reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny...
Jeśli ciąża jest, to na pewno bardzo młoda- obstawiam że owulkę mogłam mieć w okolicach 34 dnia(ostry ból), i ktosik wyszedłby z tego seksu z 33 dc..
zobaczymy jak to będzie

ale bardzo bardzo bardzo dziękuję wam za kciuki i wsparcie :)

proszę narazie jeszcze nie gratulować:zawstydzona/y:bo potem będzie płacz:zawstydzona/y:
ale błagam o kciuki i fluidki

reklama
truskafffka-gratulacje:-)
Ale mimo wszystko trzymam mocne kciuki &&&&&&& za potwierdzenie.:tak:
No, wkoncu ktoras wskoczy na moje miejsce,bo ja na dniach sie rozpakuje.
Ja pamietam,ze dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy w ten sam dzien co urodzila nasza Jagienka.
Nastepna po mnie jest chyba kosmopolitan ,a potem Pirania.
Tak wiec reszta dziewczyn do roboty
p.gif

Wolne miejsca sie szykuja:-D

Witam dziewczynki, ufff, przeczytałam wszystko co wczoraj i dzisiaj napisałyście!!!
Truskafffka - skarbie, bardzo bardzo mocno trzymam kciuki, żeby beta potwierdziła twoje szczęście!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, przesyłam też ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ewcik - nie wstawię kochana wykresu, bo nie robiłam i zwyczajnie nie mam
Mama - wybycz się w górach, wypocznij, bo potem ostra robota Cię czeka:-)
Miss - zazdroszczę wyjazdu nad morze, kocham morze i też chciałabym jechać, ale już mam taki brzuchol, że :szok: i raczej się nie wybierzemy

byłam dziś na wizycie u ginki i trochę się zmartwiłam, bo powiedziała, że mam zrobić echo serca płodu, może jej się wydaje, bo nie jest tego absolutnie pewna, ale być może moja niunia ma maleńką dziurkę w serduszku... dostałam miękkie nogi i natychmiast zadzwoniłam do chyba najlepszego łódzkiego specjalisty od tych badań, umówiłam się na piątek, bo na nfz przy Matce Polce musiałabym czekać do lipca...więc już wolę zapłacić i się uspokoić, bo ten lekarz, do którego zadzwoniłam dzisiaj taka spanikowana powiedział, żeby się nie martwić na zapas, bo przecież oglądał moją niunię w 19 tyg i niczego takiego nie zauważył, więc mam się uspokoić i poczekać do piątku, ale oczywiście warto sprawdzić jeszcze raz... także ja też poproszę o kciuki, żeby w piątek okazało się, że z serduszkiem mojej Oliwki wszystko ok...

pozdrawiam Was cieplutko dziewczyny i cały czas Wam kibicuję

Truskaffko- Przepiekne wiesci nam przynosisz...Ciaza jest jak Nic!!!!!
Innej wersi nie przyjmujemy...no ale Kciuki zaciskam za Jutrzejsze wyniki Bety!!!!!
Mega mocno sie ciesze..Woobrazam sobie ile emocji i mysli masz teraz w sobie ..od strachu po mega wielkie szczescie i nadzieje!!!!!!
Bedzie dobrze..Sciskam!

A to na szczecie:)
200px-Gluecksklee.jpg

Tasha- postaraj sie uspokoic...gleboko wierze ze Oliwcia ma serduszko zdrowe jak dzwon.!!!! Wszystko bedzie dobrze..MUSI!!!!!!

Ostatnia edycja:
Misia kciuki zaciskam za weekendowe działania :)
Ewcik kurcze, ale miałaś niemiłą przygodę w nocy...współczuje, oby szybko udało się dziurę załatać i porządek zrobić
Czarodziejka jejku ty też niezłe przejścia z prądem masz, trzymam kciuki żeby szybko fachowcy zrobili porządek
jak tam po wizycie u dentysty -sadysty ;)
trzymam cię za słowo :)
Kinga oj ja też tak mam z dentystą..wiecznie nie po drodze:shocked2:
Kate jaka ty zorganizowana i wielofunkcyjna :cool2:
Marzycielka :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)
MissBella niech ci służy :)
ale mi się chce morza...matko...zazdroszczę :)
Karinka zdrówka dla synka!!
Andziak ehh te ciuszki, ale już niebawem cosik kupisz dla córci;-)
Patrysiak :) kochana jesteś, a mój nick ciężki do ogarnięcia, zwłaszcza przy takich emocjach jakie wam funduje hehehe
druga kreska bladziuchna..no i po czasie się pojawiła..ja tam uwierzę jak zobaczę wyniki bety....boszsze ale by było...
ciii boję się nawet myśleć..
Karola :) ja z synkiem miałam jednak grubsze fajne krechy, nie miałam wątpliwości, choć dla pewności robiłam jeszcze jeden test i bete:-D
no ale wtedy ciąża była starsza na pewno podczas testowania, teraz to(jeśli ...pliiisssss) bardzo wczesny początek
Dido...dzięki za miejscówkę, chętnie bym skorzystała hehe
Tasha &&&&&&&&&&&&&&&&&& mocno trzymam zaciśnięte, myślę że z Oliwką wszystko ok:tak:

