reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama, pewnie pęcherzyk pękł i teraz trzymamy kciuki by chłopaki z porannych staranek szybko dopadły pani komórkę jajową :-D

natusia, ten jak bratek to Miltonia :-), temu białemu akurat plamki wyszły teraz na brzegach ale zazwyczaj ma porozrzucane równomiernie po całych płatkach niczym krowa :-D Co do tego preparatu DOLOMIT VIS to zmień koniecznie gdyż tam wapń występuje w postaci węglanu (powinien to być cytrynian) a on podnosi pH. A ta żurawina to końska dawka, jedna tabletka zawiera ekwiwalent 338400 mg owoców żurawiny (na in-gender zalecali około 10000 mg) więc musi nieźle zakwaszać.

reklama
Natusia no to fajnie,że się z Tusią zrozumiałyscie:tak:

Pirania -no na to liczę...
poprawimy jeszcze wieczorem-czy myślisz ,że już nie ma co????????

zrobiłam dzieciom budyń malinowy z sokiem żurawinowym ...i my też wcinamy:)

Piranha polskie morze piekna sprawa :) tez kocham nasze morze:) My co roku jeździmy do trójmiasta zwłaszcza latem:) Na pewno byś sobie poradziła. dzieci miałby by dużą piaskownicę:) u nas Fiol od małego nad morze jeździł.. jeszcze dobrze nie chodził a był:) :tak:

mama a ja Ci jeszcze polecam Francję zwiedzić:) Też byłam ale to jako panienka z moimi rodzicami i to kilka razy:) pięknie tam też jest:) z dzieciakami to do wielkiego lunaparku Asterixa i Obelixa :tak: szaleństwo.
Cóż Grecja.... owszem może kiedyś też... ale predzej pewni do Chorwacji bo tam też podobno pieknie :) znajomi chwalą.. no zobaczymy... Szwecja też jest bardzo ciekawym krajem :) zwłaszcza polecam zobaczyć fiordy i klify :tak: i wielki park rozrywki Lieseberg! :) My to zawsze tam gdzie park rozrywki hehehe :-)

a z tego Egiptu się cieszę bardzo:) tam mnie jeszcze nie było heh

Witam Was!

Nie było mnie przez parę dni, ale trafił nam się wyjazd za miasto na działkę taką letniskową do znajomych, gdzie jest domek, w którym można normalnie mieszkać. Odpoczęłam, popiłam sobie czerwonego winka, mięska z grila pojadłam, wyluzowałam się i tego mi było potrzeba:tak: Wrócilismy w piątek, wczoraj przez kilka razy zaczynałam do Was pisać, ale ciągle mi moi przerywali i ciagnęli ze sobą.
A dzisiaj, żeby nie było tak pieknie, to pokłociłam się z M z rana, zaczęliśmy rozmawiać, że wczoraj w nocy była pełnia, a u mnie pewnie niedługo będzie owu, a M na to, że głupoty wygaduję, że on ma już tego wszystkiego dosyc, że to już za długo trwa, no szok , zdenerwowałam się na maksa, bo zamiast wspierać, to jeszcze mnie denerwuje i dołuje. Już jest w miarę dobrze, ale jakoś tak dziwnie mi z tym.

Tak wogóle to dziękuję Wam kochane za pamięć, jesteście wspaniałe:tak::-)

U mnie dzisiaj 14dc, tak jak u naszej kochanej Mamy05, test owu wczoraj w południe negatywny, wieczorem już nie robiałam i dzisiaj w południe już pozytywny. śluz Ewcm mam chyba od wczoraj , wczęsniej chyba nie, ale staram się mniej sobie tam grzebać i analizować;-) A ph do tej pory miałam całkiem ładne, pierwszy raz tak:tak:
Przytulanki były 11dc( udało się na wyjeździe, szybki numerek) i 12dc, wczoraj nie. Najlepiej by było pewnie dzisiaj wieczorem poprawić, kurcze ale też śluz Ewcm, ale nie wiem czy już nie pojadę na maksa, skoro M już tak na maksa wymięka:dry:

Mama05- wiem, że ostro działasz, no i dobrze, teraz czas na Ciebie:tak:

Andziak- PW:tak: A i uważaj z lekami na alergię, bo one w wiekszości źle działają na ciąze, bierz tylko te które są wskazane w ciązy.

