reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko ja też miałam takie plamienie 10 dni po owu i jestem w ciąży.Trzymam KCIUKI JAK NIEWIEM CO.
Samana to całkiem normalne że targają tobą emocję,ja też jak dowiedziałam się że koleżanka bez starań będzie miała dziewczynkę to jakby byłam zła i zazdrozna i to wcale nie było w takim pozytywnym sensie.Wiem że to głupie ale tak ze mną jest i nic nie mogę na to poradzić.
Tasha ja bete miałam bardzo zbliżoną do twojej więc nadal się łudzę że bedzie dziewczynka.
Ja miałam i cc i sn i zdecydowanie SN zupełnie inaczej to przeżywasz.Byłam z siebie bardzo dumna że udało mi sie urodzić.Dziecko przy cc jest wyciągane z brzucha na siłę ,dzieci po cc są niespokojne i wogóle nie ma porównania.
U mnie też mdłosci ,ślinie się jak buldog,odbija mi się non stop ale od 3 dni nie tuliłam kibelka.
Brzuch mam już widoczny i nawet fajny.
POZDRAWIAM

reklama
Mamo dziękuję za wsparcie, fakt najlepiej nie tłumić emocji. Dobrze,że trafiłam na to forum w razie kryzysu będę prosić o ratunek:-(Nie chcę z męża zanudzać moimi paranojami, dlatego super jest tutaj wyżalić:-)Czeka mnie teraz szalony okres, przeprowadzamy się na dniach do własnego, wyczekanego mieszanka, zajmie
mi to myśli i nie będę się tak zadręczać, tym kto tam po serduszkiem siedzi:-)Dziewczyny zaczyna mi się wydawać,ze czuję pierwsze ruchy.Jak położę się na lewy bok, to tak jakby jakieś motylki skakały:-)

Samana pewnie zaczynasz juz odczuwac twoje malensto. nawet na twoim suwaczku jest motylek na 15 tygodniu :-D a u ciebie juz jutro 15tc :-)
Merylin slyszlam o tych plamieniach, ale w ostatnich cyklach czesot mialam plamienia przed okresem i w ten sposob @ sie rozkrecala.

Witam się wieczorową porą! Kurcze chcę do Was napisać od jakiegoś czasu, ale mi enter nie działa, myślałam, że się w końcu naprawi , ale jednak się nie udało. O, zrobiłam enter spacjami....;-) Mama05- jesteś kochana! No tak , cięzko czasami, wpada się w te doły, ale dobrze, że już jesteś! A bez Ciebie ten wątek nie może istnieć! A my znowu razem zaczynamy, ja liczę mimo wszystko że ułoży nam się po naszej myśli:tak: Truskafffka- no to rzeczywiście Cie trzyma to rozlegulowanie organizmu po tych antykach, oby ginka coś zaradziła&&&&&&&&&& Samana - trzymaj się myśli, że dziewuszka jest! Piranha- no tak my znowu razem z mamą! Od paru miesięcy zawsze zaczynamy razem;-) i może razem zaskoczymy...... A u mnie to sama do końca nie wiem który to dpo, albo 12(raczej ten), albo 13. Od tego ostatniego cyklu staram się spać w zaciemnieniu..... Dziewczynki kończę swój post, bo te spacje mnie wykończa.... O, widze, że spacje nic nie dały jak puściał posta i nie ma odstępów.......

Dobry wieczor:-)

Piranha, wieeelkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Kupuje te testy i bede testowac. Chcemy sie starac w lecie, wiec mam przynajmniej czas na poznanie samej siebie;-) Poprzednio po prostu zaszlam w ciaze i tyle, he he. Nie wiem kiedy owu, jak tam sie zmienia temp. Mam regularne, 29-dniowe cykle. Tyle wiem. Reszte wytestujemy mam nadzieje

Tasha, przy synku mialam 2 w 1 - ciecie po ilus tam godzinach porodu naturalnego (ponad 2 godziny parlam). No nieprzyjemne te skurcze, nieprzyjemne jak diabli. Mowiac bez ogrodek, bolalo jak jasna cholera i jeszcze bardziej. Ale cc bylo paskudne, nie polecam:no: O skurczach jakos zapomnialam, a o cc nie moge - miewam od tej pory bole brzucha:crazy: Blizna brzydka, choc minelo prawie 10 miesiecy. Bierz znieczulenie i rodz naturalnie. Zaluje ze nie wzielam, choc mojego dziecka i tak nie udaloby sie urodzic sn.

