reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

i ja się witam niedzielnie!!!
u nas dziś burzowo i zdecydowanie chłodniej niż wczoraj, i też nabawiłam się kataru i kaszlu, w nocy prawie wcale nie spałam, bo katar mnie zatykał, mała figlowała w brzuchu, bez przerwy wstawałam siusiu i nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, ale co tam, może później mnie trochę zmuli to się położę...
Mama - seksik z rana daje pozytywną energię na cały dzień, ale Ty już pewnie na pięterku:-D
Natusia - rzeczywiście, trochę tych leków bierzesz... ale najważniejsze, że nie są przeciwskazaniem do zajścia w ciążę:tak:
Kinga - fajnie, że mąż robi Ci takie niespodzianki!!! a Egipt świetna sprawa, cudny klimat, gorący, wietrzny ale bez duszącej wilgotności w powietrzu, zdecydowanie polecam;-), może i nam się uda gdzieś w przyszłym roku pojechać, ale nie wiem czy z takim maluszkiem to będzie wskazane...poza tym wciąż jesteśmy na etapie wykańczania domu:dry:
Truskafffka - homor pewnie dopisuje po imprezowym weekendzie?;-)
Pirania - jak ostatnio u Ciebie z nockami? śpisz czy też się męczysz?
Miss - jak było nad morzem? w jakiej miejscowości byłaś?
Gal - co z Tobą??? odezwij się do nas!!!
Daria - autko opite?
Merylin - jak samopoczucie???
Andziak - jutro masz wizytę???
życzę wszystkim udanego dnia!!!

reklama
Witajcie Babeczki.
Przepraszam ze malo mnie ale u nas wczoraj byla pogoda "bajka" , do tego moi rodzice zabrali chlopcow na caly dzien na wioske do znajomych wiec z malzem pojechalismy na zakupy ogrodnoczo-Ikeowe:)
Pozniej malowalismy ogrodzenie..
Dzieci wrocily wieczorem i padły jak kawki:)
..No a dzis po 5 rano obudzila mnie burza...
Byla burza, slonce i tęcza...do tego spadl grad wielkosci orzecha laskowego!!!! Tluklo nam w szybe w dachu az sie balam ze szyba peknie...
Dzis jedziemy na obiad do rodzicow bo Tatko mial wczoraj imieniny:)
No i tak to u nas:)))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andziak- Wygladasz pieknie...i jaka szczuplutka jestes..:) Rodzine tez masz super!! chlopcy genialni!:)
Patrysiu - a jak Ty sie miewasz? Moja przyjaciolka wczoraj za 3-cim podejsciem zdala prawko:)))) Tak sie ucieszylam..musze sie z nia spotkac na oblanie zdanego egzaminu:)))))
Teraz za Ciebie Kciukersy trzymam:)

Mama- Jestem Kochana...Sciskam Cie moja Ty moja:))))

jestem ..

Tasha my juz po działaniu ,ale jeszcze wieczorem poprawimy bo kurcze naparza mnie lewy jajnik czyli może jednak owu bedzie w tym cyklu..dziś 14d.c. to już by wypadało ,żeby była!!

Kinga my bylismy w Tunezji i Grecji i jeśli chodzi o kilimat to zdecydowanie Grecja..w Egipcie nie byłam ,ale jak Tasha pisze ,że si to pewnie jest si..przyjemności na wyjeździe..

Tasha -jak bylismy w Grecji to obok w pokoju było małżeństwo z synem tak 3 lata i córką 5 m-cy i spoko dali radę-malutka spała w cieniu palm przy basenie ,mama wypoczywała przy niej a tata z synkiem-więc sie da:tak: tylko ta kaska:baffled:

Czarodziejka -no to wczoraj mieliscie mega udany dzień ;)
fajnie tak..ja też lubię te nasze wyjścia z Tomem bez dzieci-ostatnio byliśmy -21 kwietnia -na operetce z naszą ekipą z którą byliśmy w górach-było super wesoło:tak:
i wystrzeleni bo Tom w gajerku ja w sukience,maszerowaliśmy sobie za rękę ....mmmmmm-miło:tak::-):-)

Natusia -spoko pytaj...jesli dziś masz test owu pozytywny to owu bedzie jutro -czyli do jutra bedzie Twój 3ci dzień śluzu płodnego to by się zgadzało:)
a co do starań o dziewczynkę to przy takim śluzie pamiętam ,że nasza Gal robiła irygację z limonki ,żeby zakwasić..
a na Ciebie Sylk działa jesli chodzi o obniżenie ph??bo może poprostu działaj mimo śluzu ,ale po działaniu zapodaj Sylk:tak:

mi wczoraj wyszedł koło południa test owu pozytywny -czyli dziś na godzinach bedzie owu...działalismy godzine temu i podziałamy gdzieś koło 20.00 pewnie ,jak dzieci pójdą spać..
postaram się wepchnąć na monit w środę -może sie uda.

