reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no tylko 2 dni.... :)

U nas cieplutko słonecznie...
Bylam z Fifim na dworzu chwile ale za gorąco.. pozniej jeszcze wyjdziemy
massakra :sorry:

reklama
jejku to juz prawie 11 godzi, ojej, tak byc nie moze. Podnosze moja szanowna D... i dzialam.

Dziewczyny milego wypoczynku na swiezym powietrzu, lapcie sloneczko a ja bede lapac deszcz....
Buziaczki, duze buziaczki, papapa

czesc dziewczynki!!!!

Ja tak szybciutko prosze was o wsparcie i rade. zrobilam test owul i wyszedl pozytywny. jutro jade kupic ciazowy ale zatestuje dopiero w poniedzialek rano. czy test owul daje jakies szanse??? A moze to wynik brania dupka???

Hej Kasia!

Nie mam pojęcia, ale może to jednak cos oznaczać, skoro zrobił sie pozytywny, a rano kreska była blada.
A co do testu ciążowego, to może nasikaj jutro rano , zostaw ten mocz i jak kupisz test , to zatestuj w tym pozostawionym moczu. Pewno Piranha tu niedługo zajrzy i Ci doradzi, ale chyba to dobrze wróży! Powodzenia!:-)

Gal dziekuje za odpowiedz, no zobaczymy co z tego wyjdzie.... teraz to jest taka niepewnosc hmmmm.
Jejku jak sluchalam radia zet to szlak mnie trafial, w Pl suuuppper pogoda, a u nas deszcz. Caly czas pada, obecnie na dworze mam 5stopni no a w domu 22stopnie, ale pewnie moje ogrzewanie nie ma szans dorownania waszym temp.
Gal jak dzis spedzilas ten piekny dzionek????

Chciałam do Was napisać po wizycie, zaczęłam klecić posta i komp mi się zawiesił, wszystko szlag jasny trafił i nie zdążyłam już tego odtworzyć przed wyjazdem. Na KTG zero skurczy, wykres bicia serduszka bardzo ładny, córcia nagimnastykowała się kopniakami na KTG i na USG znów zasnęła ;-), waży podobno około 2100g więc powyżej 50 centyla ...a mi w 4 tygodnie przybyły aż 3 kg :szok:, wszyscy mówią, że brzuch mam taki jakbym miała rodzić już jutro a nie dopiero w czerwcu ;-)

Gal, ale dałam ciała z tym pierwszym ogłoszeniem, no ale można zwalić na późną godzinę hehehe :-D Dla Ciebie idealnym dniem na majstrowanie córeczki jest chyba owulka albo kilka godzin po niej, dieta, suplementy i niskie pH powinny zrobić swoje :tak:

Kasiu, ja dlatego mojego nawet w testy owulacyjne nie wtajemniczałam gdyż facetów taka schematyczność zniechęca, po prostu kusiłam w TE dni ;-), było to fair bo on dobrze wiedział, że chcę kolejnego dziecka i niby twierdził, że on też che ...choć wiem, że gdybym go nie naciskała to z wygody wolałby mieć tylko jednego potomka ;-) Ból (.)(.), jajników oraz to uczucie "mokrości" to bardzo często wczesne objawy ciąży tak więc nie skreślaj jeszcze tego cyklu. Właśnie doczytałam, że test owulacyjny wyszedł Ci pozytywny, on wykrywa stężenie hCG na poziomie 10 mIU/ml więc jeśli kreska testowa jest tak samo mocna jak kontrolna to jest to prawdopodobnie ciąża Kasiu (test 25 mIU/ml może jeszcze niczego nie wykazać)
t2014.gif
Dupek nie ma z tym żadnego związku gdyż to progesteron a test owulacyjny wykrywa LH i hCG na poziomie 10 mIU/ml. Kochana, zaciskam z całych sił kciuki i czekam na super wieści! A może kup 2 testy i jeden zrób jutro? :-D ...ja bym chyba do poniedziałku nie wytrzymała :-D

Martika, piszesz, że nie masz śluzu płodnego, a stosujesz "podrasowany" sodą PreeSeed? Zapewni i odpowiednie środowisko dla plemników i odpowiednie pH.

Tasha, dzięki kochana, mnie tak w kroku boli już od długiego czasu i jest coraz gorzej, czasem ledwo chodzę. Podpytałam dziś o to lekarke i twierdzi, że to normalne.

Marzycielko
, super mieć takie wsparcie w mężu a jak obiecał córcię w maju to nie może być inaczej :-)

Kinga
, trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Przekazuję pozdrowionka od Mamy dla wszystkich dziewczyn z BB :-)

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
Martika, piszesz, że nie masz śluzu płodnego, a stosujesz "podrasowany" sodą PreeSeed? Zapewni i odpowiednie środowisko dla plemników i odpowiednie pH.
tak stosowalam ;-)i chyba jak znow namowie m na dzialania to zrezygnuje z oleju lnianego ,wiesiolka bo nie zauwazylam zadnej poprawy wiec mysle, ze to sensu nie ma...

zycze milego weekendu pewnie nas tu teraz malo bedzie, bo wiele dziewczyn powyjezdzalo... :)

Witam w sloneczna niedziele.
Ja to na kozetke do psychologa sie nadaje.Z jednej strony chcialabym juz wiedziec plec a z drugiej. Teraz mam wiare nadzieje w Zosie i moge sobie myslec jakby bylo gdyby....
A ze nie bylo staranek to narazie tylko beta i ph moczu nadzieje moze dawac.
Obiecalam sobie ze nie bede sie nastawiac swirowac i co? lanie powinnam.dostac.
Dzis nad ranem niewiem czy to mi sie snilo czy myslalam po przebudzeniu.Ale pisalam wam ze 4 syn jednak .

reklama
Witam was dziewczynki :)
Andziak skoro miałam taki sen to może będzie na odwrót? Kciuki trzymam za ciebie&&&&&& I nie przejmuj się kochana bo każda z nas pewnie by to tak przeżywała.
Jak mi się uda zajść w ciążę to pewnie tez będę siedziała jak na szpilkach dopóki nie dowiem się płci ;)
Piranha super ze wszystko w porządku :) Juz tak nie dużo ci zostało ;) Dziękuje za pozdrowienia od mamy ;)

Do góry