reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Ewcik, zrobiłabym dokładnie tak jak piszesz! :tak:

Mama Kubulki
, dzięki kochana, strasznie to miłe! Niektóre dziewczyny mierzą tempkę termometrami elektronicznymi, ja jakoś mam do nich uraz i używałam bezrtęciowego termometru owulacyjnego Basal Geratherm. Możesz sobie założyć konto na Obserwacja cyklu - enpr.pl i tam na nosić tempki i inne obserwacje oraz robić wykresy. Przy planowaniu płci ważne jest nie pH moczu a śluzu szyjkowego (śluz szyjkowy ma zwykle wyższe pH jak ten ze ścianek pochwy). Najlepiej sprawdzać pH i korygować je od zakończenia @ aż do samej owulacji albo jeszcze lepiej doby po niej. Co do wracania do "normalności" antykach to różnie to bywa i chyba nie ma żadnej reguły, u mnie zawsze pierwsze 2-3 cykle były książkowe a potem wszystko się coraz bardziej "rozjeżdżało".

Kosmo
, ale fajnie, że nas odwiedziłaś na BB! Ja niestety wciąż nie mam wszystkiego przygotowanego i chyba muszę się zabrać za to gdyż zaczyna mnie to powoli stresować :-) W sumie wiele dokupić nie muszę bo większość mam po synku. Ja z jednej strony chciałabym mieć już za sobą ciążę i poród (ostatnie dni są dla mnie ciężkie, mam potworne bóle w części krzyżowej kręgosłupa a do tego wysiada mi prawy staw biodrowy i często autentycznie nie jestem w stanie stanąć na prawej nodze) a z drugiej strony boję się jak to będzie i czy dam radę z niemowlakiem i zbuntowanym dwulatkiem (ale mi wczoraj synek sceny w sklepie robił jak zobaczył schody ruchome w Empiku, ja obładowana torbami nie miałam jak z nim pójść na te schody a Krzysiu kładł się na podłodze i ryczał).

Mama, wyspałaś się? :-)

reklama
Mama , odpoczełaś ... to do sexów , nie ma to tamto .... buziaki :)
kosmo , pirania - jeszcze troche musiacie pochodzić z brzuchami :)

Hej Majóweczki;)))

Mama,
super że szczęśliwie dojechaliscie, pochwal sie jak bylo:)))

Piranha, jej uważaj słonce na siebie! Wiecej odpoczywaj, a maly niech sie bawi na swiezym powietrzu;))

Kosmo, jeszcze troche i bedzie po, raz dwa minie, choc te cieple dni nieraz mecza, ja cale lato w ciazy chodzilam i nie wspominam tego dobrze...choc plus z ciuchami:))

Czarodziejko, Truskaffko, Kinga, Czarna, Andziak, Marzycielko, Marti_ka i reszta, hallo co u Was?:)))

U nas tak sobie - M.w pracy bedzie po południu...a maly 4 dzien mi goraczkuje....mam antybiotyk ale narazie nie podaje bo tydz temu skonczyl jeden.... juz mam dosyc a majowkę w tym roku bede wspominac niestety niefajnie....

Życze miłego słonecznego dnia WSZYSTKIM !!!!:***

Kosmopolitan. Witaj Kochana..Jak milo ze zajrzalas!!!!!
Jesooo spojrzalam na Twoj suwczek i za glowe sie zlapalam..Malenka Ty juz na ostatniej prostej!!!!
Urodzisz zaraz synka i jeszcze zdazysz go podchowac przez okres ciepla:))))
Super ze juz masz wsio gotowe, bedziesz spokojniejsza!!:)
Wspolczuje jedynie tego konca ciazy...chyba kazda z nas to wspomina jako najtrudniejszy okres sposrod 9 miesiecy..ale glowa do gory juz prawie koniec:)

