reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama80, dziękuję Ci że tak ciepło o wszystkich myślisz,kochana jesteś :-)

Pytanie do mam/przyszlych mam coreczek, ktore mialy w domu chlopaczkow - czy te corunie byly planowane zgodnie z tym zasadami ktore opisujecie? Czy "tak szczesliwie wyszlo"?

Zdecydowanie zgodnie z zasadami,chociaż nie byłam aż tak konsekwentna jak dziewczyny czyli bez zakwaszania,osłabiania żołnierzy,suplementów,mierzenia temperatury czy testów owulacyjnych.. "jedynie" obserwacja śluzu,odstęp od owulacji (2,5 dnia) i dieta (Dukan ;-))

Monico,jak Zuzanka ze spaniem?

reklama
Jagienka, 2,5 dnia przed spodziewana owulacja???

Cykle zawsze mialam regularne, choc nigdy nie mierzylam tempki. 10-go byl pierwszy dzien cyklu, wczoraj gin wypatrzyl wielki nabrzmialy pecherzyk, dzis (14go dnia cyklu), jajnik boli jak nie wiem:tak: Wiec pewnie OWU

Szkoda ze nie mozemy juz zaczac. Trza czekac jeszcze 2 miesiace...

dziewczyny jak ja się boję teraz
strasznie namieszała mi w głowie ta moja dzisiejsza tempka, głupia po południu też mierzyłam-37,5
to taka walka serca z rozumem. Rozum tłumaczy łopatologicznie że to niemożliwe, że jak, z czym do czego itd. a serce tak bardzo krzyczy że to jednak ktosik
zobaczymy kto wygra starcie...serce czy rozum.

Lece poczytać dokładnie co pisałyście...
Piranha, testów nie robiłam, odkąd wzięłam dupka spisałam cykl na straty, nawet tempkę jak widzisz mierzyłam tak sobie, nieregularnie. Jeśli coś by było na rzeczy to jedynie z tego seksu z 33dc....no nie wiem
ehhh czy w ogóle możliwe jest żebym miała owulkę po duphastonie?

natusia, według mnie najlepiej stosować dietę, suplementy, pilnować niskiego pH a starania 2-3 dni przed owulką bądź 12h po niej. U mnie po prostu przez kilka cykli nie udawało się przy odsunięciu 2 dni, M musiał mieć żołnierzyki w kiepskiej formie (co sprzyja poczęciu córki ;-)), sprzyjał mi na pewno fakt, że w dniu owulacji od samego rana (a owulka była dopiero wieczorem) nie miałam śluzu płodnego a pH było na pewno niskie (poprawiłam jeszcze Sylkiem).

kociatka, z tak regularnymi cyklami będzie Ci dużo łatwiej zaplanować córeczkę! :tak:

Truskafffko, według mnie wielce prawdopodobne, że owulka pojawiła się u Ciebie po 38 dc, szkoda, że nie było więcej serduszek w tym rejonie cyklu :-) Jak najbardziej możliwa jest owulka przy przyjmowaniu dupka, często nie blokuje on owulacji ale jednak czasem ją hamuje.

dziewczyny jeszcze raz bardzo wam dziekuje za kciuki :-)
przewertowalam moj kalendarzyk w ktorym notuje cykle i ciagle sie zastanawiam kiedy mogla byc ta owulacja. zaluje ze nie mierzylam tempki wczesniej :-( dlatego dziewczyny naprawde warto robic pomiary bo czasami nawet testy zawodza (w moim przypadku tak bylo).
tak sobie mysle ze jezeli mi sie udalo to co moglo miec wplyw na to :confused:
ja oprocz tych witaminek dziewczynkowych bralam tez niepokalanka pospolitego 400mg (kolezanka powiedziala ze pomaga w uregulowaniu cykli). bralam go chyba od lutego. i jeszcze przez ostatni miesiac zazywalam olej z wiesiolka 500mg ( poniewaz mam czeste problemy z bolem gardla moja ciocia mowila mi ze podobno pomaga na przesuszone gardlo). wiem ze olej ten poprawia jakosc sluzu (wczesniej o tym nie pomyslalam :-(), ale ja bralam tylko jedna dziennie, a zalecane sa 3 do 6 dziennie. no i w tym cyklu kolezanka polecila mi tez ten krem na progesteron po owulacji. wiec kto wie.? moze pomoglo :confused:

troche sie rozpisalam ale jezeli to bedzie moj udany cykl to bardzo chcialabym zeby reszcie tez sie udalo i moze chociaz troszeczke bede mogla pomoc.
jednak najbardziej jestem zla ze nie wiem kiedy dokladnie ta owulacja byla :wściekła/y:
jeszcze do tego coraz bardziej mnie rozklada :-( boli mnie gardlo i nie wiem co moglabym zazyc :confused:

Marzycielko, dopinguję z całych sił :) zdrówka dużo życzę
Ewcik słodkich snów, czasem jest taki dzień że oczy na zapałkach się trzyma..
mnie gin powiedziała -jak w 16dc wyszło że owulki nie było-żeby jeszcze tydzień się wstrzymać a potem brać
Mama no niestety, te długaśne cykle są koszmarne.. :(
szalona jesteś z tym woskowaniem, ale to juz wiesz:-D
tulę, w związku z tatą i mocno trzymam kciuki żeby dobrze było
ja też ja też chcę do bagażnika ;p
@ szkoda że jest, ale dobrze- jak już musi być- że przynajmniej ładna jest :) do you understand ?hehe
Gal nie wiem, ale przed 16dc owulki nie było-potwierdzone na usg, więc testy dobrze pokazywały...ehh
zamieszanie z poplątaniem
Witaj Pierogatko z doskoku:-D
Piranha no to doczytałam już o dupku, i nadal nic nie wiem. Weź mnie trzepnij żebym przestała w chmurach latać, bo potem będzie płacz i zgrzytanie zębów:-p
no z serduszkami nie poszaleliśmy, najpierw D chorował, potem w pracy nadrabiał do wieczora i jakoś tak...no nic zobaczymy, co ma być to będzie
Monico cisza, spokój, chwila na relaks ;) buziaka złapałam ;)
Andziak no właśnie serducho mi tu gdera że cuda się zdarzają..

zajadam truskawki i nie słucham już ani rozumu, ani serducha!

Mama zycze udanego wypoczynku w gorach :-) mam nadzieje ze wasz wyjazd zaowocuje udanym cyklem :-)
Truskafffka cuda sie zdarzaja :tak: trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte &&&&&&&&&&
Piranha tez przerabialam ten okres buntowniczy, szczegolnie w sklepach i wiem poprostu ze trzeba zacisnac zeby i przeczekac jak minie. czym dziecko wieksze tym latwiej mozna mu wytlumaczyc ze nie wszystko mozna kupic :-) Trzymam kciuki zeby Krzysiu szybko przeszedl okres malego buntownika ;-) &&&&&&&&

reklama
Jagienka, 2,5 dnia przed spodziewana owulacja???

Cykle zawsze mialam regularne, choc nigdy nie mierzylam tempki. 10-go byl pierwszy dzien cyklu, wczoraj gin wypatrzyl wielki nabrzmialy pecherzyk, dzis (14go dnia cyklu), jajnik boli jak nie wiem:tak: Wiec pewnie OWU...

Dokładnie :tak: we wtorek od południa do późnych godzin nocnych seksik a owulka w piątek popołudniu ;-)
Zgadzam się z Piranhą,mając regularne cykle łatwiej będzie Ci się wpasować w celowanie na córunię-trzymam kciuki!!

Do góry