reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal ja własnie dlatego nie mierzę , żeby stressiora nie mieć. Nie pryjdzie @ będę happy, przyjdzie pochlipie sobie i dalej......

Dziewczynki a czy takie ciągnięcie w pochwie jak w pierwszym dniu okresu jak mocno krew leci to normalne, mnie tak łapie co jakiś czas od wczoraj?

reklama
Agulek- tak jak pisałam zmierzyłam dlatego, bo zaczęłam ten duphaston brać.....
Agulek- ja tak raczej nie miałam, albo nie kojarzę tego

A może niepotrzebnie się stresuję i ważne , że wogóle rośnie........................

Dziekuje wam dziewczyny. Nawet sobie nie wyobrazacie jak bym chciala ta Zosie po 3 synach.Ile mozna w kazdej ciazy siusiaka ogladac.
Drugi raz, trzeci ale czwarty....
No musi byc bo sie pod tramwaj rzuce ( oczywiscie zartuje ) I ta presja rodziny znajomych...

Andziak- no musi być Zosia , musi, musi , innej opcji nie ma:tak: My tu wszystkie za Tobą murem stoimy, po sprawiedliwości należy się Tobie córunia jak nic innego na świecie:tak: I wszystkie o 18 godz. będziemy myślami z Tobą:)

Piranha- hop, hop! Nie wiem czy brać dzisiaj rano tą tabletkę w tej sytuacji, czy wstrzymać się do wieczora...

Wzięłam przed chwila dupka..............Niech się dzieje Wola Boża....

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Skleciłam długiego posta i wszystko szlag jasny trafił, komputer wywalił blue screena i się zresetowal. Zatem w wielkim skrócie raz jeszcze:

Noemi, ano włączył się syndrom budowania gniazda, w poprzedniej ciąży w końcówce sprzątałam jak opętana ;-) Co do B-Complexu łykanego przez M to on już nie pomaga w zaplanowaniu córki ale po prostu poprawia parametry chłopaków.

Andziak, będziemy dziś wszystkie myślami z Tobą i z naszymi kciukami na pewno usłyszysz same dobre wieści kochana! Nie odpuszczaj lekarzowi dopóki nie pokaże Ci wyraźnie nuba córeczki :-)

misia, współczuję! Pociesz się tym, że gorączka sprzyja poczęciu córeczki, męskie plemniki nie lubią wyższych temperatur ;-) Też miałam usuwane 2 ósemki, i to chirurgicznie, lekarz zalecał zrobić to etapami a ja uparłam się, że chce mieć szybciej z głowy i mają usunąć 2 naraz, byłam tak spuchnięta potem, że szkoda gadać.

agulek
, ano przeogromna radość miesza się u mnie z przeogromnym przerażeniem :-)

tasha, no właśnie nawet jeszcze nie zrobiłam żadnej listy niezbędników, jesteś już dużo bardziej przygotowana ode mnie :-) bo ja dopiero wczoraj zamówiłam wózek (jakąś używkę Quinny Buzz z Allegro, mam fajną gondolę Roan Marita po Krzysiu, prawie nówkę gdyż synek nie chciał w niej jeździć, jest jednak ciężka i nie ma skrętnych kół, nie dam więc rady prowadzić jej jedną ręką a drugą rękę muszę mieć wolną by trzymać Krzysia za rączkę, on na razie tylko tak chce spacerować :-)), nie mam wciąż tetr, pościeli, brakuje mi pajacyków, bodziaków, czapeczek, smoczków, kosmetyków i sama nie wiem czego jeszcze, nie mam też przyborów dla siebie typu majtki i podkłady poporodowe, staniki do karmienia itp.

Kasiu, ja również spakowałam właśnie promienie słoneczne i wysyłam Ci ekspresem, u nas od rana pięknie i słonecznie!

