reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga~~ tak Maciej chetnie chodzi do przedszkola~:) Teraz czeka go szkola i ciekawe jak bedzie.
Patrysiak to ciesze sie ze u Ciebie dobrze, Za babcie Kciuki sciskam no i zeby sie z praca ulozylo na korzysc dla Ciebie!!!!!
Co do "domku"...wspaniale ze sie budujecie...uwazam ze dom to najlepsze lokum do mieszkania , zwlaszcza jak ma sie dzieci!!!!!
Andziak zatem kciuki za zdrowego dzidziolka!!!!!

~~~~~~
Zapomnialam Wam napisac ze odpieluchowalam Maksia...:)

Wow, gratuluje i Tobie i Maksiowi:)
Teraz prosze zdradz ten sekret jak to zrobilas ze udalo Ci sie go oduczyc. Ja przyznam ze zamierzam sie za niego wziac ale jakos brak mi i sil i cierpliwosci przy 9miesiecznym bablu.

no to gratulacje Czarodziejko, jednak bez pieluch to duża wygoda. U nas też Iwo juz parę mies. samodzielny w tych kwestiach. Przynajmniej sobie trochę od pieluch odpocznę. Do września
biggrin.gif

Patrysiak Ciebie tez o rade prosze:)

reklama
Andziak - dziwne poczucie humoru ma ten twój lekarz...cały czas chodzisz do tego samego??? bo wiesz...tak pomyślałam, że może jeszcze nie jest pewien na 100% i dlatego mówi niejasno, ale może ten chłopak, którego brakuje Ci do kolekcji jest dziewczynką??? bo tylko dziewczynki Ci brakuje...w każdym razie jego słowa można interpretować na różne sposoby... i pewnie zasiał w Tobie niepokój...

nie będzie to żadna reklama bo w fisher price nie pracuję ani nikt z mojej rodziny ale u nas cuda zdziałał właśnie nocnik tej firmy. Jak dziecko zrobi siusiu lub kupkę to on śpiewa piosenkę. A poza tym jest wygodny do siedzenia (zwłaszcza u chłopców- mieści się tam siurek). Po dwóch tygodniach od stosowania nocniczka Iwuś przesiadł się na wkładkę na wc i tak jest do teraz. A nocniczek choć chłopięcy poczeka na siostrzyczkę, mam nadzieję, że w swoim czasie też pomoże:-)
A jak tam Twoje plany wakacyjne, zdecydowałas się już na coś?

Andziak ja bym słowa twojego gin. zinterpretowała tak jak Tasha, chłopców masz 3, w kolekcji brak jedynie Zosi. Więc może to oznaczały jego słowa. Zresztą z tak wysoką betą to na pewno dziouszka:-)

cześc babeczki-jestem po pracy-odpoczęłam:-D
miałam dzis tylko 2 babeczki ,wiec spoko:-)

Czarodziejka-gratki dla Maksia-mój Domiś tez jak miał równo 2 lata to przestał robić w pieluchę:) Zuzi to dłużej zajęło:-p
także nie ma reguły ,że dziewczynki szybciej a chłopcy wolniej;-)

Andziak najważniejsze,że Niunia zdrowa i zobaczysz ,że sie pospieszył z taką gadką:eek:

Tasha,Patrysia,Patrysiak,Kinga,Fikusowo,Misia i reszta gangu-pozdrawiam i słonko przesyłam tym które nie mają:tak:

jadę zaraz po Zuzę bo dzis kończy komputer o 16.30..potem małe zakupy.
wczoraj wieczorem już nie działalismy bo mi mój Tom prl podniósł i nie było klimatu-wrrrr,chłopy!!
a z działań porannych wszystko uciekło bo zaraz po wstałam i tyle z tego....:confused2::confused2:
liczę ,że działania z 11 i 12d.c. wieczorne wystarczą...owu była w 14d.c. do południa wnioskując po bólu jajnika...
no nic-już po ptokach trza czekać..

Andziak ja też w pierwszej chwili pomyślałam że to ten chłopak który brakuje do kolekcji to dziewczynka i myśle że właśnie tak jest.
A to były badania genetyczne i zwykłe usg?
Ja jadę 17-stego na genetyczne będe wtedy koniec 12tg i ten lekarz zawsze mówi na 95% to chyba dużo no nie.
