reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiak no baaa my za wilka podziękujemy, wolimy inne pozycje hehe
Samana ponoć jak się w ciąże zachodzi zaraz po odstawieniu tabletek to łatwiej o chłopca
Mama:sorry2: no właśnie mnie tak oświeciło, że skoro sie nie pojawiasz to pewnie w pracy...
a ja dziś dla odmiany w domu:-p

reklama
hej Babeczki;))

Ja dziś w kiepskim nastroju....

Piranha,
cholerka....martwie się o Ciebie! Takie masz objawy powinnaś leżeć i duuużo odpoczywać...kurka siwa no oby sie unormowało &&&&&&&&&&&&&&&&&

Mama, jak tam w pracy było?:)

Truskaffka, a co ty dziś wagary???:) Komu lepiej:)

Andziak Nie zadreczaj sie tak...to szkodzi i Tobie i Maleństwu...Ja na twoim miejscu tak za tydz, może dwa umówiła sie na kolejne usg ale juz do innego lekarza;)

Patrysiak, my w marcu tego roku rozpoczelismy budowe dopiero;) wzielismy projekt gotowy z neta tylko projektantka naniosla nam kilka zmian np powiekszyla garaz:) a mamy domek maly na parterze 100m2 plus podasze-ale my nie chcemy aby bylo uzytkowe-choc nie bedzie potem problemu, ale nie potezbne nam na dole amm 3 pokoje, łazienke, wc, duzy 30m salon plus kuchnia i kotlownia wiec spoko, a weż to wszystko wykoncz:))) Mamy na tyle dobrze, ze m sam elektryke polozy i buduje tez sam wiec nie ma go czesto teraz w te cieple dni, ale cos za coś....

Truskafffcia to my jutro obie wizytowo:tak:

Natusia a w pracy oki...
przez 2 h nie było prądu:-pwięc musiałam mikro i hybrydowy odwołać..
a potem "obsługiwalismy" mamę szefowej więc wiesz:cool2:

a Ty czemu nie w humorze???

Samana ja brałam anty ,żeby zajść i zaraz po odstawieniu działaiśmy i jest Zuza..moja sioatra też jak odstawiła to zaszła i ma córkę..

Teraz się naczytałam,że tabletki które brałam ( a brałam Cilest) mają dużo estrogenu a ten hormon to chyba żeński:-)Może ten estrogen mi coś pomógł:-)Andzik doskonale wiem co czujesz bo ja też się tak męczę. Mam wizytę u lekarza 15 maja ale wydaje mi się ,że nie zrobi mi USG bo za wcześnie na połówkowe, a i jeszcze w książeczkę mi wpisał 2 tyg do tyłu:no:i cały czas mnie korci żeby już do innego lekarza się zapisać na USG ale sama nie wiem czy ja jestem w 18tym tyg czy w 17tym.Jak myślicie jak bym poszła w tym tyg jest szansa sprawdzić już płeć czy lepiej zaczekać jeszcze z tydzień,dwa?

Teraz się naczytałam,że tabletki które brałam ( a brałam Cilest) mają dużo estrogenu a ten hormon to chyba żeński
biggrin.gif
Może ten estrogen mi coś pomógł
biggrin.gif
Andzik doskonale wiem co czujesz bo ja też się tak męczę. Mam wizytę u lekarza 15 maja ale wydaje mi się ,że nie zrobi mi USG bo za wcześnie na połówkowe, a i jeszcze w książeczkę mi wpisał 2 tyg do tyłu
no.gif
i cały czas mnie korci żeby już do innego lekarza się zapisać na USG ale sama nie wiem czy ja jestem w 18tym tyg czy w 17tym.Jak myślicie jak bym poszła w tym tyg jest szansa sprawdzić już płeć czy lepiej zaczekać jeszcze z tydzień,dwa?

Kobitki dzidziusie nasze w brzusiach już sa i teraz tylko dbać o nasze maleństwa i czekac na poród:)nie ma co się smucić a cieszyć tym naszym pięknym stanem:)ja też możliwe 3 synek i co?i nic ciesze sie ze mnie kopie :D

CZARODZIEJKA hehe zobaczymy czy będzie kobitka juz niedługo :)ja się czuję super:)bóle brzuszka które miałam minęły:)nie moge się doczekac jakich kolwiek zakupów dla dzidziusia :D
TRUSKAFFFKA ja prace miałąmw domu(jako niania)także ogólnie za wiele sie nie zmieni hehe tyle że mniej roboty bo jednak roczniak dwulatek i czterolatek no jest co robić tyle że teraz tylko moje smerfy mi zostały pod opieką to wielka ulga dla mnie...ja też sie teraz pobycze bo tak to uczyłam sie na testy bo jutro u mego instruktora musze zdać aby mnie dopuścił do prawdziwego egzaminu...

