reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej, hej :-)

Jestem na chwilkę żeby poczytać co u Was.

U mnie bez zmian, czuję się dobrze, chciałyście fotkę mojego leciutko zaokrąglonego brzucha- obiecuję że zrobię, może jutro..

16 maja mam USG prenatalne i test PAPPA, trochę się denerwuję ale mam też cichą nadzieję że ginka zobaczy płeć dzidzi.

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki i wysyłam ciążowe fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
hej kochane :-)

u nas dzisiaj w końcu ładna pogoda. Byłam z Małym na placu zabaw, potem koleżanka wpadła z córcią, a teraz M poszedł z synkiem na plac zabaw. A ja przesadzałam storczyka, bo spadł mi z okna i cała ziemia się wysypała..

truskawcia, mama trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, na pewno będzie dobrze:tak:

pirania współczuję, że z żadnej strony pomocy nie masz, ciężko z dwójką dzieci bez wsparcia.. szkoda że nie mieszkasz bliżej, to byś u mnie Krzysia zostawiała, żeby się z Marcepanem bawili;-)

andziak współczuję rozterek.. ale tak sobie myślę, że przecież i tak teraz już nie masz wpływu na płeć, bo dzidzia już jest pod Twoim sercem i najważniejsze, że zdrowa..niestety, nic teraz nie zmienisz, więc może po prostu umów się do innego lekarza na usg, skoro tak się męczysz:baffled:

mamcia dostałam dziś kartkę, wielki buziak, dziękuję :*:*:*

Truskaffka dzięki za &&&&&&&&&&&!!
ja wieści po Twojej wizycie przeczytam jak wrócę z pracy...

Pirania -mój kciuku kochany ;))) dziękuję z góry:)
i ja wytchnienia zyczę i dobrze,że choć raz na jakiś czas jeździcie do teściów i wtedy Cie trochę odciążają:tak:

Ewcik dzięki kochana ..
i cieszę się ,że kartka dotarła:tak:

Pierogatka pewnie,że o Tobie pamiętam -wlatuj częściej choćby cześć napisać :-)

Gal dzięki kochana za &&&..mam nadzieje,że nie bedzie tych cholernych torbieli...

Bella &&&&&&&& za prenatalne!
dzięki za ~~~~~~~~~~
i jak najbardziej wstawiaj fotkę brzusia;)

Gal, czy się szykuje to nie wiem, ale zawsze nadzieja jest a dobre i to:-)U mnie śluzu tym razem malusieńko prawie nic ale ph trochę skoczyło i użyłam Rephresh, przytulanka 2 dni przed owulką więc szanse raczej marne, dziś mnie ciągnęło podbrzusze tak dziwnie nie jak na @ i cycolki zaczynają dać o sobie znać od południa. A ty działałaś w owulkę?
MissBella boziuuu ale u ciebie czas pomyka już 11 tydzień szok:-)

witam wieczorową porą!!!
Mama, Truskafffka - jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&& za udane wizyty i dobre wieści:tak:
Gal, Agulek - a za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, żeby cykl skończył się II kreseczkami
Pirania - przytulaski!!! ciężko Ci, to pewne, ale my baby to silne istoty, niejeden facet już by się wykończył!!!
Samana - na tym etapie ciąży lekarz bez problemu powinien określić płeć dzidzi, pod warunkiem, że maleństwo będzie chciało współpracować i pokazać kim jest
Misia - jak dziś test owu???

endokrynolog zwiększył mi dawkę Euthyroxa z 75 na 100, mogę łykać Prenatal classic, wyniki hormonów tarczycy w normie...ale znów się głupot naczytałam w necie, że po ciąży tarczyca wariuje i przy leczonej niedoczynności bardzo ciężko schudnąć po ciąży...masakra... złapałam lekkiego doła... wiem, że to głupie i mało ważne, ale nic na to nie poradzę, że się pierdołami zadręczam... ale nie mogę na siebie patrzeć w lustrze

dobra... dosyć trucia!!! trzeba wziąć się w garść!!!

Agulek- &&&&&&&&&&&&&&& za II ..

Tasha dzięki...mam nadzieje:)
no i widze ,ze lekarz trzyma rękę na pulsie,leki bierzesz i najważniejsze ,ze teraz tarczyca jest oki...
a na kg cóż...bedzie czas bedzie rada..

Agulek- ja to hardcorowo w tym cyklu poleciałam i przed samą owu i w owu i chyba po owu:szok: i jeszcze żeby tego było mało to z dużą ilością sluzu i po pełni, jedyne co to mam nadzieje, że ph było w miarę. Tak zrobiliśmy, bo ja po prostu już nie mam siły na omijanie owu, bo u mnie 2 dni np przed owu to maksymalny sluz jest i u mnie z odstepu się nie da, aby nie było sluzu, bo to jest na pewno ponad 3 dni przed owu , jak nie 4 dni. I żeby tylko jeszcze coś z tego było, bo nawet nie weim czy ta owu była, czy nie.

Tasha- dziękuję serdecznie za kciuki, oj trzymaj mocno , zaciskaj proszę;-),niech w końcu się uda...

MissBella- jak ten czas leci, Ty już prenatalne, szok:szok: Na pewno wszystko dobrze będzie:tak:

Miss chętnie obejrze twój brzuszek miedzy nami tylko 3 dni rożnicy.
Czy te badania prenatalne robisz w szczecinie?
Ja 17 w szczecinie i właśnie moje 3 znajome też tam robiły i były bardzo zadowolone z tego specjalisty no i oczywiście płeć z 12 tyg jak najbardziej nie zmieniła się do porodu.
Więc jak się dowiem że chłopiec to już nie ma szans na zmiane.
Gal może maj będzie dla Ciebie i Mamy szczęśliwy.Posyłam fluidki
Piranha dasz radę kobieto ze wszystkim,a i Krzyś napewno złagodnieje i dostosuje się do nowej sytuacji.Musisz cały czas Go wyróżniać jako starszego brata,wspaniałego pomocnika itd.To działa niezwykle na dzieci.Zdziwisz się bardzo,dzieci są takie elastyczne i super dostosowywują się do nowych sytuacji.Ja przy drugim nie potrzebowałam żadnej pomocy ,jak brakowało mi na coś czasu to poprostu odpuszczałam.
Polecam podejść do tego na luzie i będzie ok.My kobiety jesteśmy wielozadaniowcami i nic tego nie zmieni.
mama oby wasze seksy jakieś skutki uboczne miały w postaci II
:-)

Dziewczyny z tym lekarzem nie wiem.Bo to jednak wczesna ciaza i pojde a pewnosci nie mam czy mi plec powie nawt na 3 D Jest tu jeden mama do niego chodzi.Przyjezdza z Poznania ale boje sie ze jeszcze glupsza od niego wyjde

reklama
Do góry