reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kochane dziewczyny
dziekuje za cieple przyjecie;)

czytam Was bardzo namietnie;) znalazlam kilka sprzecznych info albo żle doczytalam

jak to jest z cieplymi posilkami i prysznicami? zakwaszaja srodowisko, czy alkalizują? czyli na dziewczynke gorące potrawy, czy na chłopca?
a mleko i jogurty mozna pić na dziewczynke? bo wapń na dziewczynkę, a nabiał na chłopca.........

reklama
Mama Kubulki, poczytaj sobie pobieżne wytyczne na stronie 4182. Gorące posiłki obniżają pH i sprzyjają poczęciu dziewczynki. Gorące kąpiele (brane przez M) podwyższają temperaturą w jądrach a wysoka temperatura nie sprzyja plemnikom męskim - sprzyjają zatem poczęciu dziewczynki. Spożywanie nabiału sprzyja zazwyczaj poczęciu dziewczynki gdyż zawiera on dużo wapnia, mleko i jogurt są zatem wskazane przy planowaniu córeczki (ogólnie produkty bogate w wapń i magnez, przy staraniu o synka bogate w sód i potas). Widzę, że mamy synków w podobnym wieku :-)

my juz po obiadku. i chociaz za oknem slonce pieknie swieci moj humor juz nie jest taki piekny :-(
u mnie dzis 24dc i zauwazylam sluz delikatnie zabarwiony na rozowo. juz wiem ze nic z tego nie wyszlo...chce mi sie ryczec :-(...

Witam niedzielnie :-)

Wpadłam na chwile żeby poczytać co naskrobałyście i się przywitać. U mnie wszystko ok, czuje się dobrze, po chorobie został tylko kaszel, który męczy mnie już drugi tydzień.
Wczoraj byłam na zakupach ale niestety nic ciekawego nie kupiłam, ciążowych ciuchów brak, było coś w C&A ale taka beznadzieje, że szok !!

Miłego popołudnia babeczki :tak:

Andziak a czym mierzysz to ph moczu? bo ja mam paski merck ale one chyba tylko do ph pochwy.Jak je testowałam przed ciążą dotykając np do języka to robił się prawie grafitowy,a moczu prawie czarny a ph pochwy jaskrawo żólto-pomarańczowe..Więc nie wiem czy to ma sens z tymi paskami.Przed chwilką właśnie powórzyłam testy i bez zmian jak przed ciążą.
To chyba trzeba czymś innym zmierzyć.
U nas też codziennie dyskusje na temat płci,moi chłopcy to nawet zakłady robią,a ja jakoś boje się myśleć że to dziewczynka bo to takie wspaniałe by było że aż niemożliwe.
Trzymaj się i bądź dobrej myśli.:tak:

No tymi paskami merlin Tylko ze w zeszlym tygodniu jak robilam popoludniu to pasek sie zolty zrobil.
U nas wszyscy chca dziewczynke ale tak jak u ciebie majac juz trzech chlopcow trudno uwierzyc ze to mozliwe wogole.
A jak rano nasiusiam na ten pasek to jest fioletowy.

Czesc Laleczki:))))
Wlasnie wrocilam z dluuugiego spaceru. Wybralam sie z maksiem i moimi rodzicami:)))
Pogoda fajna...teraz sie chmury burzowe zbieraja ale spacer udany:))))
Zaraz dzieci do mycia i spanie a my dzis robimy sobie wieczor Filmowy...Zatem skrobne Jutro
Buziaki I milego wieczoru:)))))

reklama
Jagienka ja sie zgodze z toba bo u mnie tez zadzialala

Andziak ja tez sobie wmawialam czasami ze to chlopak ale w duszy liczylam na dziewczynke
ale mi zas nigdy sie dziewczynka nie przysnila tylko zawsze chlopcy

Piranha no widzisz to moze u mnie nie zadzialala Omega 3 bo jadlam ryby i wogole mialam diete na dziewczynke i dlatego nie zadzialala i jest dziewczynka a nie chlopak hmmm

Do góry