reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Wszystkie Dziewczyny Gorąco :-) bo dzisiaj przynajmniej u mnie pasa od samego rana i zimno jest.
Życzę udanego dnia :-):-):-)
A ja czekam jeszcze na swoją szanse w staraniach o córeczkę jeszcze kilka dni nie mogę się doczekać kurcze teraz kiedy chcę już zacząć starania to ten czas tak woooooooooooooooooooolno płynie, że masakra już czekam na ten weekend aż ściska mnie w brzuchu z radochy a potem będę się pewnie stresować czy się udało:-) ale jestem pokręcona zwariować ze mną można.

reklama
mama a myslałam, ze bedziesz blizej i napijemy się kawki a Zuzanka poguga do Zuzi

Jagienko dzieki, że pytasz, jest ok, Zuza daje mi więcej znaków a ja coraz lepiej potrafię je odczytać , wiec zgrany z nas duet.. jak tylko ziewnie to wiem, ze czas lulu, z reguły ma dwie trzy drzemki po pół godziny lub troszke dłużej i jedno długie spanko 2,5-4 godz, nieraz uśnie twardo a czasami co jakiś czasu muszę ją bująć w wózku jak zaczyna się wiercić, bo w dzień, to wkładam ją w domu do wózka i kilka razy bujne i spi, jak jestemy w tym czasie na spacerze czy zakupach to nie ma problemu. W nocy podobnie jak Laura muszę ją szybciej kąpać i szybciej spać, jak kładłam później to miała to wieczorne zmęczenie a teraz spokój, przeważnie koło lub po 18.00 jest teraz kąpiel i o 19 Zunia śpi, wstajemy w tygodniu o 7.00 a jak wolne to nawet do 9 śpimy.. i podobnie jak Twoja toleruje tylko cycka.. pokarmu mam dużo, wiec czasami musze sciagnac mleczko i mroże, bo jednym cyckiem karmie a z drugiego fontanna, lub pozalewam w nocy pościel .. Zauwazylam też że w nocy mniej je, lub potrafi się obudzić, ja wciskam jej cycka do buzi, a ta wypluwa i zaciska usta, potrafi pokręcić sie z 5 min i zasypia dalej..
A jak Laura z jedzeniem innych pokarmów, troszke lepiej???

Truskawka trzymam kciuki za II kreski, bo wydaje mi się że są duże szanse

ja wykresów nie mam, u mnie obserwacja szyjki, sluzu, na temperaturze się nie skupiałam, chociaż po owu badałam jej poziom, tylko, że ja szybko zachodzę w ciąże i dużo takich obserwacji nie było po rozpoczęciu starań

hej kochane:-)
ale dzisiaj miałam zrąbaną noc.. położyłam się o 22, nagle o 24 się obudziłam, bo słyszę, że podłoga skrzypi, myślę: ktoś mi po domu łazi:szok: a M na nocce, ja sama z małym.. wstałam, idę do przedpokoju, chcę zapalić światło, a tu zwarcie, wszystko zgasło.. nagle wdepnęłam w coś mokrego. Poświeciłam komórką, a tu kałuża wody i ciągle kapie.. z lampy na suficie!! więc ja w te pędy do sąsiadki piętro wyżej, po moich telefonach i stukaniu do drzwi wstala, a ja do niej, że chyba mnie zalewa! oni wszystko skontrolowali i u nich sucho:eek: tyle, że to nowe budownictwo, więc mogli mieć to pod podłogą. Sasiad zakręcił dopływ wody i się uspokoiło. Rano jak weszłam do łazienki, to widzę, że tam też mokro i sufit rozpulchniony wokół lampy- także ewidentnie jakaś rura im poszła.. dziś mają wezwać hydraulika:dry:

mama piękną bazę wypadową macie, w takim miejscu na pewno.. odpoczniecie i poczniecie:-D

natusia ja też mam umowę tylko do 7 maja, zobaczymy, co dalej:-(

pirania a Twój test owu pozytywny pokazywał 2 grube krechy i wtedy działaliście? czy testowa była blada?

truskawcia kciuki cały czas mocno zaciśnięte, aż pobielały :-D&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

miłego dnia wszystkim:-)

DzieN Dobry:)
Ja juz po "malej czarnej":)
Maksymilianek pospal mi do prawie 9:00 wiec wydelegowalam starszego do przedszkola , a sama uraczylam sie kawka.

Truskaffka- Kciukersy za pozytywny tescior:)
Mama- dziekuje za przepis:) Zrobie go niebawem bo wczoraj upieklam szarlotke wiec musimy najpier ja zjesc:)
Ewcik to mialas przezycia..ja ze strachu pewnie zawalu bym dostala...no i dobrze ze nic wam sie nie stalo bo jak mowisz zrobilo sie zwarcie od wilgoci!!!!!!
U nas dla odmiany po wietrznej pogodzie cos sie z pradem dzieje, dzis przyjezdza ekipa i wlezie na slup..maz dzis jedzie zlozyc papiery zeby nas przepieli do pradu ziemnego bo wystraczy burza czy wiatr i cos nawala...boje sie zeby nam nie popalilo sprzetow roznych w domu...Tv sie wlacza i wylacza...masakra jakas! A juz jeden telewizor nam padl przez to!

Monico- to ladnie Ci corcia spi!!!!!
Jagienko no wlasnie jak tam Laurusia z posilkami...zasmakowalo jej cos?

Ja dzis do dentysty..poltora tygodnia zlecialo w sekunde..no ale dzis juz tak nie panikuje..mam przebarwienia do wyczyszczenia wiec bolec nie powinno...[Poza tym ide z malzem on ma po mnie wizyte!!!!

czarodziejko powodzenia u dentysty:) o ząbki warto dbać dobrze robisz. Ja też się musze wybrać bo mam dwa do wyczyszczenia... ale nigdy nie mam czasu jak to ja :/ heh jak bede miała czyste juz to ide na fluoryzację do mojego znajomego:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczyny
Ja wypiłam wlasnie kawe ( oczywiscie bezkofeinową bo młodego karmie) i biore się za sprzatanie domu, musze umyc okna w salonie i jedną łazienke ogrnac. Alan jak zwylke śpi a starszy jest na spacerku to powinno mi isc w maire szybko no i jednym okiem bede zaglądac na BB.

reklama
Do góry