reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny dobrej nocy życzę:)
Spedziłam miło popołudnie i wieczór...
i jeszcze dziś dowiedziałam się że Play ma ciekawą propozycję dla mnie za miesiąc... albo zmienie znowu telefon z tym że teraz na lepszy już model np sony ericsoon xperia lub wezme dla Filipa konsole psp :) a że z młodego niesamowity gracz to
dali mi generalnie do myślenia :-p:-)

reklama
czesc dziewczyny!!

Ja wpadlam tak na chwileczke, zyczyc Wam milego dzionka.
U mnie caly wczorajszy dzionek bylo sloneczko a wieczorem juz deszcz ... i tak padalo cala noc i nadal pada.:wściekła/y:
Co za pogoda..beeee

hejka:-)
u nas upał od rana, śniadanko zjedliśmy przy śpiewie ptaszków na balkonie:tak:teraz z małym rowerami sobie gdzieś pojedziemy, a po południu do mojego brata na grilla.

ja nie wiem, co z tą tempką.. obudziłam się o 4 i była 36,1 /normalna jest w granicach 36,4/, poszłam siusiu, i znowu spać, a przed 7 była 36,5. No i którą liczyć? chyba tą niską:-( także cykl o d... rozbić:no:

miłego dnia

Witam majowo!!!
Pirania - dzięki, samopoczucie coraz lepsze, trochę w upał puchną mi nogi w kostkach i pobolewa mnie tam...ale co tam, najważniejsze, że niunia zdrowa i dni pędzą jak szalone, więc jakoś zleci; jeszcze nie miałam usg 3d ani 4d i nie wiem czy zrobić, bo z medycznego punktu widzenia nie jest to potrzebne, chyba jedynie jako pamiątka? a Ty kochana co byś mi poradziła, robić 4d czy nie???
Merylin - normalnie dostaniesz od nas w dooopkę jeśli będziesz popłakiwać w kącie z powodu głupiego ph moczu!!! to teraz nie ma żadnego znaczenia a przecież ph śluzu miałaś niskie i myślisz, że jakiś facet mógł pokonać ten kwaśny śluz?!!! taki śluz mogła pokonać tylko jakaś super babeczka i na połówkowym się o tym przekonasz!!! głowa do góry i uśmiech na twarzy i nie stresuj córci!!!
Kasia - to co? dzisiaj też trochę słoneczka zapakuję i puszczę kurierem!
Natusia - letnie przeziębienie złapało synka? oby szybciutko się wykurował!!!
Daria, Czarodziejka, Patrysiak, Truskafffka, Tusia, Martika i pozostałe babeczki ???????????????????????????????????? odezwijcie się!!!
Axarai już wyjechała???
pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę miłego dnia!!!

Witam:-) jak gorąco, wyszłam na taras z kawa trochę się podsmażyć ale zrezygnowałam po pół godzinie.
Kinga psp super sprawa moi mają i ją uwielbiają, a szczególnie fajna w podróży bo trochę spokoju, gry super jakości na pewno syn się ucieszy.

Merlyn a ty nie panikuj, ja na wynikach sprawdzałam i z synkem miałam ph moczu 5,5

Gal co u ciebie?

Hej babeczki!

Jeszcze mnie nie odłączyli od internetu :-D

Ewcik
, a może owulki jeszcze nie było? Możesz zrobić fotkę dzisiejszego testu? Na pewno obie kreski były takie same? Czasem organizm robi w cyklu kilka podejść do owulacji. Tak miała nullka (ciekawe co się z nią dzieje, od kwietnia miała się już starać o córcię), miała w cyklu 2 razy test pozytywny i dopiero po drugim pozytywie (piku LH) doszło do owulki.

Tasha
, gdybym była po raz trzeci w ciąży i miała iść na USG 4D tam gdzie byłam w obecnej to odpuściłabym to sobie, obraz wychodzi jednak bardzo zniekształcony i nie daje żadnego wyobrażenie jak dzidzia naprawdę wygląda a troche kasy na to poszło. Jak oglądałam kiedyś filmiki z 4D na youtube to niektóre zapierają dech ale niestety we Wrocławiu nie ma sprzętu dającego obraz o takiej jakości.

U nas we Wrocku pięknie i słonecznie ale niestety od czwartku ma już lać i pogoda ma się popsuć. Miłego dzionka dziewczyny!

pirania wydaje mi się, że na tych 4 kolejnych testach kreski były takie same i pojawiały się od razu.. zaraz zrobię w takim razie kolejny test i postaram się wkleić fotkę... to w takim razie skąd ja mam wiedzieć, kiedy jest odstęp od owu 2-3 dni, skoro takie jaja wychodzą? zawsze pod górkę :(

właśnie zrobiłam 2 dodatkowe testy-:szok: kreska testowa jest dziś znacznie jaśniejsza od kontrolnej, o co chodzi? od piątku do wczoraj były identyczne..szkoda, że dziś rano się wkurzyłam i wywaliłam wszystkie te testy, to bym wkleiła dla porównania:no: nie zajdę w tą ciążę, naprawdę zaczęłam w to wątpić..

DSC04663.jpgDSC04665.jpg

Ostatnia edycja:
Ewcik, jeśli kreski przez te 4 dni były takie same jak kontrolne i jeśli ta sobotnia nie była ciemniejsza od piątkowej to pik LH był w piątek. Skoro dziś kreska jest już jaśniejsza to stężenie LH już spada. Skoro test był pierwszy raz pozytywny w nocy z piątku na sobotę to owulka mogła być np. dopiero w niedzielę albo nawet z niedzieli na poniedziałek. Skok tempki następuje do 3 dni po owulacji więc możliwe, że dopiero jutro tempka podskoczy w górę. Jeśli tak się nie stanie to może będzie w cyklu jeszcze drugi pik LH? Trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę i jestem pewna kochana, że w ciążę w niedługim czasie zajdziesz :tak:

pirania dziękuję Ci za słowa otuchy...dzięki Tobie chce się wierzyć-szkoda, że nie mogę Cię uściskać;-) a jeśli miałby być drugi pik LH, to skąd mam o tym wiedzieć? mam jeszcze działać w tym cyklu czy już nie? wydaje mi się, że na pewno były kreski testowe mocniejsze, i też o wiele szybciej się pojawiły, teraz musiałam chwilę czekać
kochana i którą tempkę mam zaznaczyć w wykresie? tą 36,1 która była po 4 , czy tą przed 7 36,5 /ale wstałam o 5 siusiu/

reklama
Ewcik, trzymam kciuki by tempka jutro skoczyła w górę! A o której zawsze robisz pomiary? Co do drugiego podejścia do owulki to po prostu wówczas w tym samym cyklu pojawia się po raz drugi pozytywny test owulacyjny, jeśli zatem nie będzie skoku tempki to rób dalej testy owu. Ta fotka to rozumiem dzisiejszy test? A kreski od piątku były tak samo mocne jak kontrolne?

Do góry