reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dobry wieczór Paniom:-)

piękna pogoda dzisiaj, siedziałam z synkiem na placu zabaw 2,5 godziny po południu, bo nie chciał wracać do domu..mały buntownik;-)

tasha to nie odchudzanie przed staraniami /a przyadąłoby się/, ale chęć poprawy kondyzji, która jest zerowa;-)

czarodziejka to fajnie masz, że jeszcze do pracy nie musisz iść:tak:

truskawcia wow, piękniutki wykres, kiedy teścik robisz?:-)

marzycielka jak długo stosujesz suplementy, że takie zmiany obserwujesz?

andziak obydwa imiona mi się bardzo podobają, znam dwóch chłopaczków Leosia i Ignaca, jakbym miała mieć drugiego syna, to bym chciała dać Ignaś.. ale nie wiem, co by mój M powiedzial, pewno, ze nie

kasia mniaaaam, ale pyszne naleśniki musiałaś mieć;-)

mamcia tulę Cię :*

pirania jak znosisz te upały? masz obrzęki? ja miałam potworne w ciąży i z tego względu źle ją pod koniec znosiłam

martika woooow, ale wykres piękny, kiedy testujesz???

reklama
czesc dziewczyny,
ja tylko na sekunde bo maz ostatnio zajmuje moje kompa- jego cos szwankuje:/ a niesty tyle ma pracy ze nie ma sposobu zeby nie korzystal z mojego

w te upaly ledwo zyje. ja juz chce urodzic!

w poniedzialek bylam u gina i maluch juz wazy 2800kg, szyjka dluga, zamknieta, lozysko III stopnia. jednym slowem mlodemu nie spieszy sie. ktg nie robil.
a Ty piranha , jak?

co u reszty babeczek? wszystko dobrze? jakies "niusy"?

przeczytalam tylko ostatnia strone. czarodziejko a wyrazilas sie jasno ze pozyczylas te rzeczy a nie dalas na zawsze?

Czarodziejko, tak masz racje sa rożne sytuacje w zyciu...doskonale Cie rozumiem!!!! I bardzo dobra podjełas decyzje!!! Koniecznie zdaj relacje z chrzcin jak mały reagował na ksiedza:)) zawsze bobaski spia i nie wiedza co ta im sie leje na głowke;)) a taki szkrab to juz wie o co kaman;))
I pewnie wystrojony bedzie mężczyzna mały w dniu ważnego dnia;))
A powiedz jak teraz wyglada sytuaja ze szwagrem?? Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& aby miał siły walczyc i MUSI sie udac!!!!!

Ja padammm ogarnelam wszytsko, pranie zrobilam maly wykapany lezy, jestem sama m wybył jest w pracy wroci moze za 2 dni ;// masakra nie lubie tego, ale co zrobic....

Ewcik, tasha, kosmo BUZIAKI:****************

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcik ja biore te suplementy od poczatku stycznia, tylko teraz w maju zrobilam sobie przerwe ;-) chcialam troche odpoczac od tego.
ale dzis rozkreca mi sie @ i zaczelam brac od nowa bo staranka sie zblizaja :tak:

Czarodziejka tak to jest z pozyczaniem. ja mam bardzo fajna kolezanke ktorej daje ubranka i zabawki po moim mlodszym synku i ona zawsze sie mnie pyta co ma z tym potem zrobic. a ze ona tez lubi szanowac ciuszki to zawsze ktos nastepny moze jeszcze skorzystac. no ale jak ktos nie umie szanowac to pewnie latwiej potem powiedziec ze sie komus innemu dalo :no:

Ewcik ja jutro testuję, chyba że stchórzę:-D
Mama no to będę cieszyć oczy Twoim ogrodem ;-)
Martika a mnie wykres wcale na przeziębienie nie wygląda:-Dnie nakręcam...ale ale...coś się święci ;)

Czarodziejka
..przykra sprawa...

pozdrawiam babeczki

czarodziejka no bardzo nieładnie ze strony sąsiadki, jak tak można:no:co do Chrzcin, my Marcepana chrzciliśmy, jak miał 1,5 miesiąca:-D

natusia :*:*:*

truskawcia
o rany koguta, to ja trzymam kciuki mocccccnoooo /ciekawe, czy przez sen też da się trzymać? o jeśli tak, to będę!!!/ a tak w ogóle, to ładny masz wykres w tym miesiącu w porównaniu z poprzednimi :) i jaki krótki :) super
kosmo domyślam się, jak Ci już ciężko...

natusia, te kremy mogą być zapewne ale dziwne, że nie zaznaczają by stosować je tylko w fazie lutealnej, do mojego kremu była dołączona szczegółowa instrukcja jak i kiedy stosować krem przy różnych cyklach i problemach.

Andziak, rozumiem Ciebie doskonale, już przy Krzysiu strasznie się namęczyliśmy by wypracować z M jakiś kompromis, z drugim synkiem byłby koszmarny problem bo to co podobało się mi to nie pasowało jemu i odwrotnie. Ja się powtórzę ale nadal wierzę w Zosię :tak:, progesteron nie miał wpływu na betę.

Czarodziejko, szlag by mnie po takim czymś trafił, ja o czyjeś rzeczy (a unikam pożyczania jak ognia) dbam jeszcze bardziej jak o własne.