Natusia- u mnie śluz płodny pojawiał się na 3,5 dnia przed owu, takze spoko:)

Piranha- piekne sotrczyki, masz ręke do kwiatków:-) Zamówiłaś pokrzywę z miodem?

Tasha- mięsko wcinasz?

Czarna- mi też dooopka po drugim dziecku urosła:)

Przepraszam, że do innych już nie napiszę, ale idę obiadek podawać, wpadnę póżniej:)

Gal wiesz jak to z facetami... oni tak do tego nie podchodzą jak MY kobiety że pełnia że owu... i się nie dziw bo facet to prosty jest. Na pewno mu przejdzie i się dogadacie. Nie ma co na siłę robić dzieci bo to nic z tego nie bedzie. Obydwoje na luzie...wtedy to i przyjemnie i wogóle milutko... nie ma co się kłócic. Bedzie okej zobaczysz.
Fajnie że wypoczełaś sobie :) witaj!

Gal...kochana ..no jesteś w końcu...
ahhh te chłopy-lać to mało:-D;-)
nie przejmuj sie męża wywodami-dal nich to co my wyprawiamy to czarna magia -nie rozumieją więc krytykują..
ale my wiemy swoje i działamy:tak::-p
dobrze,że już pogodzeni jesteście-i oczywiście działajcie wieczorkiem ;)
widzę ,że działałyśmy w tym samym czasie:-Dmy też 11 i 12d.c. przytulasy uskutecznialiśmy:))

Kinga mój Tom też był w Szwecji-ale jak dal nas za zimno:-p
za nami chodzi Turcja......
ale w tym roku nie da rady - kupiliśmy auto więc lipa...
chyba,że pomyślimy o małym kredycie,ale...wolałabym nie-nigdy nie jeździliśmy na wakacje na kredyt ..

jeryyyy!! jakaś masakra-ciągle chodzę i grzebie po szafkach za słodkim:szok:jak siedzę w domu to tak mam:baffled:
dobrze,że jutro do pracy:tak:

Kinguś -dziekuję Ci Słonko za Twoje słoawa, masz rację, że facet prosty jest;-) i że powinno być na luzie:tak:

A ja jednak nie wytrzymałam i poleciałam do łazienki sprawdzić jak to u mnie w środku i szok, śluz taki , że chyba ze 20 cm ma :szok:, a ph chyba 4,5, kurka wodna , ale na mnie te ziółka działają....

Mama05
- i Ty wpadłaś na BB, no wkurzył mnie na maksa, aż się popłakałam, no ale jak piszesz już pogodzenie jesteśmy, ale gdzieś to jeszcze trochę w środeczku tkwi..,
No mama działąliśmy w podobnym czasie, oby skutecznie:)

Ostatnia edycja:
witam wszystkich:-)
u nas pogoda nie ciekawie taki wiatr ze szo
ja popakowałam ciuszki po Nadii ale tylko uniwersalne bo nie znam plci to nie bede brala rozu ;-)a jak będzie chłopiec to dokupię dla synka a jak córka (w co watpie)to mi siostra resztę rzeczy przywiezie ...
mama ,kinga i gal to trzymam kciuki zebym wam sie w tym cyklu udało w koncu muszą wejść jakieś dziewczyny na miejsce didio i niedługo olleny :)
powiem wam ze dziecko to bedzie chyba takie ruchliwe jak nadia caly czas kopie tak ze widac na brzuchu siostra z szwagrem to caly czas dotykali bo tak im sie podobało i smieje sie ze beda mieli blizniaki bo oboje tak sie pchali :)

Gal a Ty pijesz te zioła na owu ,że taki sluzik??
20cm to masakraaaa:-D

Daria dzięki za &&& -przydadzą się :)
u nas też szału nie ma z pogodą..
fajnie,że dzidzia taka ruchliwa:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry