reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dziewczyny znalazlam ciekawe informacje na temat oleju z wiesiolka. moze kogos zainteresuje :-)

Castagnus jest roślinnym preparatem zawierającym w swoim składzie wyciąg z owoców niepokalanka mnisiego. Preparat reguluje pracę przysadki mózgowej, która poprzez centralny układ nerwowy kieruje cyklem miesięcznym i wydzielaniem regulujących go hormonów: estrogenów i progesteronu. Zalecany jest w celu łagodzenia dolegliwości zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz w leczeniu zaburzeń cyklu miesięcznego.

DZIAŁANIE
Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.

ZASTOSOWANIE
Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu).
Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka).
Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
wyciagając wnioski z wczesniejszej obecności na forum to pomaga na plamienia przed miesiączką, polecany przy podyzszonej lekk prolaktynie lub przy gornej granicy jej normy
nalezy ja przyjmowac przez 90 dni
do kupienia w każdej aptece cena ok 13 zł za 30 tabl
ps do kupienia bez recepty oczywiscie

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno (Oeparol)

Dla kogo:
Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco już po 2 miesiącach śluz. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy.
Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO.
Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji.
Na jakie schorzenia:
brak śluzu,niedoczynność tarczycy, przyjmowanie clo, hiperprolaktynemia, problemy z owulacją, za niski progesteron

Działanie( cos od strony medycznej)
Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza.
Zastosowanie:
Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki
Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki.

truskafffka SERDECZNE gratulacje :-) jestem pewna,że beta wyjdzie pozytywnie, na moim teście też kreska wyszła leciutka po jakiś 5 minutach:-)jeszcze raz GRATULUJĘ!!!!!!!!!!

no mam cos jeszcze dla was :-) a szczegolnie dla dziewczyn kore tak jak ja maja za krotka faze lutealna ;-)

Moja ostatnia faza lutealna nie pozostawiła mi zbyt wiele złudzeń. Jest za krótka już któryś raz z kolei, pomimo tego, że robię wszystko, żeby ją wydłużyć.

Trwała zaledwie 7 dni, w tym 5 i 6 dzień to dni z plamieniami.

Prawidłowa faza lutealna powinna wynosić 12-16 dni. Dłuższa - nie jest wcale oznaką zdrowia, krótsza - jest przyczyną bezpłodności. Już 9 - dniowa może skutecznie uniemożliwić ciążę, przy 5 - dniowej, ciąża jest wykluczona. Jednorazowa krótka faza lutealna nie jest znaczącym problemem. Jeśli zaś sytuacja powtarza się z cyklu na cykli,powinna wtanczas zaniepokoić. Przyczyną krótkiej fazy lutealnej (ja miewam 5 - dniowe, ostatnia była 7 - dniowa) może być zbyt wysoki poziom prolaktyny, co upośledza działanie ciałka żółtego. Wysoki poziom prolaktyny blokuje owulację, jeśli zaś do niej dojdzie, hamuje także wydzielanie progesteronu, skracając tym samym fazę lutealną. Przy niskim poziomie progesteronu, trudno jest zajść w ciążę, nawet gdyby do zapłodnienia dochodziło, bowiem utrudnia to implantację zapłodnionego już zarodka.

Fazę lutealną można wydłużyć za pomocą witaminy B6. Jednym jednak pomaga, drugim nie. Witaminę B6 powinno się zacząć przyjmować od dnia owulacji, w dawce 100-200 mg, maximum jednak 300 mg. Witamina B6 pomaga podnieść poziom progesteronu. Próbowałam w dwóch cyklach i mnie się nie udało, ale wielu kobietom pomaga wydłużyć fazę lutealną. Być może mi nie pomogło właśnie ze względu na poziom prolaktyny - najprawdopodobniej dość wysoki.

Castagns (Vitex Agnus Castus) pomaga w obniżeniu poziomu prolaktyny, pomagając tym samym w owulacji, a także zmuszając ciałko żółte do wytworzenia odpowiedniej ilości progesteronu.

Już raz mi pomogło. To właśnie dzięki zażywaniu Castagnusa (w polecanej na opakowaniu dawce - 2 tabletki przez 90 dni) udało mi się zajść w ciążę i urodzić zdrową dziewczynkę. Dziewczynkę? Przypadek?

Najprawdopodobniej nie!