Dziś też miałam wizytę dzidziolek się ruszał superowo ,rączkami i nózkami i buzią i myśle że to chyba dziewusia.Chyba widziałam nuba i różnił się od tych u moich chłopców TZN mam nadzieje;-)
Dziewczyny jeszcze nic nie nadrobiłam to przez to lenistwo wekendowe sorry.
Za kogo trzymamy kciuki ?

Andziak lekarz pewnie sam nie wiedział co jest i tak powiedział !!! tylko tez tak troche głupi przecież kobiet w ciąży sie nie denerwuje!!!! zreszta pewnie juz sama po trzech synkach bys poznala czy to chlopiec czy dziewczynka :) a jak nie zauważyłaś to bedzie cora:)

Ja wlasnie widzialam taki cypelek miedzy nogami/
To bylo tak ze jak robil usg to dzidzia byla duza ponad 7 cm i nie widac bylo nog . Mierzyl wszystko w okolicy brzucha i glowyMalo sie dzidzia ruszala.Wyniki stwierdzil idealne.Wiec nie bylo szans na obejrzenie nuba.Jak ruszyl glowica to sie poruszylo i pokopalo nogami i tyle widzialam.
Wogole nie pytalam o plec.Sam pokrecil glowica ppmeczyl sie i bylo widac pupe i nogi i cos pomiedzy.Powiedzial pani ma trzech synow to widzi pani tam cos odstaje.To tego chlopca pani do kolekcji brakuje chyba syn/
Ale potem zaczal gadac ze 100 % nie da bo moga byc bardzo opuchniete wargi i nawet jak ktos na tym etapie poroni to ciezko stwierdzic plec.I ze na nastepnej wizycie mi powie.
Ale pewnie tak specjalnie gadal.
A dzidzia przedtem wieksza o 5 dni a teraz o 10

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie widzialam tski cypelek miedzy nogami/

pewnie nuba a wiesz ja czytalam ze dzewczyna do konca rodzila syna a sie okazalo jak urodzila ze jej corka miala wargi srmowe tak napuchnięte i zwisające ze każdy lekarz myślał ze to syn :) ja na każdej wizycie widze cos miedzy nogami a nic nie wiem ;p

reklama
hej Babeczki;)))

Andziak,
nie no nie sugeruj sie tymi słowami!!! My tu czekamy na Zosie do kolekcji;)) A może zmien gina? Jakiś dziwny....hmm

Mama, a to se odpczełaś;))) Ja dziś wstać nie mogłam po tylu dniach wolnego;P
A z chłopami tak jest....ehhh ale nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za owocne staranka;***

Kinga, to choc zajrzyj na chwilkę i skrobnij co u Was;* I daj koniecznie znac jak po testach alegricznych-my pod koniec czerwca jedz.z małym

merlyn, ulala to musi być lalunia w takim razie;*** I trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za 2 tyg alby sie potwierdziła, bo 95% to bardzooooo duzo:))

Czarodziejko
BRAWO dla synka!!!:)) My też sie szybko oduczyliśmy korzysac z nocnika mały miał rok i 8miesięcy;))) porzucil smoka i pieluszke razem;))

Truskaffko, jak znajdziesz chwile-pczekam;) To mogłabys mi linki powstawiac tych suplemnetów bede Ci baaaardzo wdzieczna:*****

Piranha, słońce a co u was?

Patrysiak,
myslałam wczoraj co tam u Was:) chyba wywołałam Cie myslami;))) Super, ze domek rosnie -na jakim jestescie etapie? My zaczynamy dopiero...ale lepiej pózno niż wcale;))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za prace i babcię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tusia, no ja musiałam brać leki w ciązy bo wiesz ja miałam 3 ataki w czasie tych szczesliwych 9miesięcy... pierwszy na poczatku 3 miesiaca to pogotowie mnie zabralo mialam atak ponad godz....potem badania, kroplowki itd.... i potem kolejne więc z tego względu zdecydowałam sie na ablacje-choc ja 2 razy przekladalam...i powiedzialam sobie, że jak bede chciala miec 2 dziecko to musze miec ablacje (tak sie balam o zycie malenstwa ze szok...) i mialam guzka w piersi-i tez powiedzialam sobie ze musze go wyciac...wiec mam te dwie sprawy urególowane jeszcze mam duzą alegrie i w czerwcu zaczynam cos z tym robic... Także trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& słonce, aby z Tobą było lepiej:****************

Tasha - jak po badaniu krwi?:)

U nas ok 2 godz temu wyszło słoneczko i zrobiło sie mega cieplutko, a tak od rana było ponuro...

Buziaki:********************

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry