reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a ja wszystkie kremy do twarzy moge uzywac?
Znowu dopadla mnie alergia i chyba bez tabletki sie mie obejdzie.Nie chce ale musze.
Ja zaraz zmykam do spania bo rano trzeba wczesnie wstac.
Znowu mam zawroty glowy kolacji nie moglam zrobic bo mroczki przed oczami.

reklama
jestem ..
goście pojechali-szczęśliwi ,że hej ,że w końcu sie udało!!a my cieszymy się z Nimi:tak::tak:

Andziak -mi ginek mówił,aby uważać z kremami i mniej stosować..ja stosowałam tylko pod oczy w czasie ciązy..

Czarna,Natusia,Patrysia-dzięki :)
pogrilowaliśmy ,popilismy,ale koło 19.00 jak zaczęło gibać to w te pędy do domu-i tak leje do teraz-oczywiście burza też przeszła..

Czarna no to miałaś przeprawę z 4 kobietek ;)

Natusia- śluz pojawia się na 3 czasem 4 dni przed owu także jest możliwe ,że owu bedzie tak jak zawsze miałaś w 16d.c....
okres płodny zaczyna sie od pierwszego pojawienia się śluzu o właściwościach śluzu płodnego-czyli jak zaczyna być rozciągliwy..
tak więc kochana nie załamuj się;-)

pozdrawiam serdecznie i mykam pod prysznic.

Mama, czyli jak dzis pojawił sie u mnie właśnie taki ciągnący śluz nie oznacza owulki? hmm nie kumam -zawsze mysłałam, że taki śliz rowna się owulka... to jak mogę ją rozpoznać?:) jej ilu rzeczy jeszcze nie wiem;))
I super, że tak się wieczorek udał;)))

Andziak, no lepiej uważać co się w ciąży używa, nieraz skóra zupełnie inaczej reaguje na znane już kosmetyki. Ja też mam alergie ale jakoś się pomeczyłam i nie brałam tabl;) Bo tez wszytskich nie można i na serducho też od razu mi zmieniono. I milego wyjazdu na kominie;* Koniecznie zdaj relacje po:))

Jak tam minęła Wam sobotka?:) Mało Was było;)
Mnie coś lewa ręka boli, drętwieje i czuję mrowienie oby to nic powaznego...

Hej dziewczyny!

Dopiero teraz mam chwilkę by Was poczytać i sklecić kilka zdań, rano zakupy a potem wybyliśmy na urodziny mojej siostrzenicy i strasznie się zasiedzieliśmy (Krzysiu początkowo był wystraszony i chciał przebywać tylko na rękach ale potem się rozkręcił i było całkiem fajnie).

Ewcik, chińskim kalendarzem w ogóle się nie przejmuj, Krzysiu miał być dziewczynką :-)

Dido, ale fanie, że jesteście już w domku i z córci taki aniołek.

Daria, uważaj na siebie kochana ...mi niestety też zdarza się czasem podnieść Krzysia a chłopisko waży już 15 kg.

Mama, zaciskam z całych sił kciuki! Dobrze jakby udało się Wam ze starankami jutro rano :-) Co do pH to po panu "O" jest dla plemników idealne :-), pH rzędu 5 może niestety już mocno przetrzebić ilość chłopaków ale za to większe szanse na Polę :-D

Andziak, piękna figurka i cudowna rodzinka (synkowie bardzo do siebie podobni)!

natusia, dzięki kochana! I nic się nie martw, tak jak napisała Mama śluz płodny pojawia się najczęściej na kilka dni przed owulacją. Taki śluz to efekt zwiększonej ilości estrogenów, dopiero pik estrogenowy (największy wyrzut estrogenów) wywołuje po jakimś czasie (8-38h) pik LH, który to z kolei wywołuje owulkę w przedziale 8-48h po (najczęściej 24-36h).

