reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakubulki >a no jest ;-)
Mama kobieto nigdzie mi się nie szykuj,jakby nie ty nie zapychałam bym sie super pyszna owsianką ;-) jestes super babka ........:tak:

Tusia dziękuje :):**
noo i co ja czytam-Tobie tez posmakowała owsianka ??:-)cieszę się ;)
jeszcze ryżu na mleku spróbuj :)

Mama - dzięki, trochę mnie wystraszyłaś... sprawa cc do przemyślenia i to głębokiego!!!

Tasha w życiu nie miałam takiego celu kochana ,żeby Cię straszyć..mam kilka koleżanek po cc i widziałam ich brzusie-no piszę jak jest-szału nie ma..
chyba ,że cc jest zaplanowana i lekarze maja czas na przygotowanie bo jeśli faktycznie jest ratowanie maluszka lub mamy to te blizny subtelne nie są ..albo tak jak u mojej kumpeli -cieli Ja od pępka w dól-masakra..
poza tym widze w pracy jak babki na mikro przychodza i jakie brzusie mają-oczywiście nie generalizuję bo może u Ciebie było by inaczej...
rozważ za i przeciw..

Kate, Pirania, Mama - dziękuję za rady!!! kochane jesteście!!!:tak: to może rzeczywiście lepiej sn tylko ze znieczuleniem...

ja uważam ,że jeśli nie ma wskazań medycznych to lepiej sn + znieczulenie zewnątrzoponowe ..:)

reklama
Czesc dziewczyny!!!

Oj co za dzien, a jeszcze to jak przeczytalam :

Marzycielka,Kinga,Andziak...ale co mam smęcić..tu babeczki ciążowe mają swoje sprawy a ja taka kurka wybrakowana co w ciąże zajść nie umie i co mam się użalać ...

to jakby to byly moje mysli przepisane na forum przez Mama.

Dobra kobieto nie pisz i nie mysl tak, ja pojawilam sie tutaj u Was i co... nie mam ochoty od Was odchodzic, a wiesz dlaczego??? Bo to wlasnie WY dziewczyny macie tutaj tak swietna atmosfere, tak super wspieracie... nie zapomnij, ze sama napisalas mi abym rozkladala kocyk, ...ja rozlozylam a ty uciekasz???? Wracaj tutaj..
Ja dla poprawienia humorku wyciagam czerwone winko a wt dziewczynki nadstawiac lampki, wypijmy za te ktore juz nie moga :-) i za te ktore juz w krotce nie beda mogly :-):-):-)

Buziaczki

Mama..no patrz a mnie ani ciąża nia małpa nie chce nawiedzić:szok:

Truskafffka :szok:no Ty to masz masakre naprawdę:sorry:wychodzi na to ,że organizm bedzie się dłużej regulował po anty....

Czesc dziewczyny!!!

Oj co za dzien, a jeszcze to jak przeczytalam :

to jakby to byly moje mysli przepisane na forum przez Mama.

Dobra kobieto nie pisz i nie mysl tak, ja pojawilam sie tutaj u Was i co... nie mam ochoty od Was odchodzic, a wiesz dlaczego??? Bo to wlasnie WY dziewczyny macie tutaj tak swietna atmosfere, tak super wspieracie... nie zapomnij, ze sama napisalas mi abym rozkladala kocyk, ...ja rozlozylam a ty uciekasz???? Wracaj tutaj..
Ja dla poprawienia humorku wyciagam czerwone winko a wt dziewczynki nadstawiac lampki, wypijmy za te ktore juz nie moga :-) i za te ktore juz w krotce nie beda mogly :-):-):-)

Buziaczki

Kasia ja tez nie chcę stąd uciekać ....ale kurcze ja tak strasznie nie lubie smęcić ,,nie lubię czuć sie tak jak teraz...i nie chce Wam tu jęczeć..
ale już dobra ,dobra....
postaram sie trzymać a po cichu gdzieś sie wypłakać...
zbliża sie 1 maj-8 lat temu poroniłam...niedawno był 17 kwiecień kiedy to po 1,5 tyg spóźnienia @ zrobiłam test i zobaczyłam te mega krechy ...a potem.... i tak sie to nawarstwia ,że człek jęczy...

Tasha no to pijemy za dobra decyzje odnośnie porodu :))

hej kochane:-)

ale popisałyście, wow, jeden dzień, a tyle nadrabiania:-D

kinga co ja bym dała, zeby ze stresu chudnąć;-) u mnie waga ani drgnie

daria współczuję sytuacji z tatą, nie wiem, co Ci powiedzieć:no:

mamcia jak dobrze, że wróciłaś!!!! tęskno nam było za Tobą!

pirania super cena za poród, i to ze znieczuleniem:szok::tak:

kinga kup synkowi rowerek biegowy, fajna sprawa:tak:

truskawcia ziółka Ci nie pomagają przy tych długich cyklach?

tasha myśląc nad cc pamiętaj, że to nie zwykły zabieg, a poważna operacja.. koleżanka może nie wspomniała, jak ciężko dochodzi się do siebie, że od razu nie masz dzieciątka przy sobie, tylko leżysz kilka lub kilkanaście godzin, a dzidzia gdzie indziej. do tego pierwsze uruchomianie-masz wrażenie, ze zaraz rana puści.. kochana, absolutnie nie piszę tego, żeby Ci zniechęcić, tylko trzeba też o drugiej stronie medalu myśleć.. a nie roważałaś raczej znieczulenia niż cc?

Ja właśnie złapałam jakiegoś dołka, zadzwonił mąż mojej dobrej koleżanki, która właśnie urodziła drugą córeczkę. A ja się popłakałam i sama nie wiem czemu; czy z jej szczęścia czy z zazdrości,że już ma maleństwo, że dziewczynke:-( zła jestem na siebie za swoje myślenie:wściekła/y:. W dodatku przez to i mężowi bez powodu się dostało:-(Myślałam,że te wahania nastroju w II trymestrze już przejdą

witaj Ewcik :-)
Truskaffcia kochana jestes :-) normalnie usmiech od ucha do ucha po przeczytaniu twojego posta :tak:
fajnie by bylo ale lepiej nastawic sie na ta gorsza opcje ;-)
Mama twoje suwaczki tez troszke odnowione, nowy cykl, nowe nadzieje to i nowe suwaczki :-)
Piranha jakos mnie tak nie kusi, ciagle mam przeczucie ze @ lada moment przylezie...
Piranha a powiedz jak to jest z tym b complex. bo ja po "przypuszczalnej" przeze mnie owulacji odstawilam wszystkie suplementy i biore tylko b complex i smaruje sie tym kremem na progesteron. a poniewaz mialam tylko 2 ostatnie tabletki b100 to przedzielilam je na pol i biore po polowie od przedwczoraj. licze na to ze juz nie bede musiala brac i dlatego nie kupilam wiecej :-)

reklama
Ewcik witaj kochana :)
wierz mi ,że ja też teskniłam...

Samana tulę....skoro marzysz o córce to pewnie dlatego ten płacz...
wypłacz się bo tu nie ma rady-zadne słowa nie pomogą..jeszcze troche poznasz płec i wtedy bedziemy dumać ;)

Marzycielka -mogłas pisać ,że Ci sie b complex kończy to choc kilkanascie bym wysłała:)
&&&& żebyś juz nie musiała kupować:)

ide na m jak miłość i spać.
jutro do pracy.

wszystkie mocno ściskam i dziękuję za Wasze wsparcie!!!!!!

Do góry