reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ogólnie połówkowe mam 16 maja ale ja chce iśc prywatnie szybciej tylko jeszcze nie wiem kiedy bo szwagierka rejestruje siebie wraz ze mną bo też chce jechac do niej i ja się zabieram z nia :)dzisiaj spytam się kiedy chce dzwonic...

reklama
Martika- dzieki, w jakim przedpokoju, no co Ty, spojrzałam na Twój wykresik, jaki pięęęęekny, myslę, że coś z tego będzie:tak::-) Trzymam za Ciebie kciuki&&&&&&&&&&&&&

Mama05- masz rację z tym , najważniejsze, aby coś robić w tym kierunku, bo do tej pory to w żaden sposób nie pomagałam organizmowi, liczę, że ziólka, i ten duphaston od Ciebie mi teraz pomoże, tylko muszę chyba jeszcze skombinować jedno opakowanie, bo może być chyba mało , tak na wszelki wypadek....

Patrysia- pozdrawiam:-)

Gal a bedziesz brała po 1 tabl.dupka?
bo jak po 1 to starczy Ci na 2 cykle bo bierze sie go 2 dni po owu przez 10 dni i potem test i jak II krechy bierz dalej do wizyty u gina a jak I to po 10 dniach odstawiasz i czekasz na @..ale jeb bedziesz brała po 2 to masz na 1 cykl...

Partysia* to umawiaj sie i daj znać ;)&&&

Mama05- Słonko, no właśnie się zastanawiam ile powinnam brać, moje wyniki progesteronów, z 4 cykli, : 5,8; 12,8; 11,80; 9, 30, . Ginki jak widzieli wyniki 12,80, 11,80 to tweirdzili, że nie powinannam brać, ale to chyba na takich trafiałam, bo ostatni wynik kiepski...

Mama05- dzięki kochana, a mnie cos się przypomina , że Pirnaha pisała, że powinnam brać 2 tabletki.... No własnie od czego zależy ile brac tego dupka, czy sa jakięs normy, że przy takiej ilości progesteronu to bierzemy 1 tabletke, a przy takiej 2 tabletki?

Piranha- wiesz od czego to zależy?

Mama05- a ziólka na II faze to jak najbardziej będe pić i ten progesteron:)

Gal dlatego pytam czy bedziesz używać kremu i ziólek..
bo jesli tak to 1 tabletka dupka wystarczy..
ja brałam 2 tylko jak juz byłam w ciąży-a jak nie byłam to ginek zapisywał 1 tabl..

Mama05- no kurka siwa, ja jeszcze żadnych hormonów nie brałam i nie wiem jak mój organizm sie po nich zachowa. ALe z tego co pamiętam to Piranha w cyklu w którym wzieła 2 tabletki dupka to zaszła w ciążę( a miała progesteron w tym cyklu ok. 18) Chyba nasza Mssbella i chyba Truskafffka też brały 2 tabletki i w tym cyklu zaszły.... Zastanawiam się czy jak sie weźmie za dużo np. 2 tabletki zamiast 1 to może to jakos zaszkodzić?
Dziewczyny te które brałyście duphaston, to ile brałyście tych tabletek i najlepiej przy jakim progesteronie....

Gal to jak weźmiesz 2 tabl.to juz nic wiecej nie bierz ,żeby sobie nie zaszkodzić ..nie wiem czy wtedy jeszcze powinnaś pić zioła..
Pirania wleci to pewnie Ci doradzi.

ja zrobiłbym tak:
1) 1 tabl dupka+krem+ zioła
2) 2 tabletki dupka i nic wiecej.

mykam ..będę po 14.00:)

reklama
Cześć! U nas też dziś pięknie i słonecznie, z samego rana 18C w cieniu a w weekend ma być 28C! :-)

tasha, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie w porządku. Tak jak Mama napisała. zupełnie naturalną rzeczą u dzieci jest przetrwały otwór owalny, czyli prawidłowa cecha anatomiczna serca, która u większości ludzi zamyka się po 3 miesiącach życia, u reszty pozostając drożną. Co innego w przypadku niedomknięcia przegrody międzyprzedsionkowej serca ale czytałam, że i to się u dzieci zarastało.

Truskafffko, zaciskam kciuki i czekam na śliczny wynik bety!

Marzycielko, jak sytuacja na froncie?

Martika, piękny wykresik i wygląda strasznie ciążowo :tak:, kiedy testujesz? ...test 10 mIU/ml na pewno już coś wykaże :-)

Gal, niestety nie ma wyznacznika co do ilości tabletek dupka :-( ale ja bym brała 2 z tego powodu, że przy 1 mi się nie udawało (a piłam wówczas też ziółka na II fazę i stosowałam krem NPC) a przy 2 udało się już w pierwszym cyklu. 2 tabletki absolutnie nie zaszkodzą, progesteronu nigdy za wiele :tak:

Mama, ciekawe czy urośnie jeden pęcherzyk czy więcej? ...bo ja mam cały czas w głowie te bociany :-D

Do góry