reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

mam lenia, przez wielkie L:sorry: chyba za dużo wolnego źle na mnie działa, jestem bardziej zmęczona niż zwykle:-D

na wieczór w planach kino domowe...tylko łośka małego trzeba spacyfikować:-D

Piranha:sorry: byłoby miło..ale nie nakręcam się, obserwuję, mierzę, czekam...a w międzyczasie bzz bzzykanko hehe
a Tobie -mam nadzieję- bóle miną, tulę
Kasia &&&& za sobotę, żeby pogoda dopisała :)
Andziak właśnie dlatego że wygrana w totka się nie trafiła, musi być wygrana w kwestii Zosi :D
przykra sprawa z tym gościem :(
Tasha ja mam wrażenie że sumo jestem i bez ciąży:szok:
jakoś tak chciałabym coś zrzucić..ale ale...lenia mam:baffled:
tęsknię za tymi kopniakami i ruchami malucha...:sorry:
Czarodziejka szacuneczek za porządki,...mnie się nie chceee:eek:
Aguśka to się dzieje :) miłej zabawy :)
Kinga ach mazury ... :)
Ewcik ehh łączę się w bólu z tymi zwariowanymi cyklami, takie niewiadome są koszmarne... tulę
sama nie wiem czego mogę się spodziewać teraz, ale pewnie mnie ciało zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie:eek:

reklama
Ewcik, mi by po prostu żal było teraz brać dupka skoro owulki nie było i tempka spada w dół tak jakby szykował się kolejny pik LH, może jednak owulka będzie tak jak zawsze po 20 dc? Jeśliby do niej nie doszło w ciągu najbliższych dni to wtedy zaczęłabym łykać dupka i potem go odstawiła by wywołać @ ...nie namawiam jednak, piszę tylko co ja bym zrobiła :-) Oczywiście najlepszą opcją byłoby USG by stwierdzić czy urosły pęcherzyki, jaką mają wielkość albo czy nie tworzy się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. Może się też zdarzyć, że do owulki dojdzie pomimo zażywania dupka (jak u Truskafffki).

dzień dobry,cześc i czołem:))
tęskniłam :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-p

przeleciałam szybciutko kilka ostatnich stron i widze ,że nie ma w tym m-cu II krech....ale teraz wszystkie bierzemy sie do pracy i niedługo znów testowanko;)

dojechaliśmy i padam na twarz...jechałam tylko z 1 postojem bo sie zaparłam,że dam rade a tu dzis przebudowy:baffled:remonty:baffled:wypadki :baffled:...i dojechalismy do domu po 19.00
Bono odebrany-śpi na srodku salonu..dzieci śpią i my tez zaraz idziemy..

brałam grzecznie Clo przez cały urlop i od jutra działanie-chciałam dziś ,ale nie dam rady:szok:nie dam rady nawet leżeć i czekac na trzęsienie ziemi:-D

ściskam wszystkie moje babeczki :)))

jutro wlecę:tak:

truskawcia zazdroszczę Ci tego optymizmu, mam nadzieję, że choć trochę mi się udzieli..

pirania myślę, co z tym dupkiem..bo jeśli teraz przestanę, to wtedy nie będę go brała przez 10 dni, tylko o tyle mniej, o ile do tej pory wzięłam tabletek-czy tak można?

mamcia jak super, że jesteś:tak: najważniejsze, że bezpiecznie dojechaliście. No to za jutrzejsze staranka &&&&&&&&&&&;-)

Mama, fajnie, że już z nami jesteś i że wypad w góry udany! Też się stęskniłam! :-) Trzymam mocno kciuki za pęcherzyki i za jutrzejsze staranka! Który Ty masz teraz dzień cyklu i kiedy monitoring? Dobrej nocki, wyobrażam sobie jak musisz być zmęczona po takiej podróży, ja też coś na pysk padam po dzisiejszym dniu i pewnie szybciej przywitam się dziś z łóżeczkiem.

Ewcik, rozumiem, że masz tylko jedno opakowanie dupka? Zatem chyba lepiej dokończyć kurację i liczyć na to, że pomimo dupka dojdzie do drugiego piku LH i owulki ...tylko gdyby tak się stało to biegłabym do gina po kolejną receptę by dzidziuś miał jak największe szanse na zagnieźdżenie się :tak:

Truskafffko
, dzięki kochana! U Ciebie tempka pięknie estrogenowo w dół leci, zaciskam kciuki!