Piranha ja moge Ci naszykowac wyprawke...hehe z mila checia pobuszuje po sklepach w celu kupienia "różu":)))))
Takich chwil zawsze zazdroscilam mamom- coreczek..Tych pieknych ciuszkow..pewnie gdybym i ja miala corcie to majatek na fatałaszki bym przepuszczala:)))))
No ale ze corki nie mam to szaleje kupujac corce mojej siostry:)))) I tez daje mi to radosc:)

natusia ja jestem:))))
Ale u nas dzis upal...mowia o burzach a u nas ni dydy...od tygodnia patelnia!!!

mama zapadla jak niedzwiedz w sen zimowy:)))) Melduj sie malenka:)

hej!!! i ja się witam!
Mama - fajnie, że już do nas wróciłaś!!! jak było w górach? nabrałaś sił do działań bojowych w turkusowej sypialni???
Pirania - lekko to chyba nie będzie, ale myślę, że dasz radę:tak:, a może Krzysiu poczuje się starszym bratem i nie będzie już takich popisów urządzał...
ja też mam brzuch jak piłka, na boki nic nie idzie, tylko wcześniej po lutce mi dooopka urosła
:-(
Kosmo
- jak samopoczucie??? nerwy przed bliskim rozwiązaniem? bo teraz kochana chyba twoja kolej, potem Piranii i nie wiem... może moja??? ile kg na plusie już masz? nogi Ci nie puchną w te upały?
Ewcik - to jak, będą dalsze staranka w tym cyklu??? ilu dniowe masz cykle, bo napisałaś, że długie?
Natusia - niech synuś wraca do zdrowia!!! a co ze starankami???
Truskafffka - działaj!!!
dziewczyny - maj do Was należy!!!:tak:

jestem kochane...ogarniam wszystko i nie wiem w co ręce włozyć ;)

Bono stęskniony za nami na maxa więc z Nim też trzeba teraz czas nadrobić;)

dzięki kochane za miłe slowa :)))

Aguska super ze i Was owsianka smakuje ;)) moje dzieci i mąż też wcinają ;)

Daria cześć ;) czyli córka Dido Lena ????

Kosmo super,że już wszystko gotowe-pamiętaj ,że my tu z Tobą rodzimy:))

Czarodzejka eeee,nie przepadłam ;)) jutro już bede od rana z kawą :)))

Tasha dziś będą działania w turkusie ;))

Czarna pewnie ,że nie ma to tamto;) trza działac póki energia jest ;)

Pirania dziś mam 11 d.c. także czas najwyzszy na działania choć po Clo nic mi nie jest-ani jajniki nie bolą..ani nic..;/może owu bedzie w następnym cyklu...
monit zrobię teraz w środę -czyli za 6 dni-wcześniej nie ma ginki..

Ewcik ,Truskafcia,Pirania -Wasze adresy miałam to kartki z Czech wysłałam ;)

na wyjeżdzie było mega super-jechaliśmy na 5 aut-oczywiście nie w wężyku bo tak się nie da 300km ale ogólnie daliśmy radę ..jak się ktoś na przód za daleko wysunął to potem gdzieś na poboczu czekał na resztę -także milusio się jechało:tak:
byliśmy w Międzygórzu-co my się tam nałaziliśmyyyyyyyyyyyy:szok::baffled:to mialam dość i ...chcialam do domu:-D
jeden dzień byliśmy w Czechach w Mieście Skalnym-robi wrażenie:tak:
jeden dzień na Czarnej Górze wyciągiem..
i jeden dzień w Stroniu nad zalewem..
w środę w drodze powrotnej zahaczylismy o kopalnie złota i do domu ;))

wyjazd udany-akumulatory naładowane ..kwatera suuper!

mąż odpalił grilla więc mykam póki meszki nie żrą:baffled::eek:

reklama
Mama super ze wypad udany.
A my w niedziele na komunie do Chodziezy jedziemy.Nie wiem jak w aucie wysiedze.
Miss bella co u ciebie nic nie piszesz.A dido pisala ze jej corcia to Klaudia
Dido co za skarb.Zazdroszcze.W takich chwilach jeszcze bardziej chce aby to byla Zosia.Ale jest wiec co sie smuce prawda....

Ostatnia edycja:
Do góry