Masz rację Patrysiu, przecież nawet jak chłopiec to kochać będziemy niemożliwie ale ta ciekawość jest silniejsza ode mnie;-)Ja chce wiedzieć już i teraz hehe

Samana ja też brałam cilest :)
myślę że na tym etapie ciąży powinien lekarz wypatrzeć kto w brzuchu mieszka, pewnie jakbym miała okazję to bym leciała na usg hehe
Mama si si będziemy wizytować &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& trzymam:tak:

Patrysia
bardzo dobre podejście masz :)
Trzymam kciuki za prawko :tak:

mój mały kluskożerca macha łapką drugi raz o dokładkę:szok:

Truskafffko, dzięki kochana. Trzymam zatem jutro o 12:30 kciuki by były piękne pęcherzyki albo ślad po ich pęknięciu :tak:

patrysiak
, o kilku godzinach nawet nie marzę, nie mam nawet kilku minut pomocy. Żałuję, że nie mieszkam bliżej teściów bo na pewno bardzo by się ucieszyli gdyby mogli spędzić z jedynym wnukiem więcej czasu i na pewno teściowa bardzo by mi pomogła ...a jestem tam tylko raz na 2 tygodnie na kilka godzinek. Super, że odpoczniesz sobie w słonecznych Włoszech ...nie będzie tak źle :-D

samana, jak tylko ożyje serwer in-gender to dam Ci znać co tam o tym sądzą :-) Tak na logikę to antyki podnoszą estrogen i prolaktynę a prolaktyna obniża progesteron no a dużo ilość estrogenu a mała progesteronu sprzyja poczęciu chłopca. Ja w pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu i mam z tego Krzysia :-) Oczywiście to tylko jeden z niewielu czynników i pewnie nie ma decydującego znaczenia w kwestii płci, dam znać jak już in-gender będzie działać. Na tym etapie ciąży na pewno będzie już widać płeć :tak:, ja miałam USG na wizycie przed połówkowym więc może uproś lekarza by podejrzał co i jak? :-)

Mama, super!!! Zatem o 18 zamieniam się w jedne wielkie kciuki!!!

natusia, dzięki kochana! Odpocznę to ja chyba dopiero za kilka lat ;-) Gdybym miała budować domek to też taki z tych mniejszych :-)

patrysia, super podejście!

reklama
Ja dzis dzień mam strasznie zabiegany, ale teraz na chwile przysiadłam i czyatm co u Was.
Piranha
-przede wszystkim dobrego samopoczucia Ci życzę i wytchnienia:tak: Mimo wszystko dbaj o siebie! Dziekuję Ci baaaaardzo za odpowiedź, a mapisz mi Słonko, dlaczego bierze się dupka dopiero od 2dpo, a nie 1dpo? Ja najgorsze, że nie jestem pewna kiedy ta owulka była. Dzisiaj w nocy, tylko nie wiem o której godzinie zmierzyłam tempkę i była 36,51, spojrzałam na swoje wcześniejsze wykresy i u mnie po owu chyba od razu nie rosnie temka.

Andziak-całym sercem jestem z Tobą, bo to co czujesz jest jak najbardziej zrozumiałe, niepotrzebnie Cie tylko ten lekarz zestresował, będzie co będzie, ale na pewno musi być dobrze:tak:

kate- dziekuję za kciuki:)

Ewcik- M podejmuje działanka, jak mu każę;-), ale czasami go to już przerasta widać:confused:

Noemi- ja sudafed stosowałam tylko w jednym cyklu i chyba wzięłam 2 lub 3 tabletki, ale mi wogóle nie wysuszył śluzu, więc więcej go nie brałam, tym bardziej, że to też nie takie obojętne dla organizmu.
Co do globulek dowcipnych, to ja w tym cyklu stosowałam lactovaginal i myślę, że mi dobrze śluży, tylko zakończyłam go stosować na kilka dni przed owu, bo nie byłam pewna jak do końca jest z jego wpływem na plemniki. Ja w domu mama lampę solna i stosuję, ale u mnie jak na złość owu zawsze wypada po pełni:wściekła/y:

Kosmo-
ślę w Twoją stronę same pozytywne fluidki i mam nadzieje, ze wszystko dobrze na wizycie:tak:

Agulek- kciuki za dwie kreseczki, a ja dzisiaj rano o Tobie myślałam , że cos u Ciebie się pewnie szykuje:-)

Mama-kciuki za stweirdzenie ginki, że owu była i nie ma żadnych torbieli!&&&&&&&&&&&&&&

Truskaffka- również kciuki za wizytę, czekamy na wieści tylko pozytywne!:-)

Natusia - tulę z nastrojem:tak:

Do góry