Daria, kciuki za wizytę! Czekamy na wieści, uproś lekarza by zrobił koniecznie USG! :-) ...co do przeczuć to ja tez byłam pewna, że synek będzie miał braciszka
Truskafffko, to na pewno była ciąża i pomyśl - masz owulkę a do tego bez problemu możesz zajść w ciążę, teraz zatem tylko czekać na same radosne wieści w nowym cyklu, będę Ci z całego serca kibicować!
Mama, jejku, to musiało być dla Ciebie strasznie trudne i bolesne :-( A Krzysiu dziś po tym maratonie na spacerze nie dość, że zasnął o 14 a nie 17 jak ostatnio, to jeszcze spał prawie 3 godziny :-) Twój wyjazd tuż tuż i nareszcie się zrelaksujesz i odpoczniesz za wszystkie czasy :-)
Marzycielko, myślę, że wystarczy bo jeśli jesteś w ciąży (a wierzę, że tak
) to organizm już zwiększył produkcję progesteronu, gdyby było go za mało to miałabyś plamienia i skurczowe bóle podbrzusza.
Kwietniówko, no to jeszcze 11 tygodni i wszystko będzie już wiadomo ...może uda się w 12 tc nuba podpatrzeć? :-) Ja bety nie robiłam ale podobno u dziewczynek jest ona o około 20% wyższa. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, w drugiej ewidentne mdłości do 16 tc więc zapewne poziom hCG był wyższy (identycznie miała siostra bliźniaczka, też za pierwszym razem urodziła synka a za drugim córkę :-)) ...no ale mdłościami nie należy się zbyt mocno sugerować gdyż różnie to bywa. Czekamy na Twój suwaczek.
Czarodziejko, popieram, aż żyć się chce! Na mnie pogoda strasznie wpływa, ciepełko i słońce dają mi energetycznego kopa oraz dodają optymizmu.
Gal, na pewno zmyłka, nie wierzę, że odstawienie bromka spowodowało aż tak duży wyrzut prolaktyny. Dupek niestety nie powoduje tego, że Twój organizm wytwarza więcej progesteronu (w przeciwieństwie do witaminy B6), po prostu sztucznie dostarcza progesteron z zewnątrz ale uratowało to i podtrzymało miliony ciąż więc warto skorzystać z jego dobrodziejstw, zwłaszcza gdy organizm produkuje niewiele progesteronu. Mój progesteron 18 ng/ml nie był spowodowany dupkiem (wierzę, że pomogła mi witamina B6), poza tym badanie krwi nie wykrywa dydrogesteronu. Na pewno te 2 tabletki nie namieszają Ci nic a nic w cyklu a mogą kochana tylko pomóc skoro Twój organizm nie produkuje zbyt wiele progesteronu ...na pocieszenie znalazłam coś takiego: stężenia progesteronu w surowicy pomiędzy 5–15 ng/ml, odpowiadające fizjologicznej wczesnej fazie lutealnej są wystarczające do dokonania przemiany sekrecyjnej endometrium i utrzymania ciąży. Znalazłam takie ogłoszenie
KAFETERIA - Duphaston i Luteina do sprzedania - Forum dla kobiet, może jeszcze aktualne? :-)
Kasiu, ano leci ten czas jak szalony i radość miesza się u mnie z przerażeniem jak ja dam radę z noworodkiem i zbuntowanym dwulatkiem, bardzo uzależnionym od mamusi ;-) Trzymam mocno kciuki za sobotni poranek! A oto przepis naszej Mamy na sernik:
pół kubka zimnego mleka i rozmieszać 2 budynie śnietankowe lub waniliowe
do garnka wkładamy-1 kg sera(taki w wiaderku np. z Jana)
masło
szklankę cukru
6jajek-------> mieszamy to wszystko cały czas do rozpuszczenia i tam żeby się przegotowało ,aż będą takie bąble buchać
po tym czasie dadajemy ten rozpuszczony w mleku budyń i mieszamy na wolnym ogniu ze 2,3 minuty...wyłączamy gaz...
na blachę rozkładamy ciastka be-be. lub herbatniki----->wylewamy masę----->na górę znowu herbatniki.
do małego rondelka wlewamy odrobinę mleka ,tak na samo dno i łamiemy 2 mleczne najzwyklejsze czekolady-mieszamy do roztopienia i polewamy sernik----->potem można posypać wiórkami kokos.
lodówka i chłodzimy..najlepszy jest na drugi dzień i kolejne dni )