Tasha
, mnie o dziwo trochę mniej bolą teraz kości miednicy jak wcześniej, z dusznościami meczę się od dłuższego już czasu ale nie czuję zmiany na gorsze ...tak więc pewnie i u Ciebie nie będzie tak źle :-) Jedyne co to ruchy stały się dość bolesne, czasem jak idę i mała gdzieś mnie szturchnie na dole po nerwach głową to zęby z bólu zaciskam i muszę przystanąć. Ja pierwsze KTG miałam po 30 tygodniu, wizyty do 30 tygodnia miałam co 4 tygodnie, po tym pierwszym KTG miałam na kolejną wizytę zjawić się po 3 tygodniach a teraz kazano mi za tydzień znów przyjść na KTG a za 2 na ostatnia wizytę z USG, dostałam skierowanie na ostatnie badania ciążowe i muszę je porobić w przyszłym tygodniu (oby nie wyszedł mi paciorkowiec, w pierwszej ciąży go nie miałam). No to smaczne, słodziutkie śniadanko Ci się jutro szykuje :-), to będzie krzywa dwupunktowa (drugie pobranie po godzinie) czy trzypunktowa? Co do tych złych myśli to mnie też nachodzą co jakiś czas, wpadam niekiedy w przerażenie nawet i zastanawiam się jak ja dam sobie radę ...mam nadzieję, że jak już przyjdzie co do czego to wszystko się jakoś ułoży i strach ma wielkie oczy. Brzuch też mam już ogromny (i 8 kg na plusie więc nie ma tragedii :-)) ale wydaje mi się, że optycznie powiększa go fakt, że nic a nic nie poszło mi w boki a wszystko w przód. A powiedz mi kochana, jaka konkretnie kołyskę zakupiłaś?

Mama, no szkoda ale rozumiem Ciebie kochana. Czekam na fotki ogrodu :-) Ja wczoraj dokupiłam 2 nowe storczyki, nie mogłam się powstrzymać :-)

Ewcik, na szczęście nie mam żadnych obrzęków. Codziennie ze strachem oglądam brzuch w poszukiwaniu rozstępów ;-) ale na razie dzielnie się on trzyma ...siostrę w ciąży strasznie poorało rozstępami a ja też mam niestety do nich skłonność, jeśli nie wyskoczą do końca ciąży to z czystym sumieniem mogę polecić oliwkę, którą stosuję :-)

Kosmo, fajnie że jesteś, pisałam dziś do Ciebie :-) Poważnie masz już łożysko III stopnia czy to pomyłka z rozpędu? Ja u gina byłam w sobotę, mała ważyła 2500g, szyjka jest długa (45 mm) a łożysko nadal I stopnia (w pierwszej ciąży na tym etapie był już II stopień). Podobno córka wstawia się już główką w kanał rodny, stąd czasem silne bóle kości miednicy. Też bym chciała z jednej strony już urodzić a z drugiej strony piekielnie się boję jak to będzie z 2 dzieciaczków.

Truskafffka, trzymam od rana zaciśnięte kciuki, jejku, ale bym chciała by Ci się udało! Tylko nie wyrzucaj od razu testu :-), on ma czułość 10 czy 25 mIU/ml?

Martika, mi też się wydaje, że to nie przeziębienie jest sprawcą tej niebotycznej tempki :-)

Truskafffka kciuki za 2 kreski...:-)&&&&&&&
mnie ostatnio przesladuja ciezarowki, a jedna to juz wogole... tyle czasu jej nie widywalam a od tygodnia codziennie... a jak nie ciezarowki, to puszczajace babelki z sliny niemowlaki ;-)
a co do wykresu wydaje wam sie :zawstydzona/y: pozyjemy ,zobaczymy :tak: 6 lat temu maj byl szczesliwy ;-)

Czarodziejka wlasnie napisz jak tam brat M? kurcze taki mlody chlopak, a tyle juz sie w zyciu nacierpial... mocno za niego trzymam kciuki i zdrowia zycze, bo teraz to ,to czego najbardziej potrzebuje... a co do pozyczania chcialas dobrze i zwykle tak bywa, ze czlowiek drugiemu nieba uchyli i potem jeszcze wychodzi na tego zlego :/

Co do imion i kompromisu, to u mnie przy livcii bylo inne imie planowane... ale ja to uparciuch jestem i powiedzialam, ja rodze, ja wybieram imie ;)

Ewcik jakos mnie nie ciagnie do testowania, poczekam az truskafffka wpadnie z wspaniala wiadomoscia :) za ktora trzymam &&&&&&& mocno zacisniete...

Ostatnia edycja:
reklama
Truskafffka - no to jutro mocno trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, niech się pojawią II kreseczki!!!
Pirania - to jest kołyska firmy Sauberr, chyba niemiecka, ma zasilanie na prąd lub baterie (jeśli nie ma możliwości podłączenia prądu, np w ogrodzie lub na plaży), jest niewielkich gabarytów i lekka, można ją wszędzie zabrać, bo składa się i mieści w dużej turystycznej torbie, myślę, że posłuży do ok 8-10 miesięcy, wygląda jak gondola od wózka głębokiego na metalowym stelażu, myślę, że zastąpi wózek i nie będziemy musieli go wnosić na piętro domu, na dole będzie wózek, na górze ta kołyska i łóżeczko do spania na noc;
rozstępów też póki co nie mam, ale boję się później, bo jak się skóra zacznie kurczyć, żeby wtedy się nie porobiły...
Kosmo, Pirania - Wy to chyba w tym samym czasie macie termin?:-);
koleżanka mojej koleżanki urodziła w 36 tyg chłopczyka 2850 g, więc i u Was może to być lada chwila!!! ojej, jak zazdroszczę, że już tak blisko!!!

Do góry