reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hejka

ja dziś zalatana, nie wiem czy będę mieć okazję zaglądać więc wszystkim babeczkom udanego dnia życzę..mimo że to poniedziałek:-p

Żyję już tylko wizytą u gin w środę..bardzo jestem ciekawa co mi ta moja kobietka powie...

Mama gdzie jesteś ??? :( smutno bez ciebie
Gal a to małpa:wściekła/y:
Marzycielka trzymam kciuki za II cudne kreseczki :)
Kinga i Tobie bardzo kibicuję, obyś załapała się na ten planowany zaciążony kwiecień :)

Nowe kobietki witam w naszym temacie i kibicuję!!

Andziak czyli córcia dalej męczy, łobuziara mała:-p
Daria przykro mi że pod górkę z weselem, trzymam kciuki żeby wszystko pięknie wypadło :)
Piranha mam nadzieję że córcia buźkę na usg pięknie pokaże a potem Ty pokażesz nam tu córcię :)
Kaja będzie? czy nadal rozważacie?

Gal chyba one step ovulation test, kupione w sklepie. kiedys jak tez testowalam w ktoryms cyklu to bylo to samo. no moze delikatnie bylo widac kreske testowa. wiec sama widzisz ciezki przypadek ze mnie :-D

Marzycielka- no to Ci powiem, że mogły byc wadliwe, bo ja je też miałam, i mi też nie pokazały drugiej kreski na teście, a inny apteczny test tak!!!

Witam
Nie nadrobie wszystkiego co napisałyscie bo ostatnio sie trosze pochorowalismy, wszysty przechodziliśmy
grype żołądkową po 1 lub 2 dni przez cały tydzień, jednemu przechodziło drugi zaczynał tylko Alan
nie chorował ale on znowu dostał takiej pleśnawki, że byliśmy dzisiaj u lekarza. Mam nadzieje, ze tym się zakończy.

Heloł babeczki!

samana
, według tych norm liczących wiek ciąży (czyli 9-130 dla 3-4 tydzień) to beta wysoka gdyż u Ciebie były skończone 2 tygodnie :tak:

Marzycielko, jeśli to byłaby owulka to dziś byłby już 12 dpo, ja tam bym zrobiła test 10 mIU/ml :-)

Kasiu, dobrze wróżą takie objawy, trzymam kciuki! Ja bym zatestowała w 12 dpo żeby wiedzieć czy odstawiać dupka ....ale koniecznie kup ten czulszy test 10 mIU/ml i nie wyrzucaj go przez kilka godzin :-)

tasha, dzięki kochana, masz rację! Jutro zaczynam 33 tydzień a to już nie przelewki ...no i chyba będzie Kaja - najbardziej podoba się M i teściowej :-) Myślisz o porodzie w prywatnej klinice? Ja też rozważam prywatny szpital, poród ze znieczuleniem (a także CC) kosztują tam 270 zł.

misia, oj szykują się emocje a ja zaciskam z całych sił kciuki! &&&&&&&&&&&&

kociatka, pH mierzysz paskami do pomiaru pH pochwy (do kupienia np. na Allegro, dobre są firmy Merck). Powinno się mierzyć pH śluzu szyjkowego gdyż jest ono wyższe a to ten śluz ma decydujące znaczenie przy planowaniu płci. Należy nabrać śluz szyjkowy na palec lub patyczek kosmetyczny i przyłożyć do paska, na wynik czeka się do 10 minut w zależności od uwodnienia śluzu, niektórzy twierdzą, że należy czekać 15-20 minut gdyż wcześniej paski zaniżają. Czasem się zdarza, że paski pH nie działają (wówczas cały czas wskazują niskie, niezmienne pH), mamy wówczas do czynienia z "low ionic strength", które powoduje często niewłaściwa proporcja Ca do Mg (powinna ona wynosić 2 : 1). Rozwiązaniem jest wówczas zakup miernika cyfrowego (np. Hanna Instruments HI 98103). Pik LH namierzasz testami owulacyjnymi, owulacja zazwyczaj występuje 24-36h od pozytywnego testu. Co do tempki to są różne metody, ja przyjmuję, że tempka musi wzrosnąć o minimum 0,2 w stosunku do najwyższej z 6 temperatur przed skokiem i musi się utrzymać na wyższym poziomie przez kilka dni. Przy regularnych cyklach i bólu owulacyjnym warto pomyśleć o metodzie O+12 :-)

Kinga, będę trzymać kciuki! Jeśli się udało to musi być z tego dziewczynka gdyż 30 kwietnia urodziła córeczkę moja siostra i ma teraz termin porodu koleżanka, która też będzie mieć córkę :-)

Aneczko, czyli dodatkowo zastosowałaś 2 najważniejsze czynniki - dietę i niskie pH :-) To prawda, że przy planowaniu należy całkowicie zaakceptować fakt, że nigdy nie będziemy mieć tych 100% pewności a jedynie zwiększamy prawdopodobieństwo.

Mama, Ty masz dziś termin @? Wracaj do nas bo tęsknimy!

Gal, lekarze liczą tygodnie ciąży od dnia @, czyli mając owulację w 14 dc to w chwili zapłodnienia jesteśmy już w 2-tygodniowej ciąży :-D Dziś masz 13 dpo, tak? Jeśli tak to faza lutealna była całkiem ładna :tak:

Truskafffko
, chyba jednak będzie Kaja, jakoś przyzwyczaiłam się już do tego imienia no i M oraz przyszłej babci najbardziej się podoba :-) Jeśli mała pochwali sie buźka to i ja nie omieszkam się pochwalić na BB :-D

kate
, współczuję kochana, też to niedawno przerabialiśmy, 1-2-dniowa grypa żołądkowa, która przeskakiwała szybko z jednej osoby na drugą, dobrze, że już macie to dziadostwo za sobą.

Ostatnia edycja:
Wiecie co Alan wczoraj pobił chyba wszystkie rekordy w spaniu 2 miesięcznych dzieci zasnął po 15 a obudził sie dzisiaj o 7,30 rano w tym tylko 2 razy jadł ale prawie przez sen

reklama
Pirania - 270 zł??? to bardzo bardzo dobra cena za poród, ja chodzę do kliniki, w której poród sn kosztuje 3200 a cc 3900, masakra jakaś totalna, w dodatku to jest częściowo dofinansowane z nfz, bo bez dofinansowania 6900:szok:, mają też porody całkowicie finansowane przez nfz ale tylko 3 łóżka:szok:!!!, więc dostać się na 1 z tych 3 łóżek graniczy z cudem!!! ale znalazłam nową prywatną klinikę, gdzie podobno poród jest całkowicie finansowany przez nfz i właśnie tam jadę w środę dowiedzieć się szczegółów; Kaja to śliczne imię, mnie się najbardziej podobało z tych 3 propozycji!!!
Samana - no właśnie trudno stwierdzić, bo lekarze liczą ciążę od ostatniego okresu, czyli wg tego betę miałaś w 5 tc a wtedy normy wynoszą 75-2600, więc twoja beta byłaby raczej niska, jeśli przyjmiemy, że było to 15 dni po owu, czyli 2 tc to wtedy byłaby wysoka beta (norma 9-130) i bądź tu człowieku mądry...:-D; ale z tego co kojarzę to jesteś już w 15-16 tc, prawda??? więc wkrótce na pewno się dowiesz kogo gościsz w brzuszku, nie zadręczaj się teraz betą... wstaw suwaczek, będzie wiadomo co i jak:tak:
Misia, Kinga - trzymamy mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Marzycielka - @ nie przyszła??? to chyba nadal jest nadzieja!!!

Do góry