reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam serdecznie

Podczytalam troche, lecz watek zbyt dlugi, zeby polknac go w calosci... Marzy mi sie corunia, bo malego urwisa juz mam w domu:cool2: Nie staramy sie jeszcze, ale pewnie zaczniemy. Sprawdzilam chinski kalendarz, wzielam do serca porady mam i babc, ale przy plci dzieci - jak wiadomo - czlowiek strzela, Pan Bog kule nosi:-D Zastanawialam sie, czy macie jakies inne rady dla przyszlej staraczki? Slyszalam cos o diecie? Bogatej w nabial "na dziewczynke". Piszecie o jakims Ph? Bede wdzieczna za nakierowanie mnie na jakies zrodla wiedzy tajmnej o planowaniu plci.

Jesli mozna, chetnie z Wami zostane i bede kibicowac wszystkim staraczkom!

Pozdrawiam

reklama
kociatka, witaj, fajnie, że jest nas coraz więcej! :-) Przeczytaj sobie na początek pobieżne wytyczne na stronie 4182 (https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html), jest tam w skrócie opisane co jest ważne przy planowaniu córeczki.

samana, znalazłam fajne normy (liczone od dnia ostatniej @) tutaj hCG Level in Early Pregnancy | BabyMed.com, podane są nie dla tygodni a dla poszczególnych dni i nie trzeba się zastanawiać czy normy dotyczą skończonego czy rozpoczętego tygodnia :-) Norma dla 27 dnia (przy wariancie, że beta była sprawdzana w 7 dpo) to średnio 75 mIU/ml a przedział 50-100, norma dla 33 dnia (przy wariancie, że beta była sprawdzana w 13 dpo) to średnio 2320, przedział 1440-3760 ...a zatem pewnie robiłaś betę w 7 dniu bo na 13 dzień jest za mała, jeśli był to 7 dzień (a nie masz wydruku z badania by sprawdzić datę?) to beta jest wysoka, w górnej granicy normy :tak:

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Piranha znalazłam wszystkie dane. Miesiączka 9 stycznia, owulacja 29-30 stycznia, beta robiona 13 lutego 94betaHCG,miesiączka powinna być 14go. Wg tej tabelki w dniu planowanej @ norma wynosi 50-100. Ta tabelka wg dni od LPM zupełnie do mnie nie pasuje, może dlatego że mam te cykle długie??????JA JUŻ NIC NIE WIEM:rofl2:

Czesc dziewczynki :-)

Albo zbliza sie do mnie jakies przeziebienie, ale dupek oslabia moj organizm albo...nie, to chyba jest nie mozliwe...
Wczoraj rano wstalam, kawka, itp a o godz 12 poszlam spac. Wstalam o 14, pokrecilam sie moze jakies 10min i znowu poszlam spac, obudzilam sie na "prawo Agaty", ogladnelam film i co... prysznic i poszlam spac. Boszeee co za dzien, nic nie mialam z niedzieli.

U mnie 26dc wypada w piatek, czyli bylby to ostatni dzien z dupkiem, sama nie wiem czy w piatek testowac czy zaczekac te dwa dni na @.

Milego dzionka, buziaczki

witam po weekendzie!!!
Samana - z tą betą różnie bywa, myślę też, że zależy od długości cyklu dlatego chyba lepiej kierować się ilością dni od owu niż od @, ja miałam cykle 41 dniowe, betę miałam robioną chyba 19 dni po owu, choć wynik odbierałam 6 dni później z uwagi na Sylwestra i Nowy Rok i miałam betę 4600, myślę, że sprawdź normy podane przez Piranię kierując się ilością dni od owu a nie od @, przy takich dłuższych cyklach niż standardowe chyba ten sposób wydaje się być bardziej miarodajny niż tygodnie ciąży liczone od ostatniej @, gdzie przy długich cyklach wynik taki może być nieco fałszywy, nie wiem czy się zorientujesz co miałam na myśli, bo trochę zagmatwałam odpowiedź, ale myślę, że chyba dasz radę:-D
Kociatka - witaj!!!
Pirania - uważaj na siebie i nie forsuj się tak bardzo, żeby przez to sprzątanie Kaja? wcześniej nie przyszła na świat...
Marzycielko - przytruwaj ile chcesz, każda z nas ma lepsze i gorsze dni i musimy sobie czasem pojęczeć:tak:

w środę mam usg i zobaczę moją niunię, potem chcę jechać do prywatnej kliniki dowiedzieć się o poród i zajrzę do galerii handlowej, bo muszę chyba w końcu jakieś ubranie sobie kupić...
pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny, życzę udanego poniedziałku a najlepiej całego tygodnia;-)

Hejka Dziewczyny!
Witam Was po Weekendowo :-)
Po ciężkim weekendzie siedzę w pracy ledwo żywa ale cóż jak mus to mus :-)
Powiem wam szczerze, że jak pomyśle sobie że za kilka dni zacznę starania na poważnie o moją córeczkę do aż nie mogę przestać się uśmiechać :-D:-D:-D nie mogę się już doczekać .........

Dzieki wielkie!!!

84misia, tez sie tak czuje:-D

Chcialabym drugie takie slodziatko jak moj synek, byle zdrowe. A jakby bylo coreczka to juz 7 niebo
:-D

Przeczytalam wytyczne na dziewczynke, brzmi dosc skomplikowanie dla zapracowanej kobiety (ktora znow bede niedlugo), ale moze damy dade:tak: Mam jednak proste i pewnie glupie pytania.... Nigdy jednak nie planowalam dokladnie poczecia dziecka, przy pierwszym bylo nam wszystko jedno, a w ciaze zaszlam od razu.

- jak zmierzyc Ph?
- owu sprawdzam testem owulacyjnym??
- temp mierze jak? Ile musi wzrosnac, zeby miec pewnosc iz owu wystapila? Mam czeto klucie w jajniku przy owu. Cykle mam regularne, 29-dniowe

Marzycielka12, mowiono mi o czasie zblizenia w cyklu (przy owu to chlopiec, przed owu dziewczynka) a takze glebokosci przytulanka ze tak powiem. Chlopcy lubia miec krotsza droge do przebycia, dziewczynki radza sobie z dluzsza i bardziej nieprzyjazna (jak w zyciu, nieprawdaz?)

Dzieki serdeczne i milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
TASHA czyli, jeśli był to 13-14 dzień od owu to patrzę na 3 tydz ciąży?norma:
tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130

Więc wychodzi mi dość wysoko, jeśli miałam 94?Dobrze liczę?:-)
Udanego i owocnego tygodnia dziewczyny:-)

Do góry