aaaaa i wszem i wobec oznajmiam, że tak jak przedtem czekałam na małpiszona i chciałam żeby szybko przyszła...tak teraz absolutnie nie chcę jej na oczy widzieć!!!:-p

jestem po pracy i po przedstawieniu Dominika..

Mama, to odpocznij za nas wszystkie umowa?:-D No gdyby o lusterko chodzilo nie bylo by zamieszania....
Oby z tatą było lepiej
Natusia UMOWA ;))
i dzięku w imieniu taty..

Mama no niestety, te długaśne cykle są koszmarne.. :(
szalona jesteś z tym woskowaniem, ale to juz wiesz:-D
tulę, w związku z tatą i mocno trzymam kciuki żeby dobrze było
ja też ja też chcę do bagażnika ;p
@ szkoda że jest, ale dobrze- jak już musi być- że przynajmniej ładna jest :) do you understand ?hehe

Truskaffka yes,understand:tak:
i dzięki za tatę ..
a woskowanie mnie nic a nic nie boli bo to już od lat robię :-p

Mama zycze udanego wypoczynku w gorach :-) mam nadzieje ze wasz wyjazd zaowocuje udanym cyklem :-)

Marzycielka dzięki ,na to liczę ,że wyjazd się uda:tak:oby tylko przez zmianę klimatu mi sie owu nie przesunęła:sorry2:

hej kochane:-)
ale dzisiaj miałam zrąbaną noc.. położyłam się o 22, nagle o 24 się obudziłam, bo słyszę, że podłoga skrzypi, myślę: ktoś mi po domu łazi:szok: a M na nocce, ja sama z małym.. wstałam, idę do przedpokoju, chcę zapalić światło, a tu zwarcie, wszystko zgasło.. nagle wdepnęłam w coś mokrego. Poświeciłam komórką, a tu kałuża wody i ciągle kapie.. z lampy na suficie!! więc ja w te pędy do sąsiadki piętro wyżej, po moich telefonach i stukaniu do drzwi wstala, a ja do niej, że chyba mnie zalewa! oni wszystko skontrolowali i u nich sucho:eek: tyle, że to nowe budownictwo, więc mogli mieć to pod podłogą. Sasiad zakręcił dopływ wody i się uspokoiło. Rano jak weszłam do łazienki, to widzę, że tam też mokro i sufit rozpulchniony wokół lampy- także ewidentnie jakaś rura im poszła.. dziś mają wezwać hydraulika:dry:

mama piękną bazę wypadową macie, w takim miejscu na pewno.. odpoczniecie i poczniecie:-D

Ewcik o żesz,ale Wam się porobiło:eek:
i ...dzięki :-D

witam

truskaffka kciuki MOCNO trzymam za ciebie aby były z tego II krechy na tescie :tak:
mama zrelaksuj się na wyjezdzie...dobrze Ci zrobi

Kinga dzięki ..oj musi zrobic dobrze bo gorzej być nie może..;/
Witam :-)

Ja tylko na chwilę, melduję się że żyję i wszystko u mnie OK :tak: Czuję się dobrze, ciąża mi służy a siedzenie w domu na zwolnieniu jeszcze bardziej ;-) W piątek idę porobić wyniki a w poniedziałek wizyta u ginki.

Mama udanego pobytu w górach. Pogoda robi się piękna także napewno będzie super bo na takich wyjazdach pogoda przecież najważniejsza...

Bells dobrze ,że wlatujesz:)
fajnie,że ciąża Ci służy i że dobrze się czujesz;)
tak-pogoda ma byc si i humory tez pewnie będą :)

hejka
no więc, nadal jestem zakręcona jak ruski czołg i nic nie wiem...
tempka dzisiejsza-37 stopni
test- na początku wyszła jedna gruba krecha, dałam spokój, a potem jeszcze raz zerknęłam, nie wiem dokładnie po jakim czasie, ale na pewno po upłynięciu tych 10minut testowych, więc nie wiem czy można brać serio pod uwagę ten wynik

Rano poleciałam na b-hcg, jutro wyniki, chyba osiwieję do tego czasu...
potem spotkałam się z kumpelą na kawie, wybawiłam uroczego 7miesięcznego Kubusia...i poleciałam do gin..
Pokazałam wszystkie wyniki -hormonów, pokazałam mój pokręcony wykres, iii...czekamy na jutrzejszą betę. Jeśli wskaże na początki ciąży to mam recepte na dupka i mam wcinać, jak beta nie wykaże ciąży, to czekamy na okres..
Na oko gin...wydaje się że jestem w ciąży :) ale ciiii....bo oszaleję
Tak czy siak za dwa tygodnie mam udać się do gin i zobaczymy co dalej

Nadal serducho klepie swoje, rozum swoje...a ja zrobiłam sobie meliskę, wcinam truskawki i czekam...

lece poczytać co u was..

oooooooo żeszzzzz Ty :):):):):):):)):):):):):):):):):)
masa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za piękną betę i niech dzidzia zostanie tam gdzie jest:))))
kochana bardzo się cieszę :)

Pirania ,Gal a Wy gdzie kochane :)??

Czarodziejka rób ciacho i daj znać czy smakowało:)

Pozdrawiam wszystkie i lecę po zakupy-mąż właśnie wrócił i jedę..a chce mi się:eek:.........

reklama
Cześć wszystkim! Rano byłam na badaniach krwi, babka mnie się pyta czy ja mam niskie ciśnienie bo krew leci po kropelce i nie może nabrać do strzykawki :szok: Potem byliśmy na zakupach, ale mi Krzysiu histerę zafundował, chciał strasznie do KinderPlanety (taki park rozrywki dla dzieci) i jak się okazał, że nie idziemy (a nie miałam na to pieniążków) to był ryk, tony łez i nowość: kładzenie się na podłodze ...ale się ludziska oglądali. Próbował się też "włamać" do środka wciskając głowę i nogę koło bramki wejściowej ;-), w tej swojej histerii wyciągał do mnie ręce a jak ja swoje wyciągałam by go podnieść to wiotczał bym nie mogła go podnieść i znów kładł się w strasznym płaczu na podłodze.

Truskafffko, aaaaaa, ale super wiadomość! Ciąża bez dwóch zdań a jeśli owulka była w 34 dc to dziś dopiero 10 dpo a kreska testowa wyjątkowo mocna (dziewczynkowa :-D) jak na tak wczesną ciążę. U mnie w 10 nic kompletnie nie było widać, w 12 dpo kreska pojawiła się po dłuższym czasie ale była widoczna tylko pod światło i był to cień cienia widoczny tylko dla mnie ;-), Twojej kresce to do "pięt" nie dorastała a na zdjęciach nic nie wychodziło. Oczywiście kciuki za betę ale jestem pewna, że będzie wysoka :tak:

Marzycielko, trzymam kciuki byś pochwaliła się podobnym newsem lada dzień :-) ...ja tam bym już testowała :-D

misia, musisz najpierw sprawdzić jak to jest u Ciebie i po ilu godzinach od piku LH masz owulkę. Najczęściej jest to 24h ale np. Gal pisała, że u niej jest to 36h. W okolicy O+12 pH leci w dól, śluz robi się gęsty i lepki, szyjka zaczyna twardnieć i zamykać się, powinna też się obniżać ale z tym to różnie bywa.

MissBella, 18 maja Krzysiu ma urodziny, oj jak ja bym chciała byśmy spędzili je nad morzem, kocham morze i strasznie za nim tęsknię!

kaarinka, dużo zdrówka dla synka no i kciuki za cykl!

tasha, na pewno wszystko będzie w porządku! Podobno wiele noworodków ma dziurki w sercu i chyba jakoś do 4 miesiąca się zarastają. Synek żony mojego kuzyna miał szmery w serduszku i podobno wszystkie dzieci na oddziale miały ale już wszystko jest w porządku. Trzymam kochana kciuki by Oliwka miała serce jak dzwon. Ja w sobotę mam pierwsze w tej ciąży KTG, będę mieć też zatem wykresik rytmu serca córci.

Mama, udanych zakupów, mnie zaraz czeka wypad po spożywkę do Biedronki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry