reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ogólnie połówkowe mam 16 maja ale ja chce iśc prywatnie szybciej tylko jeszcze nie wiem kiedy bo szwagierka rejestruje siebie wraz ze mną bo też chce jechac do niej i ja się zabieram z nia :)dzisiaj spytam się kiedy chce dzwonic...

reklama
Martika- dzieki, w jakim przedpokoju, no co Ty, spojrzałam na Twój wykresik, jaki pięęęęekny, myslę, że coś z tego będzie:tak::-) Trzymam za Ciebie kciuki&&&&&&&&&&&&&

Mama05- masz rację z tym , najważniejsze, aby coś robić w tym kierunku, bo do tej pory to w żaden sposób nie pomagałam organizmowi, liczę, że ziólka, i ten duphaston od Ciebie mi teraz pomoże, tylko muszę chyba jeszcze skombinować jedno opakowanie, bo może być chyba mało , tak na wszelki wypadek....

Patrysia- pozdrawiam:-)

Gal a bedziesz brała po 1 tabl.dupka?
bo jak po 1 to starczy Ci na 2 cykle bo bierze sie go 2 dni po owu przez 10 dni i potem test i jak II krechy bierz dalej do wizyty u gina a jak I to po 10 dniach odstawiasz i czekasz na @..ale jeb bedziesz brała po 2 to masz na 1 cykl...

Partysia* to umawiaj sie i daj znać ;)&&&

Mama05- Słonko, no właśnie się zastanawiam ile powinnam brać, moje wyniki progesteronów, z 4 cykli, : 5,8; 12,8; 11,80; 9, 30, . Ginki jak widzieli wyniki 12,80, 11,80 to tweirdzili, że nie powinannam brać, ale to chyba na takich trafiałam, bo ostatni wynik kiepski...

Mama05- dzięki kochana, a mnie cos się przypomina , że Pirnaha pisała, że powinnam brać 2 tabletki.... No własnie od czego zależy ile brac tego dupka, czy sa jakięs normy, że przy takiej ilości progesteronu to bierzemy 1 tabletke, a przy takiej 2 tabletki?

Piranha- wiesz od czego to zależy?

Mama05- a ziólka na II faze to jak najbardziej będe pić i ten progesteron:)

Gal dlatego pytam czy bedziesz używać kremu i ziólek..
bo jesli tak to 1 tabletka dupka wystarczy..
ja brałam 2 tylko jak juz byłam w ciąży-a jak nie byłam to ginek zapisywał 1 tabl..

Mama05- no kurka siwa, ja jeszcze żadnych hormonów nie brałam i nie wiem jak mój organizm sie po nich zachowa. ALe z tego co pamiętam to Piranha w cyklu w którym wzieła 2 tabletki dupka to zaszła w ciążę( a miała progesteron w tym cyklu ok. 18) Chyba nasza Mssbella i chyba Truskafffka też brały 2 tabletki i w tym cyklu zaszły.... Zastanawiam się czy jak sie weźmie za dużo np. 2 tabletki zamiast 1 to może to jakos zaszkodzić?
Dziewczyny te które brałyście duphaston, to ile brałyście tych tabletek i najlepiej przy jakim progesteronie....

Gal to jak weźmiesz 2 tabl.to juz nic wiecej nie bierz ,żeby sobie nie zaszkodzić ..nie wiem czy wtedy jeszcze powinnaś pić zioła..
Pirania wleci to pewnie Ci doradzi.

ja zrobiłbym tak:
1) 1 tabl dupka+krem+ zioła
2) 2 tabletki dupka i nic wiecej.

mykam ..będę po 14.00:)

reklama
Cześć! U nas też dziś pięknie i słonecznie, z samego rana 18C w cieniu a w weekend ma być 28C! :-)

tasha, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie w porządku. Tak jak Mama napisała. zupełnie naturalną rzeczą u dzieci jest przetrwały otwór owalny, czyli prawidłowa cecha anatomiczna serca, która u większości ludzi zamyka się po 3 miesiącach życia, u reszty pozostając drożną. Co innego w przypadku niedomknięcia przegrody międzyprzedsionkowej serca ale czytałam, że i to się u dzieci zarastało.

Truskafffko, zaciskam kciuki i czekam na śliczny wynik bety!

Marzycielko, jak sytuacja na froncie?

Martika, piękny wykresik i wygląda strasznie ciążowo :tak:, kiedy testujesz? ...test 10 mIU/ml na pewno już coś wykaże :-)

Gal, niestety nie ma wyznacznika co do ilości tabletek dupka :-( ale ja bym brała 2 z tego powodu, że przy 1 mi się nie udawało (a piłam wówczas też ziółka na II fazę i stosowałam krem NPC) a przy 2 udało się już w pierwszym cyklu. 2 tabletki absolutnie nie zaszkodzą, progesteronu nigdy za wiele :tak:

Mama, ciekawe czy urośnie jeden pęcherzyk czy więcej? ...bo ja mam cały czas w głowie te bociany :-D

Do góry