Castagnus zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki w sposób dość znaczny. Przede wszystkim dlatego, że podnosi poziom progesteronu, ale nie tylko. Castagnus obniża ph, jednocześnie zakwaszając pochwę. To właśnie sprzyja poczęciu córek.

Ostatnio zaczęłam badać to, jak duże jest prawdopodobieńśtwo posiadania dziewczynki, po zażywaniu Castagnusa. Zdecydowałam się go łykać, by zwiększyć swoje prawdopodobieństwo dziecka w ogóle (przy takiej fazie lutealnej najprawdopodobniej samej ciąży nie udałoby mi się utrzymać).

Czego się dowiedziałam? Odsetek dziewczyn posiadających córkę po kuracji Castagnusem jest bardzo wysoki.

Jedna, która ma 4 dzieci, w tym jedną córkę, tylko przed poczęciem córki zażywała Castagnus.

Inna wspominała o swoim wewnętrznym badaniu, na podstawie którego doszła do wniosku, że na 60 dziewczyn zażywających Castagnus, tylko 5 z nich urodziło synów!

Ryzyko więc ogromne! Jednak chcę je podnieść, zważywszy na to, że ja przede wszystkim chcę być w ciąży! Bez Castagnusa wątpię, że mi się to uda.. Próbowałam witaminę B6 - ale mi nie pomogło, nie mam więc zbyt wiele do stracenia. By zminimalizować ryzyko, chcę jednak zakończyć kurację na 6 tygodni przed naszą pierwszą próbą..

Skutki uboczne odczuwam niestety już teraz (biorę go od paru dni). Mam mdłości, nieznacznie bóle głowy. Czytałam, że z czasem to przechodzi. Można także ponoć owych skutków ubocznych uniknąć, przyzywczajając organizm do Castagnusa, powoli zwiększająć dawkę (ja zaczęłam od maxymalnej, żeby zaczęło szybko działać, bo będę mogła go przyjmować maxymalnie przez 50 dni).

Dla dziewczyn planujących córkę - naprawdę polecam! Szanse bowiem zwiększają się znacznie.

Te, które pragną synów, powinny jednak unikać Castagnusa.

Czasem jednak zaryzykować trzeba...

Dobry wieczor dziewczynki

wpadlam dopiero teraz bo dzis problem z internetem mialam,

wooooowwww super wiesci truskafffka, 3mam kciuki za wyniki bety, ale mam nadzieje ze ona potwierdzi tylko nasze przekonania, GRATULACJE i wielkie buziaczki

dziewczyny zmykam, kolorowych snow, buziaczki

Trauskaffko, jejejeje:*** To czekamy do jutrra, ale kciuki juz zaciśniete &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha... biedna ty, oby malemu buntownikowi raz dwa minelo...

Marzycielko, ja bralam Castagnusa 3 mies i w tym czasie zszlam w ciaze a szanse byly nikle przez wysoka prl ale mam cudownego synka;)))

Andziak,a czego probowalas na te mdłosci??

tasha, mi mowili, że maly ma wade serduszka, szmery. Tez bylam na specjalistycznym usg - echo serduszka w klinice i dzieki Bogu bylo ok, trzymam &&&&&&&& i sie nie denerwuj :****

U nas smutek....tata w szpitalu, ciagle ma temperature -39st nie chce spadac... maly zły, że ciagle cos do pracy robie, w pracy maniana, jutr jestem od 7.00 do 18.00 a maly tyle godz chyba spedzi w pzredszkolu bo mama u taty bedzie... katarstrofa jednym slowem...

ściskam:****

Kwietniówko, witamy! No jasne, że masz duże szanse na córcię, moja córeczka też została spłodzona w wyniku starań w dniu, w którym test owulacyjny wyszedł dodatni (a więc jakoś 24 godziny przed owulką) :-)

aguska, przy planowaniu dziewczynki należy unikać śluzu o konsystencji białka jaja, najlepiej jakby był lepki i nierozciągliwy, taki śluz ma zazwyczaj niskie pH.

Kasiu, a Ty kiedy testujesz?

natusia
, dużo zdrówka dla taty!

Dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
dzień dobry:-)

Truskafcia ja wpadłam tylko napisać, że nie mogę się doczekać wyniku Twojej bety i strasznie mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
najgorsze jest to, że chyba w pracy nie będę miała jak tu zajrzeć, więc pewno dowiem się dopiero po południu.. chyba paznokcie będę gryzła do tego czasu:-D a ziółka pije, jak najbardziej.

miłego dzionka, dziewczynki

Do góry