reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, kochana, ale mnie skręca z radości jak zobaczyłam tą fotkę z testem, ciąża jak nic!!! Do tego krecha strasznie mocna jak na 12 dpo, taka dziewczynkowa :-) Wieczorkiem też weź koniecznie dupka. Kiedy masz wynik bety? A u Truskafffki wtedy to też była na pewno ciąża ale się nie utrzymała, prawdopodobnie ciąża biochemiczna. Gal, ale się cieszę, pojęcia nie masz!!!!!!!!!!!!!

reklama
A teraz o mojej wizycie, wszystko podobno OK, wykres skurczowy nadal wygląda bezpiecznie choć już większe piki jak na ostatniej wizycie, tętno malutkiej oscyluje koło 140, podobno wstawiła już główkę w kanał rodny, stąd te bóle miednicy (wczoraj chodzić nie mogłam) ale szyjka wciąż długa, córcia waży podobno około 2500g, dzięki za kciuki dziewczyny! Za tydzień mam iść na samo KTG a za 2 tygodnie ostatnia wizyta i dostane już skierowanie do szpitala.

martika, patrząc na rozkład serduszek na wykresie to według mnie szanse są ogromne :tak:, trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Gal gratuluje !!!!! to mega mocna krecha ja przy zadnym dziecku takiej widocznej nie mialam!!!!:)
ty sie o coreczke staralas? oby z tego byla córeczka!!!!!!
a ktora metoda planowalas przed owu czy O+12

Gal!!!!!!!!
czekam na wynik bety,a test cóż wygląda typowo ciążowo, ale zobaczymy wyniki
,
Andziak, martika ma rację, nie obraź się, ale wszędzie i wszyscy Cię pocieczają, starają się pomóc i co z tego.. NIC, musisz zmienić stosunek do życia, bo jak narazie, jesteś nastawiona sceptycznie do wszystkiego i pełna żalu w sobie, ciągle narzekasz.... nie o to chodzi.... Każdy ma swoje problemy, zamiast ciągle wyszukiwać tylko negatywnych stron życia, znajdź tez pozytywy, jesteś w ciąży to cudowny stan, mimo złego samopoczucia, może już więcej nie będzie Ci dane.. ciesz się korzystaj z życia, wyjdź do koleżanke, zrób coś dla siebie, poczytaj fajną książkę i pomyśl, że niedługo utulisz cudownego, pachnącego niemowlaczka :)

u mnei przed ciążą zmarła babcia, a modląc się nie prosiłam o konkretną płeć, tylko o to aby Bóg dał mi dziecko, które będzie przeznaczone dla mnie i dla mnie "najlepsze", nawet nastawiałam się na Mikołajka i gdyby Państwo wspierało mamy i rodziny wielodzietne, gdybyśmy otrzymywały zapłatę za zajmowanie się domem i potem doczekały konkretnej emerytury, na Mikołajka zdecydowałabym się napewno :)

Gal aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Słoneczko MUSI się w końcu uśmiechnąć!!!!! Trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ale krecha jak nic;**************

Mama, u Ciebie też nic straconego...moze powtórz jutro lub w pon test? zacskam&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha, to super, że wizyta ok! a jaka kruszynka z córeczki;))) Poród pójdzie raz dwa:))))

Dziewczynki bardzo Wam dziękuję !!!

Byłam razem z rodzinką na spacerku ,aby trochę myśli odgonić, ale nie udaje mi się, cały czas o tym myslę, bo kompletnie się tego nie spodziewałam, jakbyście mnie widziały, ot, tak wzięłam po przyjeździe z labo ten test do ręki, pewna, że tam na 100% jedna kreska, a tu szok:szok: I do tej pory z tego szoku nie mogę się otrząsnąć.
A wyniki z bety mają być po 18 tej, z reguły są koło 19 tej.
Muszę jakoś wytrzymać, nie mam wyjścia.

Piranha- oczywiście wezmę tego dupka wieczorem, ale tylko jak będzie wskazywało na ciąże.
A jeżeli byłaby niska beta, to wtedy odstawić,tak?

Daria- jeżeli się okaże, że jest ciąża, to wtedy szczegółowo Wam opiszę jak to było u mnie, a na razie jeszcze się wstrzymam z opisywaniem , bo to jeszcze nie jest pewne dla mnie, ok?

Ostatnia edycja:
Ale ładna pogoda:))spacerek z dzieciaczkami dłuższy zrobiłam:))

Narwałam bzu i na stoliku gdzie mam laptopa położyłąm i tak fajnie mi teraz pachnie ach:))

PIRANHA miałaś wizyte?musiałam to przeoczyć...super że wsio ok ze córeczka już po trochu szykuje sie do porodu :)))

natusia, dzięki kochana! Moja ciąża mnie zaskakuje bo o ile na poprzedniej wizycie przybyło mi 3 kg po 4 tygodniach to na tej ubyło mi 0,5 kg w 3 tygodnie, na razie 8 kg na plusie :-) A Twój wykresik wręcz boski, dziś 12 dpo a tempka w niebiosach, z progesteronem to Ty na pewno nie masz problemu :-)

Gal, ja wciąż nie mogę ochłonąć po tym Twoim teście :-), jak samopoczucie? :-) Kiedy wynik bety?

Mam jeszcze chwilkę bo mniej więcej większość przygotowana a goście przychodzą koło 16-tej :-)

Gal, widzę, że w międzyczasie napisałaś :-), oj domyślam się jak się czujesz kochana i zaciskam kciuki za betę z całych sił! Ale nawet jak będzie poniżej 10 mIU/ml to się nic a nic nie przejmuj, ma prawo jeszcze być niska choć ta kreska to jest tak wyraźna jak u mnie po kilku dniach po terminie @ :tak: Nie odstawiaj dupka jeśli beta będzie niezbyt wysoka, czekaj do jutra i zrób najlepiej test tej samej firmy, zobaczysz czy kreska jest mocniejsza.

patrysia, ano miałam z samego rańca KTG i USG, mała podobno wbija się już główką w kanał rodny i stąd te koszmarne bóle miednicy, na szczęście szyjka jeszcze długa, córeczka waży 2500 kg, lekarka była zdziwiona bo mój brzuch wygląda tak jakbym miała wielkie dziecko :-), ilość wód płodowych też nie jest jakaś duża ...na koniec skwitowała, że to pewnie tylko złudzenie optyczne bo mój brzuch nic a nic w boki nie idzie ale sterczy w całości w przód. Za tydzień mam znów KTG a za 2 tygodnie ostatnia wizyta i skierowanie do szpitala, zaczynam się bać :-)

reklama
Piranha-Skarbie, ja też nie mogę ochłonąć!!! Moje mysli krążą wokół tego samego tematu, dzięki za radę, tak zrobię jak radzisz. A ja myslę czy to wczoraj była implantacja, bo wczoraj bolało mnie podbrzusze jak na @, a dzisiaj już tak nie boli, ale to już by mógł wyjść test ciążowy tak szybko?

A u Ciebie to się cieszę,że wszystko dobrze, z tego wszystkiego zapomniałam napisać;-)

Do góry