:****

Mama w końcu jesteś.... Czarodziejko ty też... ;***

Gal, Mama, Trauskaffka, Kinga i reszta ;*....uda sie , uda się, uda się...

Tasha a ty do tej pory nie nosiłaś ciuszków ciążowych? Jeden plus jest taki, że latem przy sporym brzuszku sa super lekkie i wygodne ciuszki:))

Kate - duuużo zdrówka, oby choróbska oimjały... no i masz prawdziwego Aniołeczka w domku...Pieknie śpi:*

Piranha...
.. uważaj na siebie na Was!!! Musisz duzo odpoczywac żeby malutka się nie zbuntowala...a ja lezalam 2 mies pzrez zagrozenie ale teraz majac juz dziecko nie wyobrazam sobie tego...

Bell....odezwij sie brzuszku;***

Daria a jaką ma sukienusie? wstaw fotke, trzymam &&&& oby wesele i zbawa się udaly bez nerwów...

Samana - uwierz, że nosisz pod sercem córeczke...wiara czyni cuda...;*

Ja dziś zaspałam prawie i z wrażenia zapomnialam zmierzyc tempki, ale juz spada wiec @tuz tuz, i tak od tyg czuje sie okropmnie;(((
Jutro z rana ide na bad krwi ale tak ogólne kontrolne-lekarz zlecil tarczyce,cukier itd bo dawnoo nie robilam a cos kiepsko sie czuje ale t pewnie z przemeczenia...

Miłego wieczorku ;**************

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej kobitki, witam się z rana i ze słońcem!!!
Natusia - no właśnie nie nosiłam ubrań ciążowych, bo ich nie mam!!! chodzę tylko w leginsach i tunikach i najwyższa pora coś kupić, bo za chwilę to się chyba będę musiała namiotem okryć:-D, brzuchol mi tak wysadziło w ostatnim tygodniu, że :szok:, może dziś zrobię fotę tego mega brzuchola i wrzucę na bb
Ewcik - myślałam o porodzie sn przy znieczuleniu, ale nie wiem ile to kosztuje i czy to sprawa w ogóle do załatwienia, bo poprzednio mowy nie było, żeby mi dali znieczulenie, nie i koniec, a ja myślałam, że padnę trupem, noc z soboty na niedzielę, koniec maja, w szpitalu pustki, chyba wszyscy spali, i ja sama jedna bidulka:-D, jutro po wizycie jadę do prywatnej kliniki i wszystkiego się dowiem, przynajmniej mam taką nadzieję
Merylin - też myślę, że będzie córeczka i pewnie jeszcze trochę Cię pomęczy, ale warto się pomęczyć, żeby potem takie cudo tulić jak Hania czy Ninka
Samana - to normalne, że masz zmienne nastroje, okropne są te huśtawki emocjonalne zwłaszcza dla facetów nie do wytrzymania, ale to przejdzie jak tylko dowiesz się o płci maleństwa, a to już niebawem:tak:, też miałam takie jazdy, że mój M ręce do Boga składał, żeby już było jasne, że to dziewczynka (on nie miał wątpliwości, że to córa) i żeby wreszcie mi te jazdy przeszły, i przeszły tak do końca w 19 tyg, kiedy lekarz pokazał mi na usg pipulkę mojej córci
Andziak - jak samopoczucie? już odrobinę lepiej???
Truskafffka - oby @ przyszła jak najprędzej!!! strasznie Ci antyki rozregulowały cykl! na pocieszenie jest to, że po odstawieniu antyków częściej rodzą się dziewczynki niż chłopcy
pozdrawiam wszystkie babeczki!!!

reklama
dziewczynki, witam sie tak szybciutko z rana, kawka juz jest, zaraz sniadanko i ... kolejny dzien zimny, szary i deszczowy...

Milego dnia :-) buziaczki

Do góry