem dlaczego.Wiec po testach owulacji rozpoznac nie moglam

Smerfetko, to wszystko zależy. Jeśli chcesz zastosować metodę długiej wstrzemięźliwości to musicie zadziałać raz po minimum 7 dniach abstynencji. Jeśli chcesz osłabiać plemniki częstymi starankami to możesz dziś już zacząć działać :-) ...i najlepiej tak codziennie a wstrzymać się dopiero w dniu kiedy test będzie pozytywny (da to minimum 2 dni odstępu od owulki). Jeśli bardziej zależy Ci na ciąży jak na córeczce albo gdy M ma słabe plemniki to wówczas lepiej poczekać :tak:

Andziak, strasznie to dziwne faktycznie, nie spotkałam się wcześniej z czymś takim. Testy owu wychodzą pozytywne cały czas w ciąży.

Ja jestem wściekła bo nie mam szafy na ubranka dla córci (naprawdę nie mam gdzie ich trzymać bo wszystkie szafy już zawalone), czekałam 6 tygodni na szafę z Allegro i dziś kurier dostarczył mi ją połamaną :-(, dobrze, że otworzyłam przy nim przesyłkę i spisałam protokół szkody.

ja przy staraniu sie o pierwsze dziecko mialam testy z allegro i caly cykl byla tylko jedna kreseczka, nawet cienia drugiej nie bylo. bylam pewna ze to cykl bezowulacyjny bo nawet sluzu nie bylo, a jakims cudem zaszlam w ciaze w tym pierwszym cyklu:tak:
a podchodzac do drugiej ciazy juz kilka cykli wczesniej robilam testy owulacyjne zeby miec orientacje co i jak, no i wtedy faktycznie druga kresecza w okolicach owulacji z kazdym dniem byla intensywniejsza i umialam okreslic kiedy ta owulacja byla. natomiast w cyklu w ktorym zadziałasmy (i od razu udalo sie w ciaze zajsc) to jak na zlosc ta druga kreczka ciagle byla malo intensywana, wcale nie ciemniala:no: dopiero jak kupilam testy apteczne to wtedy faktycznie widac bylo roznice w intensywnosci. a na tych testach z allegro dopiero w dniu oluacji druga kreseczka zrobila sie ciemna jak testowa (wczesniej miala identyczne zabarwienie).

piranha jak sie czujesz? bo mi dzisiaj w nocy bolal brzuch jak na okres (ale nie mocno) ,a od rana nie czulam sie najlepiej. nawet oddalam synka dla meza do pracy zeby polezec. no ale juz wszystko przeszlo;-) teraz czuje sie swietnie:tak:
tylko mlody mnie uciska od 2 dni na jakis nerw ktory powoduje takie bolense nerwobole w pachwinie ze czesto samoistnie jekne z bolu, co powoduje ze moj maz wpada w panike hahahha

kciuki za wszystkie staraczki:tak: no i oczywiscie za brzuchatko tez:tak:

czesc dziewczynki :-)
oj widze , ze nie tylko u mnie bede staranka za niedlugo :tak: @ prawie odjechala wiec moze zaczne od jutra :-)
juz nawet poinformowalam meza ze tak go wymecze, ze tym razem juz musi sie udac :-D

jutro zaczne mierzyc ta tempke i ciekawe co z tego wyjdzie :confused:

Piranha kosz przecudny, a ten roz.....oj marzenie :tak:
Smerfetka powodzenia w starankach &&&&&&&&&&
Kinga przyjemnego pikniku rodzinnego ;-)

Ewcik moj mlodszy synus ostatnio tez czesto mial jakies siniaczki na glowie, ale smaruje go odrazu mascia z Arniki i szybciej sie goi.

Milego dnia dziewczyny :-)

Kosmo, możemy sobie zatem rękę co do objawów podać :-) Ja w piątek przez cały wieczór oraz w sobotę w nocy i wczesnym ranekiem miałam takie bóle jak przed @, oczywiście przed KTG mi przeszły ;-) Mała od dłuższego czasu co jakiś czas ciśnie główką w jakieś nerwy na dole i też nieraz jęknę z bólu albo zasyczę :-D W tą sobotę mam już ostatnią wizytę z USG i KTG i dostanę już skierowanie do szpitala, jutro pomykam na ostatnie badanie krwi.

Marzycielko, trzymam kciuki! :-)

reklama
hej ;)

chwile mnie nie było, najpierw choroba synka-biegunka, odwodnienie etc-a potem mnóstwo spraw i pogoda piękna to cały czas jesteśmy w ogrodzie..więc czasu brak:/

u mnie kicha. też maj chyba nie był owocny dla nas chociaż mocno na to liczylam, owulka niby potwierdzona usg, staranka były, ale..25 dc dostałam plamień brązowych i jajnik mnie kłuł (ewentualnie z niego mogła być owulka), już byłam pewna że zbliża sie wstretna menda,ale jej nie ma. ale co?testy wychodza negatywne, dziś 30 dc ,zrobiłam dziś i nie widać (a wczorajszy płytkowy-jakby był cien cienia widoczny pod światło). kurcze! nie lubie takich niejasności. niech albo @ przyjdzie albo test pozytywny..plamie jeszcze troszke do dziś.
myślicie że brać dupka? chociażby na wywołanie? chyba zadzwonie do gin..

lece poczytać Was póki młody spi..

Do góry