Dobrej nocki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki
mnie męczy kaszel.. cholerka no nie wiem po czym tak.... w nocy stale dychrałam :/
Wstałam dziś najszybciej bo się meczyłam z rana.
Teraz już kawka ciepła i jest lepiej.
Ostatni dzień wolnego i jutro do pracy:) ciesze się bo już wynudzona jestem powiem wam..
Fiol też teskni za grupą swoją :szok: :-D

we wtorek jedziemy do Olsztyna na konsultacje do endokrynologa z Filipem...mam nadzieje że bedzie ok. Wyniki ma dobre. i Tarczyca się powieksza wiec idzie ku dobremu.
Poczytam was...

cześć babeczki:)
u nas od wczoraj pada,leje,grzmi i pada...
tak więc dzisiejszy dzień spedzimy w domostwie..

Mama, czyli jak dzis pojawił sie u mnie właśnie taki ciągnący śluz nie oznacza owulki? hmm nie kumam -zawsze mysłałam, że taki śliz rowna się owulka... to jak mogę ją rozpoznać?:) jej ilu rzeczy jeszcze nie wiem;))
I super, że tak się wieczorek udał;)))

Natusia jakbysmy wiedziały kiedy rozpoznac owu to ciąża nie była by takim problemem;-)
jak zaczyna się pojawiać śluzik płodny to znaczy ,że szyjka zaczyna sie podnosić do góry i otwierać-robiąc tym autostradę dla ~~~~o ~~~~o
ostatni dzień płodny to dzień kiedy ostatni raz zauważyłas śluz o cechach śluzu płodnego...i najczęściej dzień w cześniej była owu...
ale to teoria a organizm swoje...

Pirania cieszę się ,że Krzys dał radę w towarzystwie i mogliście posiedzieć :tak:
wczoraj coś mąż wspominął ,że rano podziałamy ,więc jak już się oderwie od książki to pewnie pójdziemy na pięterko;-)

Kinga ja też się cieszę ,że jutro już każdy wraca do swoich obowiązków-my do pracy,dzieci do szkoły i przedszkola...
&&& za wizytę Filipa.

ide na śniadanko.

witam
mam pytanko do NASTUSI masz problemy z sercem???
bo ja tez jakie leki przyjmujesz ??? a w ciąży jak się czułaś i jakie leki brałaś ???
MIŁEGO DNIA:)

Hello;)))

Mama, Piranha ja już zgłupiałam... sory, że tak o sobie ale mam pyt. dziś rano test owu jak byk pozytywny a śluz ciągnący był wczoraj-dziś już jest lepki to owu bedzie prawdop.jutro??? I w mojej sytuacji o dziewczynke starac sie metoda O+12 skoro ten ciągnący się sluz mam nawet 2,3 dni przed owu? Bede wdzieczna za odp;)))

Tusia, ja mam arytmie od dzieciństwa, ale równo dwa lata temu miałam opercaje-ablacje kilkugodzinna no i po niej ataki sa mniejsze, teraz biore doraźnie Bisocard-tak mi ustawili w ciąży i jakoś zostało, a wcześniej brałam 2 inne leki tylko to było ponad lata temu i zapomnialam jak sobie przyp dam znac;) i na alergie bralam Amertil i tez jest niewskazany w ciązy... I wykrto, że mam niedoczynność tarczycy więc brałam jeszcze Euthytox100, magnez i potas tez na serducho więc sporo mialam leków. A ty jaką masz wadę? Mozesz rodzić naturalnie? Ja musialam przyniesc zasw.od kardiologa ze tak, ale zaznaczyla tam, że przy wiekszym wysilku to cc, i byla w poblizu w trakcie porodu wiesz ze sercem nie ma zartów. Ale Dzieki Bogu udalo sie sn:)))

Kinga, to niedobrze, że meczy Cie kaszel...wiem bo mój synek od 3 tyg ma uporczywy kaszl -mokry. Może weź sobie od razu coś żeby sie nic nie rozwinęło... Zdrówka!!!:)

U nas też dziś deszczowo, szaro i ponuro....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ależ się ciesze:)
mąż mnie mile zaskoczył. W przyszłym roku w kwietniu lecimy na urlop do Egiptu:) wszyscy razem oczywiście w trójkę. W końcu się nam trafił wyjazd za granice:) Ostatni raz byliśmy w 2009 w Szwecji. Filipek był malutki..:) teraz nasza druga wyprawa to bedzie własnie Egipt.. ale sie cieszę :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry