reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dobry wieczór Paniom:-)

piękna pogoda dzisiaj, siedziałam z synkiem na placu zabaw 2,5 godziny po południu, bo nie chciał wracać do domu..mały buntownik;-)

tasha to nie odchudzanie przed staraniami /a przyadąłoby się/, ale chęć poprawy kondyzji, która jest zerowa;-)

czarodziejka to fajnie masz, że jeszcze do pracy nie musisz iść:tak:

truskawcia wow, piękniutki wykres, kiedy teścik robisz?:-)

marzycielka jak długo stosujesz suplementy, że takie zmiany obserwujesz?

andziak obydwa imiona mi się bardzo podobają, znam dwóch chłopaczków Leosia i Ignaca, jakbym miała mieć drugiego syna, to bym chciała dać Ignaś.. ale nie wiem, co by mój M powiedzial, pewno, ze nie

kasia mniaaaam, ale pyszne naleśniki musiałaś mieć;-)

mamcia tulę Cię :*

pirania jak znosisz te upały? masz obrzęki? ja miałam potworne w ciąży i z tego względu źle ją pod koniec znosiłam

martika woooow, ale wykres piękny, kiedy testujesz???

reklama
czesc dziewczyny,
ja tylko na sekunde bo maz ostatnio zajmuje moje kompa- jego cos szwankuje:/ a niesty tyle ma pracy ze nie ma sposobu zeby nie korzystal z mojego

w te upaly ledwo zyje. ja juz chce urodzic!

w poniedzialek bylam u gina i maluch juz wazy 2800kg, szyjka dluga, zamknieta, lozysko III stopnia. jednym slowem mlodemu nie spieszy sie. ktg nie robil.
a Ty piranha , jak?

co u reszty babeczek? wszystko dobrze? jakies "niusy"?

przeczytalam tylko ostatnia strone. czarodziejko a wyrazilas sie jasno ze pozyczylas te rzeczy a nie dalas na zawsze?

Czarodziejko, tak masz racje sa rożne sytuacje w zyciu...doskonale Cie rozumiem!!!! I bardzo dobra podjełas decyzje!!! Koniecznie zdaj relacje z chrzcin jak mały reagował na ksiedza:)) zawsze bobaski spia i nie wiedza co ta im sie leje na głowke;)) a taki szkrab to juz wie o co kaman;))
I pewnie wystrojony bedzie mężczyzna mały w dniu ważnego dnia;))
A powiedz jak teraz wyglada sytuaja ze szwagrem?? Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& aby miał siły walczyc i MUSI sie udac!!!!!

Ja padammm ogarnelam wszytsko, pranie zrobilam maly wykapany lezy, jestem sama m wybył jest w pracy wroci moze za 2 dni ;// masakra nie lubie tego, ale co zrobic....

Ewcik, tasha, kosmo BUZIAKI:****************

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcik ja biore te suplementy od poczatku stycznia, tylko teraz w maju zrobilam sobie przerwe ;-) chcialam troche odpoczac od tego.
ale dzis rozkreca mi sie @ i zaczelam brac od nowa bo staranka sie zblizaja :tak:

Czarodziejka tak to jest z pozyczaniem. ja mam bardzo fajna kolezanke ktorej daje ubranka i zabawki po moim mlodszym synku i ona zawsze sie mnie pyta co ma z tym potem zrobic. a ze ona tez lubi szanowac ciuszki to zawsze ktos nastepny moze jeszcze skorzystac. no ale jak ktos nie umie szanowac to pewnie latwiej potem powiedziec ze sie komus innemu dalo :no:

Ewcik ja jutro testuję, chyba że stchórzę:-D
Mama no to będę cieszyć oczy Twoim ogrodem ;-)
Martika a mnie wykres wcale na przeziębienie nie wygląda:-Dnie nakręcam...ale ale...coś się święci ;)

Czarodziejka
..przykra sprawa...

pozdrawiam babeczki

czarodziejka no bardzo nieładnie ze strony sąsiadki, jak tak można:no:co do Chrzcin, my Marcepana chrzciliśmy, jak miał 1,5 miesiąca:-D

natusia :*:*:*

truskawcia
o rany koguta, to ja trzymam kciuki mocccccnoooo /ciekawe, czy przez sen też da się trzymać? o jeśli tak, to będę!!!/ a tak w ogóle, to ładny masz wykres w tym miesiącu w porównaniu z poprzednimi :) i jaki krótki :) super
kosmo domyślam się, jak Ci już ciężko...

natusia, te kremy mogą być zapewne ale dziwne, że nie zaznaczają by stosować je tylko w fazie lutealnej, do mojego kremu była dołączona szczegółowa instrukcja jak i kiedy stosować krem przy różnych cyklach i problemach.

Andziak, rozumiem Ciebie doskonale, już przy Krzysiu strasznie się namęczyliśmy by wypracować z M jakiś kompromis, z drugim synkiem byłby koszmarny problem bo to co podobało się mi to nie pasowało jemu i odwrotnie. Ja się powtórzę ale nadal wierzę w Zosię :tak:, progesteron nie miał wpływu na betę.

Czarodziejko, szlag by mnie po takim czymś trafił, ja o czyjeś rzeczy (a unikam pożyczania jak ognia) dbam jeszcze bardziej jak o własne.

Tasha
, mnie o dziwo trochę mniej bolą teraz kości miednicy jak wcześniej, z dusznościami meczę się od dłuższego już czasu ale nie czuję zmiany na gorsze ...tak więc pewnie i u Ciebie nie będzie tak źle :-) Jedyne co to ruchy stały się dość bolesne, czasem jak idę i mała gdzieś mnie szturchnie na dole po nerwach głową to zęby z bólu zaciskam i muszę przystanąć. Ja pierwsze KTG miałam po 30 tygodniu, wizyty do 30 tygodnia miałam co 4 tygodnie, po tym pierwszym KTG miałam na kolejną wizytę zjawić się po 3 tygodniach a teraz kazano mi za tydzień znów przyjść na KTG a za 2 na ostatnia wizytę z USG, dostałam skierowanie na ostatnie badania ciążowe i muszę je porobić w przyszłym tygodniu (oby nie wyszedł mi paciorkowiec, w pierwszej ciąży go nie miałam). No to smaczne, słodziutkie śniadanko Ci się jutro szykuje :-), to będzie krzywa dwupunktowa (drugie pobranie po godzinie) czy trzypunktowa? Co do tych złych myśli to mnie też nachodzą co jakiś czas, wpadam niekiedy w przerażenie nawet i zastanawiam się jak ja dam sobie radę ...mam nadzieję, że jak już przyjdzie co do czego to wszystko się jakoś ułoży i strach ma wielkie oczy. Brzuch też mam już ogromny (i 8 kg na plusie więc nie ma tragedii :-)) ale wydaje mi się, że optycznie powiększa go fakt, że nic a nic nie poszło mi w boki a wszystko w przód. A powiedz mi kochana, jaka konkretnie kołyskę zakupiłaś?

Mama, no szkoda ale rozumiem Ciebie kochana. Czekam na fotki ogrodu :-) Ja wczoraj dokupiłam 2 nowe storczyki, nie mogłam się powstrzymać :-)

Ewcik, na szczęście nie mam żadnych obrzęków. Codziennie ze strachem oglądam brzuch w poszukiwaniu rozstępów ;-) ale na razie dzielnie się on trzyma ...siostrę w ciąży strasznie poorało rozstępami a ja też mam niestety do nich skłonność, jeśli nie wyskoczą do końca ciąży to z czystym sumieniem mogę polecić oliwkę, którą stosuję :-)

Kosmo, fajnie że jesteś, pisałam dziś do Ciebie :-) Poważnie masz już łożysko III stopnia czy to pomyłka z rozpędu? Ja u gina byłam w sobotę, mała ważyła 2500g, szyjka jest długa (45 mm) a łożysko nadal I stopnia (w pierwszej ciąży na tym etapie był już II stopień). Podobno córka wstawia się już główką w kanał rodny, stąd czasem silne bóle kości miednicy. Też bym chciała z jednej strony już urodzić a z drugiej strony piekielnie się boję jak to będzie z 2 dzieciaczków.

Truskafffka, trzymam od rana zaciśnięte kciuki, jejku, ale bym chciała by Ci się udało! Tylko nie wyrzucaj od razu testu :-), on ma czułość 10 czy 25 mIU/ml?

Martika, mi też się wydaje, że to nie przeziębienie jest sprawcą tej niebotycznej tempki :-)

Truskafffka kciuki za 2 kreski...:-)&&&&&&&
mnie ostatnio przesladuja ciezarowki, a jedna to juz wogole... tyle czasu jej nie widywalam a od tygodnia codziennie... a jak nie ciezarowki, to puszczajace babelki z sliny niemowlaki ;-)
a co do wykresu wydaje wam sie :zawstydzona/y: pozyjemy ,zobaczymy :tak: 6 lat temu maj byl szczesliwy ;-)

Czarodziejka wlasnie napisz jak tam brat M? kurcze taki mlody chlopak, a tyle juz sie w zyciu nacierpial... mocno za niego trzymam kciuki i zdrowia zycze, bo teraz to ,to czego najbardziej potrzebuje... a co do pozyczania chcialas dobrze i zwykle tak bywa, ze czlowiek drugiemu nieba uchyli i potem jeszcze wychodzi na tego zlego :/

Co do imion i kompromisu, to u mnie przy livcii bylo inne imie planowane... ale ja to uparciuch jestem i powiedzialam, ja rodze, ja wybieram imie ;)

Ewcik jakos mnie nie ciagnie do testowania, poczekam az truskafffka wpadnie z wspaniala wiadomoscia :) za ktora trzymam &&&&&&& mocno zacisniete...

Ostatnia edycja:
reklama
Truskafffka - no to jutro mocno trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, niech się pojawią II kreseczki!!!
Pirania - to jest kołyska firmy Sauberr, chyba niemiecka, ma zasilanie na prąd lub baterie (jeśli nie ma możliwości podłączenia prądu, np w ogrodzie lub na plaży), jest niewielkich gabarytów i lekka, można ją wszędzie zabrać, bo składa się i mieści w dużej turystycznej torbie, myślę, że posłuży do ok 8-10 miesięcy, wygląda jak gondola od wózka głębokiego na metalowym stelażu, myślę, że zastąpi wózek i nie będziemy musieli go wnosić na piętro domu, na dole będzie wózek, na górze ta kołyska i łóżeczko do spania na noc;
rozstępów też póki co nie mam, ale boję się później, bo jak się skóra zacznie kurczyć, żeby wtedy się nie porobiły...
Kosmo, Pirania - Wy to chyba w tym samym czasie macie termin?:-);
koleżanka mojej koleżanki urodziła w 36 tyg chłopczyka 2850 g, więc i u Was może to być lada chwila!!! ojej, jak zazdroszczę, że już tak blisko!!!

Do góry