Tusia -cześć kobietko:)

Hejka!

We Wrocku dziś szaro, zimno i wietrznie niestety, a planowaliśmy grilla ze znajomymi o 18-tej.

Kinga, dużo zdrówka a we wtorek trzymam mocno kciuki za wizytę! Też bym chciała niespodziankę w postaci Egiptu :-D ale równie mocno bym się ucieszyła z wakacji nad Bałtykiem, kocham polskie morze :-) ...tak właśnie wczoraj się zastanawiałam czy dałabym radę pojechać za rok z roczną córeczką i 3-latkiem.

Mama, no owu będzie jak nic a z samego rana podobno więcej jest chłopaków w spermie więc trzymam z całych sił kciuki! :-) Musi w końcu zaskoczyć w tym cyklu bo jak nie to osobiście znajdę te 2 bociany i im nawtykam bez cenzury :-D ...ale takiej opcji nie przewiduję :-)

natusia, jeśli dziś rano test był pozytywny to równie dobrze pik LH mógł być już w nocy, owulka będzie najprawdopodobniej jutro ale może się zdarzyć, że będzie już dziś wieczorem. Najczęściej szczyt śluzu przypada na dzień przed owulacją i jest to najpłodniejszy dzień cyklu. Jeśli u Ciebie śluz płodny zanika jeszcze przed owulką to jest to fantastyczna sprawa przy planowaniu córeczki (sprawdź jeszcze jakie masz pH), u mnie tak zazwyczaj było i na pewno minimum 12h przed owulacją nie miałam już śluzu płodnego a pH było niskie. W takiej sytuacji o córeczkę możesz się starać w dniach -1, 0 i do O+12 :-) i są zarówno duże szanse na dziewczynkę jak i w ogóle na zajście w ciążę. A ta witamina C jak najbardziej może być, z tego co piszą to jest dobra gdyż jest stopniowo uwalniana i są mniejsze jej straty.

tasha, dużo zdrówka dla Ciebie kochana! Ja niestety w nocy śpię fatalnie, budzę się co chwilę, muszę wstawać do toalety, szybko drętwieją mi nogi przy leżeniu na boku (jak obrócę się na brzuch to mi duszno) a każdy obrót to silny ból spojenia łonowego ...a do tego dziś złapał mnie potworny skurcz w lewej nodze (aż mi stopę wykręciło) i nie chciał odpuścić przez 10 minut, myślałam, że zwariuję.

Czarodziejko, szok z tym gradem! Miłej niedzieli bo właśnie taka się u Ciebie zapowiada :-)

Pirania hahahahaaa--jakby co to sama znajdę te boćki i im pióra z doopki powyrywam:-D

co do wakacji nad Bałtykiem-skopo ,że dasz radę-dla dzieci nie ma lepszej piaskownicy niż brzeg morza:tak:my bylismy 2 lata temu i w tamtym roku i teraz tez jedziemy do Sarbinowa bo tam nam najlepiej ;)
i dzieci całe dnie dają redę i oprócz jedzenia nic im wiecej nie potrzeba a my...pifffko:-D

Truskaffka??????????

u mnie rosołek już dochodzi i zaraz bedziemy jeść...u nas jest tak zimno ,że aż dziw bierze,że wczoraj po 18.00 jeszcze siedzieliśmy na ogrodzie a dziś....włączyłam gazowe ogrzewanie w domu:szok:

Pirania dziękuję Ci za te fotosy-poprawiły mi nastrój :tak:wiosennieeeee sie zrobiło ,że hej:)
ślicznie Ci kwitną i oko cieszą :))
u mnie teraz kwitną 2 fioletowe a 5 pozostałych jest na etapie wypuszczania pędów..
jeden-też fioletowy na dniach rozkwitnie :)
pięknie musisz mieć w domostwie-tak kolorowo:tak:

my już po rosołku ,teraz czas na kawkę..

a w ogóle to :szok::szok: !!! własnie czuję ,że nie czuję lewego jajnika-czyżby pęchol pękł????

Tusia tak myślę ................ pytasz Nastusia o wadę serca ,ale ,...ja nie kojarzę nikogo o takim nicku-może chodzi Ci o Natusię????

Tak mama ;) już odp Tusi;))
Może jeszcze jajnik sie obudzi...w razie działania były i wsyztskie tu trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

tasha, a ja tych leków teraz nie biorę-brałam je w ciąży teraz tyko witaminki i doraźnie na serducho.

Piranha, łał ja tez uwielbiam strczyki, ale twoje są przecudne!!! jeden wygląda jak bratek a ten bialy z czerwnonymi plamkami jest super;))) A Jak sie dzis czujesz?

jej o wakacjach mówcie...ja sie doczekac nie mogę:) w zeszłym roku w Łebie byliśmy w tym nie wiem jeszcze co i jak...

reklama
Do góry