Maaaamaaaa aaaaa super że już jesteś :D
Piranha ja tak cichutko jeszcze ładnie grzecznie poproszę o fluidki :sorry:
ale numer z tym netem, super że jednak jesteś z nami..nie odcięta:-)
Ewcik wiesz, teraz nowy cykl, nowe nadzieje...optymizm dopisuje, mam nadzieje że jak najdłużej. Jedno przyjęłam do wiadomości, musimy się uzbroić w cierpliwość, nie myśle o zaciążeniu 24h, działamy, ale staramy się na luzie
Tobie pozytywne fluidki wysyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

pirania gdzieś mam jeszcze receptę na dupka, chciałam go na kolejny cykl zachować.. to w takim razie chyba dokończę tego dupka i się zobaczy, jak będzie..ehh..czemu to takie trudne?!
kochana, a może mi wysłać linka ze swoim wykresami na pw? chciałam pooglądać jak wyglądały.. może czegoś się z nich nauczę?:-D
truskawka no ja mam takie dni, ze strasznie chcę i myślę, myślę, myślę.. i mam wizję córci:-D no niestety, trzeba się podnosić z takich niepowodzeń.. najgorsze jest jednak to, że my mamy tak długie cykle, co powoduje, że mamy mniej szans, niż pozostałe dziewczyny, które mają cykle po 24 dni

witam po urlopie;)
bylismy w bieszczadach na 4 dni, sami, bo synek został z dziadkami;)
czuje sie super;))))))))))

od nowego cyklu chcialabym zaczac pomiary, zeby lepiej poznac samą siebie, nigdy wczesniej tego nie robilam, ciekawe czy uda mi sie byc tak wytrała jak Wy;)
proszę o jakieś wskazówki, wiem, ze mam badać śluz i mierzyc temperature o tej samej porze kazdego dnia, jaki termometr kupic? w jaki sposób mam zaznaczac pomiary? skad mogę sciagnac wykresy do zaznaczania pomiarów?
a jak to jest z mierzeniem pH? badam mocz czy wymaz z szyjki? i ktorych dniach cyklu? może jest jakas ściagawka dla poczatkujących?

zanim zaczelam brac tabletki mialam regularne cykle co 29 dni, jak to jest z antykoncepcją, średnio jak długo po odstawieniu organizm wraca do "normalności"?

o pierwsze dziecko dziecko staraliśmy sie pol roku, wczesniej zaliczyłam wczesne poronienie, gdy ogromne krwanienie dopadło mnie ok 50dnia cyklu, potem jak juz bylam znow w ciazy bałam sie kazdego dnia......

truskafka a juz zdazylam zakodowac w głowie, ze masz fasolke w brzuszku ;( głowa do góry! oby nastepnym razem sie udało!!!
dido gratulacje!!!!!!!!!!!!!
mama fajnie, ze wyjazd udany;)
pirania jesteś chodzącą encyklopedia na tym wątku! masz ogromną wiedzę, niesamowite, bo potrafisz odpowiedziec na kazde pytanie!!!!!!!!!!

Witajcie Kochane
149702_424096884268312_169274433083893_1652789_1633204705_n.jpg

U nas ladnie, slonecznie...
bedziemy sie dzis lenić:))))

Kciuki za wszytskie starajace...:))))

Mama- Wspaniale ze juz jestes...
Dobrze jest tak czasem wyjechac..zresetowac glowe..mam nadzieje ze super odpoczeliscie.:)

reklama
dido ogromne gratulacje!!!!! niech coenka zdrowo rosnie:tak:

staraczki- maj to pzepiekny miesiac- no musi byc Wasz:tak: trzymam za Was podwojnie kciuki:tak:

piranha masz juz wszystko gotowe? bo ja juz prawie tak :tak: teraz juz bede duzo spokojniejsza:tak: a mi ciagle bardzoooooo ciezko i coraz czesciej mama kryzys ciazowy-ze tak mi ciezko juz o niczym innym nie marze tylko zeby urodzic i sie tak nie meczyc:no:

pozdrawiam Wam wszystkie:tak:

Do góry