reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć kobitki!!!
Natusia - a trzecie migdał też badaliście synkowi? bo może on jest źródłem infekcji... nie znam się, ale jak czytałam o objawach to od razu widziałam mojego synka... do 6 roku życia non stop chory na gardło plus wysoka gorączka... a jest jakaś poprawa po antybiotyku???
a co z pracą to na pewno na dniach się dowiesz, dyrektor szkoły musi do końca kwietnia zrobić arkusz godzin na przyszły rok szkolny, więc na pewno taki arkusz już jest i nauczyciele powinni wiedzieć czy są ujęci w tym arkuszu i ile godzin będą mieć... moja dyrekcja nie przedłuża umowy tylko osobom, które są na zastępstwie, a tym z umową na czas określony stara się wykombinować jakieś godziny, żeby ich nie zwalniać... a który rok już pracujesz w tej szkole??? mam nadzieję, że będziesz mieć przedłużoną umowę o pracę!!! u mnie w szkole dziewczyny, które miały umowę na czas określony a zaszły w ciążę normalnie potem wróciły do pracy a umowy z nimi były przedłużone, więc mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko dobrze się ułoży!!!

pozdrawiam z rana wszystkie babeczki i życzę udanego dnia!!!

reklama
WItam się

Dido śliczna kruszyneczka twoja :)
Mama fajnie że jestes zadowolona akumulatory naładowane wiec działasz dalej! mocno kciuki trzymam.

U nas dziś już pada deszcz.
Ogólnie majówka bardzo udana bo jeszcze wczoraj było cieplutko i słonecznie:) Zjarałam się aż za mocno.trochę krostki mi wyskoczyły od slońca:/ ale przejdzie...

Życzę miłego piątku
Ja dziś już na spokojnie w domku
może znajoma wpadnie na kawkę...
No i wyjde pobiegać z psem do lasu. Nasze 5km:)

WiTAM porannie:)
U nas oad rana pieknie i cieplutko az wierzyc sie nie chce ze gdzies w innych miastach pada i burze:))
Stwierdzam ze pogode w majowke mielismy iscie wakacyjną)))))
ja dzis znowu z dzieciarnia w domy, Maciej nie poszedl do przedszkola bo malo dzieci i przedszkole zamykaja...w sumie to dziwne bo co z tymi ktorzy nie maja co z dziecmi zrobic.//

Dido- Gratuluje pociechy!!!!!
Niech Ci zdrowo rosnie. TaKa jest słodziutka:))))

Buziaki i Milego dnia babeczki:)))

witam się porannie hahahahaaaa-no dobra-południowo :)

pospałam do 10.00 ,potem pojechałam na szybkie zakupy spożywcze i na pocztę..

Marti_ka dziękuję kochana za przesyłkę :))) {{}} buziaki!!
Bono juz wcina ,dzieci też a ja niedługo będę sprawdzać ph.
no i ten prezent dla dzidziusiaaaaaaaa..rozczuliłaś mnie-dziękuję bardzo!

natusia-
jak się nie da bez antybiotyku to nie wyrzucaj sobie ,że Mu podałaś...
współczuje choroby i sił zyczę!

tasha- tak zrobiłam;)) podziałałam wczoraj i po 21 juz padłam ;))
a mój Tom po wszystkim sobie zaśpiewał:
gdy strumyk płynie z wolna....
rozsiewa zioła maj ...
hahahahahaaaaa -wariat!:-D

marzycielka- bedziemy o Tobie pamiętac ;)

kinga- dzięki,wypoczęłam i najważniejsze,że pogoda si i pogoda ducha też dopisała..

czarodziejka -cześć kobietko ;)
moje dzieci tez dziś w domu..zaraz idziemy na spacer póki nie pada..kalosze i w drogę:tak:

pozdrawiam wszystkie babeczki i miłego dnia zyczę;)

Hejka! Wczoraj późno wróciliśmy (zrobiliśmy nieplanowany, spontaniczny wypad do teściów) a potem niestety nie miałam internetu.

Mama
, dzięki za wysłanie kartki, strasznie to miłe!
t4410.gif
Ale super czas spędziliście, akumulatorki podładowane i można teraz działać ze zdwojoną siłą :-) A testów owu nie robisz w tym cyklu?

Dido
, Klaudia jest prześliczna i przesłodka, raz jeszcze gratuluję!

Ewcik, dzięki kochana! Niestety z kręgosłupem to już chyba lepiej nie będzie ;-), nieprzyzwyczajony do takich obciążeń a coś w tej ciąży waga mi bardziej zaszalała i chyba brzuch mam większy. A może jednak w 21-22 dc była owulka skoro test był pozytywny w 21 dc a tempa teraz wspina się do góry?

tasha
, dzięki kochana, ze stawem na razie lepiej ale kręgosłup daje mi co jakiś czas ostro popalić naciskając na nerwy. Chyba dziś przejdę się z Krzysiem do ZOO, lubi bardzo zwierzęta to może mu się tam spodoba ...odwiedzę przy okazji swoje piranie :-D

natusia, ale mi żal Twojego synka i Ciebie, niech się wreszcie skończą te nękające Was choróbska a synuś szybko do zdrówka wróci!

Czarodziejko
, prześlij trochę tego słoneczka bo we Wrocku szaro, buro i pada deszcz.

Hallo Moje Kochane!
Przepraszam, że nie nadrobię, ale internet otwiera strony z taką prędkością, że za trzy strony może być już wrzesień!!!! Jesteśmy już w Niemczech, a od wczoraj legalnie, z meldunkiem:-D Podróż 1000 km :szok: przebiegła super, Kacek nawet mocno nie marudził, gorzej z M, bo ciągnął przyczepę i mógł max jechać 100km/h, więc już pod koniec drogi był tak zirytowany, dodawał ciągle gazu, i myślałam, że jest duża szansa, że odfruniemy z tą przyczepą!!! Więc M musiał dostać zjebki, no ale jakoś dojechaliśmy:tak:
I powiem Wam, że kobieta mocna jest, tyle się nalatałam, napakowałam, narozpakowywałam, nataszczyłam, a nawet przez moment mnie brzuch nie rozbolał!
Czekam na stacjonarny internet, i w tedy się odezwę. Buziaki!!!!

Dido ​no tu doczytałam!! Gratuluję Kochana ślicznej Cróreczki!!!!!!

ja w tym miesiącu porobię testy owu
w sumie mam ich jeszcze z 7 sztuk. trzeba wykorzystać.
...mimo iż to nic nam nie pomaga :-(

hejka dziewczyny :)

zwariowanego tygodnia ciąg dalszy:-pdziś w pracy siedzę, ale niedługo...a po pracy, szybko do domu po parę rzeczy, synka i męża...i wiooo jedziemy do znajomych, wracamy jutro:cool2:
a w niedziele mój tata kończy 60 lat..jedziemy na uroczysty obiad :)

dziś miałam ciężką noc.. koszmarny sen, na samo wspomnienie mam gęsią skórkę. Śniło mi się że umieram..na raka..tak nagle się dowiedziałam i to wszystko było takie realne, że sama do siebie mówiłam żeby to był tylko sen, że się nie zgadzam umierać, że Mati taki mały, że tyle planów..ehhh i się obudziłam na szczęście, ale byłam taka rozbita że wstałam i zapomniałam o mierzeniu tempki ehh
oby więcej takich snów nie było

jutro też nie zmierzę tempki, bo u znajomych alko, późne siedzenie ...
ale od niedzieli nie ma to tamto hehe

A z dobrych wieści... Mamy zaklepany urlop
nad morzem, od 15 lipca, na 10 dni...jedziemy ze znajomymi (tymi co teraz byli, co ich córa ma być żoną Matika:-D) i jeszcze z jednymi znajomymi co mają chłopaków bliźniaków...to się bedzie działo;-)

Ewcik no dokładnie, te długaśne cykle to mniej szans na zaciążenie:dry:
u mnie jeszcze dochodzi ta niepewność jak długi tym razem będzie cykl -piewszy miałam coś ponad 30 dni, drugi ponad 60, trzeci ponad 40 :baffled:oszaleć można.
W środę przyszłą idę do gin na monit i zobaczymy..boję się bo niestety do tej pory po usg tylko złe wiadomości słyszałam...
A przy PCO testy ow wychodzą dobrze? czy mogą być fałszywe?
Kciuki trzymam nieustannie :)
Ty chodzisz na monit?
Na pocieszenie dodam, że moja kumpela ma takie długaśne cykle właśnie i trzy tygodnie temu urodziła córę drugą, także głowa do góry nie poddamy się :)
Mama Kubulki fiu fiu to fajny wyjazd zaliczyliście :)
jejku dopiero co ja stawiałam pierwsze kroki w temacie obserwacji ciała...szybko czas leci ;)
powodzenia, widziałam że Piranha już odpowiedziała na pytania :) ja dodam tylko, że używam termometru zwykłego rtęciowego
Kosmo dzięki za kciuki :) fajnie że już gotowi jesteście na drugiego skarba :)
Natusia trzymam kciuki za pracę, a dla synka dużo zdrówka, strasznie go męczą choróbska, tulę
Piranha buziak dla małego łobuziaka, a Tobie cierpliwości, żeby nadeszły jak najszybciej spokojne dni
Tasha Tak Jest Pani Kapitan!!! Działamy !!! :p
Mama też mam monit w środę, będziemy się jednoczyć
super że wyjazd taki udany i.. męczący hehe
Z Toma słodki wariat ;)
za kartkę dziękuję, kochana jesteś
i ja cosik dla Ciebie mam..tylko muszę jeszcze trafić na pocztę
Dido śliczna słodka dziewczynka z Kalaudii !!! :D :D :D
jak chłopaki powitały małą?
Andziak wytrwałości w drodze ;)
Marzycielka łoo kolorowy zawrót głowy masz, zdrówka życzę i trzymam kciuki żeby wszystko się udało :)
Kinga mnie też krostki od słońca wychodzą, blada twarz ze mnie, słońce ledwo przypiecze i już wychodzą piegi, krostki i inne przyjemności..
Czarodziejka ehh przedszkole powinno mieć chociaż dyżury, u nas tak jest. Na liście może 10 dzieci..ale jest i przedszkole normalnie otwarte
Axarai szczęścia w nowym gniazdku!! :)

reklama
hej kochane:-)

mama my też dziś wolne mamy, obejrzeliśmy sobie powtórkę You Can Dance, a Mały śpi na M, bo się przebudził, M go wziął na ręce i syncio znowu zasnął;-) u nas pogoda dziwna, bo pochmurno,ale ciepło, więc pewnie po południu gdzieś pójdziemy na spacer
ja też mam w planach coś Ci wysłać, ale musisz się uzbroić w cierpliwość hihi bo ostatnio czasu chronicznie brak
pirania kochana, no jeśli była w 21dc, to i tak nie nastraja to optymistycznie, bo staranka były 4 dni przed i dwa dni po:-( kochana, a może na bolące plecy pomógł by Ci kinesiotaping,czyli oklejanie plastrami? u nas tak oklejają ciężarne, która mają dolegliwości bólowe kręgosłupa.
Czy przy diecie dziewynkowej mogę jeść naleśniki z serem, kukurydzą, pieczarkami?

natusia dużo zdrówka dla synka!!!

axarai podziwiam Was za ten wyjazd i zazdroszczę jednocześnie:tak: mam nadzieję, ze Wam się tam uda!

kinga testy idą jak woda.. ja w tym miesiącu chyba za 12 zużyłam.. na nic..

truskawcia z tego, co czytałam, to przy pco testy mogą dawać fałszywe wyniki niestety..nie chodzę na monit póki co..

Ostatnia edycja:
Do góry