reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam i ja :-) u nas pogoda jak zwykle deszczowa :-( nic tylko spac...
u mnie nadal sucho :-D (27dc).
Kate milego sprzatania ;-)
Czarodziejko powodzenia u dentysty :tak:
Truskafffka a jak u ciebie? :-)
i wogole gdzie reszta dziewczyn? haaaallllooooo jest tam kto :confused:

reklama
Mam pytanie ale w zasadzie to upewnić się chciałam - stosując metodę 0+12 robiąc test owu będę wiedziała że jest już owu a od pozytywnego testu ile mam czekać? Bo i ile dobrze rozumiem że jak kreska testowa jest taka jak ta druga to znaczy że owulacja nastąpi w przeciągu 24 godzin czyli musze poczekać 24godz, + 12 godzin ???
no i dodatkowo sprawdzać szyjkę czy lekko twardnieje poprawcie mnie jeżeli źle pisze no i jeszcze trzymam diete i pilnuje Ph

Witam :-)

Ja tylko na chwilę, melduję się że żyję i wszystko u mnie OK :tak: Czuję się dobrze, ciąża mi służy a siedzenie w domu na zwolnieniu jeszcze bardziej ;-) W piątek idę porobić wyniki a w poniedziałek wizyta u ginki.

Mama udanego pobytu w górach. Pogoda robi się piękna także napewno będzie super bo na takich wyjazdach pogoda przecież najważniejsza...

Ja 18 maja jadę na weekend nad morze. Już się nie mogę doczekać bo kocham plażę i morze, czuję się tam najszczęśliwsza na świecie.

Truskafffka kciuki zaciśnięte, oby to zamieszanie skończyło się II kreskami na teście :tak:

Trzymajcie się cieplutko kochane :-D

Misia dobrze rozumiesz ta metode. owulacja po pozytywnym tescie powinna wystapic ok. 24 do 36h pozniej. najlepiej jeszcze sprawdzac sluz i kedy zaczyna robic sie gesty, zolty to znaczy ze owulacja byla. mam nadzieje ze dobrze napisalam, ale jak Piranha sie do nas odezwie to napewno opisze ci to jeszcze dokladniej :-)
Szyjka w czasie O powinna byc uniesiona wysoko i twarda.

i już w domku jestem... :)

czarodziejka masz krzywy zgryz?
miss fajnie masz z tym morzem:) ja też lubie tam jezdzić... My pewnie w lipcu ruszymy na kilka dni. Ciesze się że dobrze sie czujesz

biore się zaraz za obiad...

w okresie owulacji szyjka powinna mięknąć i się unosić... tak mi się wydaje. ale w praktyce bywa różnie. ważne aby systematycznie co miesiąc sprawdzać a wtedy to już bedzie wiadomo jako ona jest w owu a jaka po... :)

Sorry Misia :zawstydzona/y: Kinga ma racje. przeciez ona sie otwiera zeby umozliwic przedostanie sie ~ :-D

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
Znalazlam to na jakies stronce. moze sie przyda ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry