reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tusia, według mnie owulka była w okolicy 12 dc. Co do skoku tempki to niestety tylko na jego podstawie ciężko określić dzień owulacji, tempka może rosnąć od 3 dni przed owulką do 3 dni po niej, zależy to od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu. Mi temperatura potrafiła rosnąć np. 1 dzień przed owulacją albo np. dopiero 2 dni po niej ...ale już dzięki testom owulacyjnym, obserwacji śluzu, szyjki oraz oczywiście pomiarowi temperatury można dość precyzyjnie określić moment owulacji.

natusia, jejku, dbaj o siebie kochana! ...może lepiej dać sobie spokój z unikaniem potasu przy kłopotach z sercem?

Mama, Ewcik, dzięki kochane! Ja dziś byłam o teściów i być może był to ostatni mój wyjazd na jakiś czas (jeżdżę co dwa tygodnie no a za 2 tygodnie to już różnie może być ;-)). Krzysiu się wyszalał, dotlenił i mam nadzieję, że będzie dobrze spał tej nocy.

aguska, a ile trwała u Ciebie faza lutealna? ...pytam bo może to była ciąża.

mama kubulki, mi w obu ciążach w pierwszych tygodniach cera się popsuła a potem robiła się jak marzenie ...eeech, gdyby chciała już taka pozostać :-) a wiem, ze niestety znów po ciąży zacznie się jej przetłuszczanie w strefie T i związane z tym problemiki. Ja używałam taki termometr Termometr owulacyjny Geratherm BASAL (2351905253) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Co do snów proroczych do parę razy mi się zdarzyły ...np. miałam kiedyś w dzieciństwie bardzo fajnego psa, raz mi się przyśniło, że zachorował i odszedł, tego samego dnia mama pojechała z nim na USG i całkiem przypadkiem okazało się, że ma raka śledziony i jest nie do uratowania. Jeszcze wiele razy zdarzyły mi się sny prorocze, oczywiście nie wszystkie były smutne :-)

Kinga, szkoda, że to nie był sen proroczy :-(, a był taki wyrazisty ...no ale może on dotyczył kolejnego cyklu :-), ja liczę na czerwcowy wysyp ciąż na naszym forum :tak:

Ewcik
, jejku, całe szczęście, że ten uchwyt nie trafił go w oko, chyba nie da się uniknąć takich sytuacji i nasze dzieci nieraz będą nas przyprawiać o palpitacje serca :-( Ja też niestety nie lubię poniedziałków i często w niedzielę mam już z ich powodu kiepskawy humorek wieczorem ;-)

Tasha, mi teraz też koszmarnie przyrosło na wadze, do tego stopnia, że przestałam na nią stawać i omijam ja szerokim łukiem by nie psuć sobie humoru ;-) ...nie wiem od czego to zależy, jednego miesiąca chudnę a drugiego nadrabiam potrójnie. A Krzysiu dziś nawet był grzeczny ale chyba bunt dwulatka to dłuższa sprawa więc staram się nie cieszyć zbyt wcześnie :-) A Twój sen na pewno nie był proroczy, doskonale widziałam te 3 białe kreski i Sonia pozostanie Sonią bez dwóch zdań :-) ...jesteś już na 100% pewna co do imienia? ...bo za mną jeszcze co jakiś czas chodzi ta Alicja :-)

Mama, a ja "zachorowałam" na jednego storczyka z Allegro, odpalam kompa żeby go zakupić a tu ktoś mnie ubiegł, jestem zła na siebie za ociąganie się z decyzją zakupu :-)

Noemi, a od kiedy łykasz bromka? ...powinien pomóc. Nie wiem jak z Fantą (gazowane napoje zazwyczaj mają niskie pH) ale Sprite ma pH około 3,42 tyle, że zawiera dużo cukru (a przy planowaniu dziewczynki zalecane są napoje słodzone aspartamem). Co do globulek to miałaś na myśli Feminella Vagi C? Najlepiej zakupić oba i sprawdzić, które lepiej obniża pH i dłużej utrzymuje je niskim.

Dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
WITAM
DZIEKI PIRANHA.
KURKA WIDZĘ,że to mierzenie u mnie nie zda egzaminu bo sama i tak nie potrafię rozpoznać kiedy ta owu
i musze was męczyć :zawstydzona/y:ale jak widać juz piąty miesiąc wypada 12-13dc.a ja cos bardziej nabieram chęći na próbę 0+12 bo widzę,że zaraz 15dc.u mnie już susza :confused:
tylko pytanie czy ta próba wejdzie w zycie :confused::szok::-p

Pozdrawiam wam i zapraszam na szczypke bo u mnie dzis ODPUST ;-)

Mama-ja przegapiłam fotki ,szkoda ale pewnie piekne były.:tak:

Cześć dziewczyny
czas brać się za robotę... mam nadzieje że szybko skończę.
Dziś u nas dzień rodziny wiec idziemy z mężem na występy:) Ciesze się. Filip bardzo przeżywa heh. Też mu zależy widać.

Pozdrawiam was serdecznie
i życzę udanego dnia! :happy:

witam poniedziałkowo!!!

Andziak - mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywne wieści po wizycie z Bartkiem
Mama - dzięki, staram się cieszyć ciążą, ale ogólnie nie jest to stan dla mnie, są kobiety, które lajtowo przechodzą ciążę a dla mnie to coś strasznego, dlatego tyle lat zwlekałam z decyzją o 2 dziecku; co do obżerania się to ja się raczej nie obżeram, pewnie, że czasem schrupię coś słodkiego, ale jem raczej niedużo a waga szaleje, ale bardziej myślę, że jest to wina tarczycy i wariacji hormonalnych niż jedzenia; ale cóż, trzeba z tym żyć i byle do przodu do rozwiązania a potem to mam nadzieję, że opanuję te cholerne hormony i wrócę do mojego rozmiaru; a co do ogrodu to poprzednio miałam ogród 1500 m i kupę kasy wpakowałam, żeby ładnie wyglądał, ale podobał mi się, a teraz mam 2000 m i póki co przypomina pobojowisko po budowie:-D, ale w przyszłym roku wezmę się za niego solidnie, teraz nie ma sensu, bo nawet ogrodzenia nie mam i pewnie część nasadzeń by mi zginęło...
Pirania - w poprzedniej ciąży do 6 miesiąca chodziłam w dżinsach i nie było widać brzucha, dopiero potem mnie wysadziło, że :szok:; a teraz najpierw po luteinie mnie przybyło, potem stanęło w miejscu a teraz to chyba po prostu niunia rośnie i dlatego jestem taka pękata:baffled:, bardzo Ci zazdroszczę, że już niedługo będziesz solo a nie w dwupaku:-D; powiedz mi jeszcze kochana, ten kosz Mojżesza zamówiłaś na kółkach czy na stojaku??? bo pytałam Ewcik czy nie jest on wywrotny i powiedziała, że miała na kołach i nie był wywrotny, ciekawe jak ten na stojaku... bo tak naprawdę mam do wyboru albo takie małe łóżeczko-przystawkę 90 cm albo właśnie coś w rodzaju tego kosza na kołach lub stojaku i oczywiście nie wiem co wybrać:rofl2:
Kinga - miłego dnia!!!
Noemi - to kiedy zaczynasz działać???
Ewcik - jak synuś po wczorajszym wypadku na rowerze???
Gal - ??????????????????
Kasia - ??????????????????
Misia - ???????????????????

pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia, a najlepiej całego tygodnia:tak:

Hejka dziewczynki!!!!
U mnie weekend super :-) Ja zaczyna m staranka od czwartku hihihih już nie moge się doczekać i mam nadzieje że się uda :tak:
Miłego Dnia Wszystkim zaciskam mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za udane cykle i pozytywne testy :-):-D:tak:
P.S. Mama prześliczny ogród zazdroszczę i gratuluje cierpliwości bo żeby były takie efekty to cierpliwość musi być :-) Pozdrawiam gorąco:-)

reklama
Do góry