Mama, ale może jednak owulka była wcześniej? Jedna dziewczyna w tych cytatach pisała, że była na USG 3 dni po owulacji i płyn w zatoce Douglasa był widoczny. Ale byłby numer jakby tamte 2 bociany faktycznie przyniosły Ci Polę i Filipka :-)

Kinga, kiedy masz wyniki?

martika, pocieszyłaś mnie bardzo bo synek też uczepiony maminej spódnicy i do łazienki kiedyś z nim też musiałam chodzić, sam nie zaśnie i co jakiś czas wybudza się i robi kontrolę czy jest sam czy nie. Może te 3-4 dni beze mnie jak będę w szpitalu sprawią, że coś się zmieni i się synuś bardziej usamodzielni. Strasznie boję się jego zazdrości i wiem, że będę musiała po porodzie poświęcać mu jeszcze więcej czasu by nie poczuł się odrzucony.

Gal, a który masz dziś dzień po owulacji, trzeci? Ja bym brała dupka od dziś 2 razy dziennie, skoro tempka niska to być może progesteron słaby i tym bardziej trzeba go wspomóc by macica dobrze się przygotowała na przyjęcie zarodka. Dupka jak najbardziej można brać jeśli nie było owu, często przepisywany jest w cyklach bezowulacyjnych by je wyregulować, u Ciebie owulka na pewno była i trzymam kochana kciuki! &&&&&&&&&&&&&&

natusia, siostra mi dziś napisała, że pędzle będą w 2 połowie maja, tak maksymalnie do 1,5-2 tygodni :-)

Dzięki dziewczynki za miłe przyjęcie :-)

Dochodzę do siebie po pozytywnym teście, dziś idę do gina - zobaczymy jak to wszystko wygląda.

Powiem szczerze, że nie nastawiam się na dziewczynkę, bo nie chcę się rozczarować, choć jak popatrze na to jak w ogóle zaskoczyłam to wszystko wygląda jak dobry film science fiction :-)
Jak się dowiedziałam, że są II kreski to podłamałam się, bo stwierdziłam, że pewnie znając życie i moje szczęście zaszłam po owu i będzie chłopak. A jak u Was przeczytałam, że po owu też może być dziewczyna to oczy wyszły mi prawie na wierzch :). Wciąż nie wiem jak to możliwe. Czy po owu środowisko robi się bardziej kwaśne?

Piranha - jak Ty zaszłaś z dziewczynką?

Andzia - trzymam kciuki za Zosię!! rozumiem, że u Ciebie też wpadka? W którym dniu cyklu, blisko owu? Ja zawsze mówiłam, że z wpadek są dziewczynki :-), więc wierzę, że moja teoria się sprawdzi u Ciebie!

dziewczyny fak no......... ręce mi opadły

dzwoniłam do endokrynologa (prywatnie przyjmuje) ale ona jest w ciąży i dopiero za 2 miesiące bedzie dostępna! :cool: kuźwa........
jak dostanę skierowanie na nfz to musze czekać do października bo takie kolejki! jeszcze lepiej! :dry::-(

i weź tu człowieku się lecz.... nie wiem co zrobiię
bede szukała innego endokrynologa ale poza iławą... :/

Tak wpadka ale z gumka ktora byla uzyta prawidlowo.
Kiedy owul. niewiem.Kiedy sex dokladnie tez nie pamietam.Ja to mam szczescie nie...
Z notatek wynika ze 6 dc szyjka nisko twarda.8 dc zaczyna mieknac.Wtedy wzielam lactovaginal sluz zaczynal byc plodny.
A potem juz nie notowalam.

reklama
Gal - dobrze, że wzięłaś dupka, temperaturą tak się nie przejmuj, Pirania pisała, że lutka podnosi tempkę a dupek niekoniecznie, więc się nie martw, bierz dupka i bądź dobrej myśli:tak:
Kinga - poszukaj innego endokrynologa, bo za 2 miesiące nieleczone tsh będzie jeszcze wyższe, a tak za miesiąc wielka szansa na II:tak:
Pirania - no właśnie dla siebie też jeszcze nic nie mam, ale z tym poczekam, może jeszcze coś podpowiesz:-); kupiłam wózek szaro-różowy Baby Active, ma duże koła, co dla mnie jest ważne, bo mieszkam pod lasem i drogi u mnie niezbyt ciekawe, piaszczyste... a ile trzeba tych czapeczek???

Do góry