reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

martika, a jakie mialo być imię?:) teraz jakie byś dala synkowi?:)

Andziak, spokojnie ciocie pomoga wybrac:))

tasha, ani sie obejrzysz a bedzie Twoja królewna na swiecie;***

Truskaffka, i tak cichutko siedziszz..... jejjjjjjjjjjj to MOCNE &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za piekne II Kreseczki!!!!!!!!!!!

Piranha, to w jakie dni uzywac kremu?

reklama
dziękuję dziewczyny za kciuki, przydadzą się i odwago dodadzą ;)

Ewcik też mi się podoba ten cykl, jakiś taki normalniejszy ;) tempki do ogarnięcia...a nie te wieczne piramidy jak poprzednio:baffled:
Piranha mam ten o czułości 25..no i właśnie boję się trochę bo nie wiem czy będzie w stanie coś wykazać ehhh
no ale, pożyjemy zobaczymy

no, no co ja widze :szok: Truskaffka cos mi sie wydaje ze jednak bedziemy swietowac w tym miesiacu :tak:
Trzyma kciuki za jutrzejsze testowanie &&&&&&&& :-)
Martika za ciebie tez trzymam mocno kciuki &&&&&&&

Truskaffka, po takim wykorzystaniu męskości męża musi sie udac;))) hehe ale mieliście przyjemnie w tym cyklu:-Dchoc tyle dobrego , a co:tak: ja tak zawsze mówie;))

Jej jestem do wieczora w pracy, oby udalo mi sie wpasc zob ten test z II :-)

Hej Dziewczyny

ja po wizycie, niestety dziś 11dc i nic nie zapowiada się na owu, endo cienkie, pełno małych pęcherzyków na obu jajnikach póki co żaden nie dominuje, za tydzień kolejna wizyta nie wcześniej bo nie ma sensu, lekarz pytał się o długość cyklu i prl powiedział żebym brała 1/4 tabletki bromka. Trochę smutna jestem bo mialam nadzieję, że jednak coś będzie się działo a tu nic....Nie rozpisuję się więcej bo trochę przytłoczona jestem...

hej hej babeczki!!!
kurcze ale macie tempo :szok::szok::szok:

mamo05 ty moja bidulko, tak mi smutno, ale zobaczysz i Ty niebawem zobaczysz upragnione dwie krechy
jesteś niesamowita, zawsze o mnie pamiętasz, wielki buziol dla Ciebie

martika już nie mogę się doczekać kiedy zafasolkujesz...a w ogóle jak to będzie synio to już dziki szał :-D:-D

Truskaffka trzymam kciukasy za piękne II krechy

Piranha jak tam u Ciebie jest już przedporodowa nerwówka??

monico jak tam Twoja Zuzinka??

a co u nas??....ano żyjemy całkiem fajnie, mała rośnie jak na drożdżach, mała spi w dzień, fajnie śpi w nocy, gada jak najęta, chichra się na całego, zainteresowana całym światem, wpatrzona w starszą siostrę jak w obrazek....jest przesłodka

sorki kobitki że nie odpisałam każdej z osobna, ale normalnie brak czasu

a jeszzzzzzzzcze jedno....wiecie co robię....piekę starszej serowiec z przepisu mamo05 na dzień matki...kurka stresuję się, bo ja to ciastowe beztalencie

słodki snów kochane

Noemi, wiem co czujesz, ehhh też chodziłam do gin na usg pełna nadziei a potem taka dolina...ehh..ale spokojnie, z każdej doliny jest wyjście. Masz długie cykle, więc owulka może być później, powodzenia!!

Oj dziewczyny, nakręcacie mnie:-D a ja tu się staram oddychać i wmawiam sobie "co ma być do będzie"
boszsze jak ja nie lubię widoku jednej kreski...no nic, trzeba wziąć to na klatę...

natusia, ten kremik należy wcierać w fazie lutealnej, np. od 2 do 12 dpo.

Truskafffko, trzymam kochana kciuki z samego rana, jak będzie 1 kreska to nic przesądzonego gdyż faktycznie jest jeszcze dość wcześnie jak na test 25 mIU/ml.

Noemi
, koniecznie bierz tego bromka, jestem święcie przekonana, że u Ciebie miesza prolaktyna - ona wydłuża cykle, zaburza owulację (wpływa na wydzielanie gonadotropin przez przysadkę, obniża produkcje LH i FSH a podobno zwłaszcza LH) i często jest też przyczyną cykli bezowulacyjnych. Bromek powinien szybko postawić na nogi Twoje cykle :tak:, tym bardziej, że wspominałaś kiedyś iż Twój organizm dobrze i szybko na niego reaguje.

Pierogatko, super, że do nas zajrzałaś! O dziwo w ogóle nie czuję żadnej przedporodowej nerwówki, chyba do mnie jeszcze nie dotarło że to już tuż tuż :-) Ale ja bym chciała by Krzysiu też tak zareagował na rodzeństwo a mam dziwne przeczucie, że będzie strasznie zazdrosny, będę robić wszystko by nie poczuł się odrzucony i nie miał powodów do zazdrości ale wiadomo, że nie będę już mieć dla niego tyle czasu co teraz.

martika, a jakie mialo być imię?:) teraz jakie byś dala synkowi?:)
miala byc Sarah, a chlopiec od kiedy pamietam Xavier, teraz to jezcze mezowi sie podoba Kajetan i Kryspin ;-)
Martika za ciebie tez trzymam mocno kciuki &&&&&&&
dziekuje ale za mnei nie trzeba, czekam na @ skusilyscie mnie i zrobilam test 1 kreska i tempka dzis spadla :-)

pierogatka dzieki ale jakos mi nei wychodzi :-)heh

milego dnia dziewczyny :-)

truskafffka kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
piranha jak przeczytalam o tym lozysku to az sama poszlam i wyciagnelam wyciąg z ostatniergo usg i faktycznie napisane "stopien dojrzalosci lozyska" - III -prawidlowe.
lekarz nic a nic nie komentowal ze cos jest nie tak- powiedzial ze wszystko w jak najlepszym porzedku, ilosc wod prawidlowa.
nawet na ktg nie kazal przyjsc tylko liczyc ruchy plodu.
ten lekarz jest uznawany za naprawde dobrego lekarza. myslisz ze pomylil sie wpisujac te "III"?

Do góry