reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny dobrej nocy życzę:)
Spedziłam miło popołudnie i wieczór...
i jeszcze dziś dowiedziałam się że Play ma ciekawą propozycję dla mnie za miesiąc... albo zmienie znowu telefon z tym że teraz na lepszy już model np sony ericsoon xperia lub wezme dla Filipa konsole psp :) a że z młodego niesamowity gracz to
dali mi generalnie do myślenia :-p:-)

reklama
czesc dziewczyny!!

Ja wpadlam tak na chwileczke, zyczyc Wam milego dzionka.
U mnie caly wczorajszy dzionek bylo sloneczko a wieczorem juz deszcz ... i tak padalo cala noc i nadal pada.:wściekła/y:
Co za pogoda..beeee

hejka:-)
u nas upał od rana, śniadanko zjedliśmy przy śpiewie ptaszków na balkonie:tak:teraz z małym rowerami sobie gdzieś pojedziemy, a po południu do mojego brata na grilla.

ja nie wiem, co z tą tempką.. obudziłam się o 4 i była 36,1 /normalna jest w granicach 36,4/, poszłam siusiu, i znowu spać, a przed 7 była 36,5. No i którą liczyć? chyba tą niską:-( także cykl o d... rozbić:no:

miłego dnia

Witam majowo!!!
Pirania - dzięki, samopoczucie coraz lepsze, trochę w upał puchną mi nogi w kostkach i pobolewa mnie tam...ale co tam, najważniejsze, że niunia zdrowa i dni pędzą jak szalone, więc jakoś zleci; jeszcze nie miałam usg 3d ani 4d i nie wiem czy zrobić, bo z medycznego punktu widzenia nie jest to potrzebne, chyba jedynie jako pamiątka? a Ty kochana co byś mi poradziła, robić 4d czy nie???
Merylin - normalnie dostaniesz od nas w dooopkę jeśli będziesz popłakiwać w kącie z powodu głupiego ph moczu!!! to teraz nie ma żadnego znaczenia a przecież ph śluzu miałaś niskie i myślisz, że jakiś facet mógł pokonać ten kwaśny śluz?!!! taki śluz mogła pokonać tylko jakaś super babeczka i na połówkowym się o tym przekonasz!!! głowa do góry i uśmiech na twarzy i nie stresuj córci!!!
Kasia - to co? dzisiaj też trochę słoneczka zapakuję i puszczę kurierem!
Natusia - letnie przeziębienie złapało synka? oby szybciutko się wykurował!!!
Daria, Czarodziejka, Patrysiak, Truskafffka, Tusia, Martika i pozostałe babeczki ???????????????????????????????????? odezwijcie się!!!
Axarai już wyjechała???
pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę miłego dnia!!!

Witam:-) jak gorąco, wyszłam na taras z kawa trochę się podsmażyć ale zrezygnowałam po pół godzinie.
Kinga psp super sprawa moi mają i ją uwielbiają, a szczególnie fajna w podróży bo trochę spokoju, gry super jakości na pewno syn się ucieszy.

Merlyn a ty nie panikuj, ja na wynikach sprawdzałam i z synkem miałam ph moczu 5,5

Gal co u ciebie?

Hej babeczki!

Jeszcze mnie nie odłączyli od internetu :-D

Ewcik
, a może owulki jeszcze nie było? Możesz zrobić fotkę dzisiejszego testu? Na pewno obie kreski były takie same? Czasem organizm robi w cyklu kilka podejść do owulacji. Tak miała nullka (ciekawe co się z nią dzieje, od kwietnia miała się już starać o córcię), miała w cyklu 2 razy test pozytywny i dopiero po drugim pozytywie (piku LH) doszło do owulki.

Tasha
, gdybym była po raz trzeci w ciąży i miała iść na USG 4D tam gdzie byłam w obecnej to odpuściłabym to sobie, obraz wychodzi jednak bardzo zniekształcony i nie daje żadnego wyobrażenie jak dzidzia naprawdę wygląda a troche kasy na to poszło. Jak oglądałam kiedyś filmiki z 4D na youtube to niektóre zapierają dech ale niestety we Wrocławiu nie ma sprzętu dającego obraz o takiej jakości.

U nas we Wrocku pięknie i słonecznie ale niestety od czwartku ma już lać i pogoda ma się popsuć. Miłego dzionka dziewczyny!

pirania wydaje mi się, że na tych 4 kolejnych testach kreski były takie same i pojawiały się od razu.. zaraz zrobię w takim razie kolejny test i postaram się wkleić fotkę... to w takim razie skąd ja mam wiedzieć, kiedy jest odstęp od owu 2-3 dni, skoro takie jaja wychodzą? zawsze pod górkę :(

właśnie zrobiłam 2 dodatkowe testy-:szok: kreska testowa jest dziś znacznie jaśniejsza od kontrolnej, o co chodzi? od piątku do wczoraj były identyczne..szkoda, że dziś rano się wkurzyłam i wywaliłam wszystkie te testy, to bym wkleiła dla porównania:no: nie zajdę w tą ciążę, naprawdę zaczęłam w to wątpić..

DSC04663.jpgDSC04665.jpg

Ostatnia edycja:
Ewcik, jeśli kreski przez te 4 dni były takie same jak kontrolne i jeśli ta sobotnia nie była ciemniejsza od piątkowej to pik LH był w piątek. Skoro dziś kreska jest już jaśniejsza to stężenie LH już spada. Skoro test był pierwszy raz pozytywny w nocy z piątku na sobotę to owulka mogła być np. dopiero w niedzielę albo nawet z niedzieli na poniedziałek. Skok tempki następuje do 3 dni po owulacji więc możliwe, że dopiero jutro tempka podskoczy w górę. Jeśli tak się nie stanie to może będzie w cyklu jeszcze drugi pik LH? Trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę i jestem pewna kochana, że w ciążę w niedługim czasie zajdziesz :tak:

pirania dziękuję Ci za słowa otuchy...dzięki Tobie chce się wierzyć-szkoda, że nie mogę Cię uściskać;-) a jeśli miałby być drugi pik LH, to skąd mam o tym wiedzieć? mam jeszcze działać w tym cyklu czy już nie? wydaje mi się, że na pewno były kreski testowe mocniejsze, i też o wiele szybciej się pojawiły, teraz musiałam chwilę czekać
kochana i którą tempkę mam zaznaczyć w wykresie? tą 36,1 która była po 4 , czy tą przed 7 36,5 /ale wstałam o 5 siusiu/

reklama
Ewcik, trzymam kciuki by tempka jutro skoczyła w górę! A o której zawsze robisz pomiary? Co do drugiego podejścia do owulki to po prostu wówczas w tym samym cyklu pojawia się po raz drugi pozytywny test owulacyjny, jeśli zatem nie będzie skoku tempki to rób dalej testy owu. Ta fotka to rozumiem dzisiejszy test? A kreski od piątku były tak samo mocne jak kontrolne?

Do góry