witam Was kobietki!!!
Kinga - masz lekką niedoczynność tarczycy, z wynikiem idź do endokrynologa i powiedz, że starasz się o maluszka, na pewno przepisze Ci leki Letrox lub Euthyrox w odpowiedniej dawce, tarczyca szybko reaguje na leki i juz po miesiącu tsh powinno być w normie, leki na niedoczynność przyjmuje się całe życie, ale dziecku one nie szkodzą, wręcz pomagają w 1 trymestrze, kiedy płód nie ma wykształconej własnej tarczycy; także czeka Cię krótkie leczenie w celu unormowania tsh, za ok miesiąc wszystko będzie ok, zajdziesz w ciążę i już będziesz musiała być pod stałą kontrolą endokrynologa, nie bój się, da się z tym żyć;-)
Gal - ja też bym brała 2 razy dziennie tego dupka, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc
Andziak - ja bym jeszcze poszła za niedługi czas do innego lekarza, coś mi wyjątkowo ten facet nie leży
Mama, Truskafffka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte!!! czekamy na dobre wiadomości
Misia - no to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za udany cykl i II kreseczki
byłam dziś u mojej ginki, bo mi się zwolnienie skończyło, dała mi następne, powiedziała, że kości spojeniowe lekko zaczynają się rozchodzić i dlatego zaczyna boleć a będzie bolała coraz bardziej... zaleciła jakiś pas podtrzymujący kręgosłup dla kobiet w ciąży

, na razie wstrzymam się z zakupem... mała waży 680 g i ma dłuuugie nóżki:-), chyba niezła laseczka nam się szykuje

; pytałam też o tę cholerną wagę przy niedoczynności tarczycy i powiedziała, że jak ma się problem z wagą przed ciążą to i po ciąży się ma, a jeśli przed ciążą waga była ok to po ciąży też szybko spadnie, bo organizm dobrze znosi leki i działają prawidłowo, także podniosła mnie trochę na duchu
pozdrawiam serdecznie i będę zaglądać w poszukiwaniu dobrych wiadomości;-)