reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko a który test jest najbardziej prawdopodobny?Ja robiłam ten i też mi wyszedł dziewczynkowy:
Test na płeć dziecka
Chociaż tak naprawdę w ogóle w to nie wierze i nie biorę tego pod uwagę. Jaki test ewentualnie najbardziej polecacie?

reklama
Hej Babeczki;))

Miałam do nadrobienia ponad 20stron:szok: od wczoraj próbowałam coś napisać, ale końca postów nie było widac....:-D

Kosmomasz super zdrowe podejscie, choc po tym co opsialas to na pewno bylo Ci bardzo cięzko.... Ciesze sie , że już jest ok i oczekujecie wszyscy na synusia:tak:a z imieniem tez tak mialam ze dopeiro jak synek sie urodzil go nazwałam:)))

Andziak, Piranha...współczuje takich pzrezyc my tez z rodzicami(moimi)mieszkamy ale mamy cale pietro dla siebie osobna kuchnia łazienka, niestety wejscie jest wspólne, no ale sie zaczelismy budowac 20km oddalonego :)) i M calymi dniami jest na dzialce i nocuje u swoich rdzicow bo mieszkaja niedaleko wiec my od jenych do drugich pojdziemy;)))ale juz bedzie inaczej bo bedziemy u siebie i jak nie bede miala ochoty nikogo widziec to po prostu zamkne sie w swoim domku;)))

Beatko, ale Hanusia jest słodziutka:))) Jaka radosna z niej dziewczyneczka:)))

Didio, nooo jaki brzusio:))) a kącik dla melutkiej przeslodki!!!!

Tasha, ja tez zamierzam prosic o rade w sprawie wybrania odpowiedniego kolorku, ale chyba sie wstrzymam jak beda te pedzle;)))

Gal, Kinga.... moje kciuki sa nieustannie zacisniete &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Samana, Andziak musicie uwierzyć, że macie pod serduszkiem córeczki!!!!:*** I jakos nie wierze w te testy...

Mama...???

Nullka ????

Dziewczyny,jesli chodzi o te ropiejące oczka...to niestety takie zapalenie spojowek pojawia sie przed tym rumieniem zakaznym-u mnie sporo dzieci tak to prechodzilo, oby u Was obyło się bez:***

Chciałabym każdej cos nap, ale mamy maniane w domu - maly od wczoraj znowu na antybiotyku;((( ma zap.krtani i gardla mówic nie moze...katastrofa...ile on moze chorowac????;//

chcialam cos jeszcze napisac....zapomnialam tyl tego... Moc Buziaków;****

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marzycielko, mnie tez przeraza ta tempka.... bo sie zabezpieczamy JESZCZE:-Dale sa tu takie przypadki, że strach sie bac;))) a od czw mam straszne mdlosci i piersi nie moge dotknac , ale ja tak mam przed miesiaczka... biore ten mastodynon drugi miesiac na te dolegliwosci i dup.....a nic nie pomaga....

Hallo Kobitki! Witam wieczornie! Czy Wy wiecie jaka burza była u nas w nocy! Obudziłam się, i bałam iść siusiu:szok:
Ja najbardziej z dziewczynka świrowałam przy drugim dziecku, teraz jakoś lajtowo do tego podchodziłam, może dla tego, że w ogóle chciałam dziecko, i byłam w szoku, że M się zgodził:-)
No Natusia jak widać na naszym forum wszystko jest możliwe:-D
Beatko nie mogłam napatrzeć się na ten film, malutka jest prześliczna, przesłodka do zacałowania!!!!

Hej!

Jestem tylko na sekundkę bo padam na twarz. Pół dnia ostro sprzątałam a potem miałam gości do późnego wieczora, chyba dziś nie będę mieć problemów z zaśnięciem ;-)

tasha, podaję linki do próbek, podkład: Pixie podkład mineralny Complexion Perfector - 1ml (2280370914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz puder: Pixie Cosmetics puder mineralny Immediate Beauty (2280370912) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (ja używam innego pudru, jest genialny i świetnie matuje, pewnie niebawem będzie w sprzedaży ale ten Immediate Beauty pewnie też jest bardzo dobry), możesz powołać się na mnie czyli Kasię :-) to na pewno siostra (bliźniaczka :-)) super Ci wszystko doradzi.

Ewcik, mam nadzieję, że synkowi szybko oczka wyzdrowieją.

Beatko, Hania jest cudowna, przesłodka, nic tylko zacałować ...i te wielkie oczyska, które będą na pewno łamać serca!

Andziak, pH moczu nie ma znaczenia a już zwłaszcza w ciąży, ja na ostatnim badaniu moczu miałam pH 8 a przecież noszę w sobie córeczkę.

Dido, śliczny brzusio, mój rozmiarowo jest już podobny :-)

Gal, dzięki kochana! Dzień był dość męczący ale nawet miło spędzony. Też się na mnie powołaj kontaktując się z siostrą (Sylwią) :tak:

natusia, dużo zdrówka dla synka a wykres faktycznie dość ciążowo wygląda :-) ...w każdym wypadku masz ładną fazę lutealną.

Mama, bo zaczynam się martwić, gdzie Ty jesteś? :-(

Wiem, że jeszcze coś miałam napisać ale nie pamiętam już co komu, szare komórki odmawiają już współpracy więc chyba uciekam zaraz spać. Dobrej nocki dla wszystkich!

axarai niedlugo bedziemy twoja gwiazdeczke tak podziwiac

Andziak wszystkie testy jakie robilam wyszly mi na dziewczynke
robilam ten co samana pokazala, inteligender, z kapusty, z sody, kupilam kalendarz Selnas ale to zanim zaszlam zeby wiedziec kiedy jest na dziewczynke przyciaganie, jedynie kalendarz jonasa mi sie nie sprawdzil bo w dzien kiedy zaszlam byly dni na chlopca

Gal a mi wlasnie mama05 powiedziala ze omega 3 sprzyja na dziewczynke bo przeciez w diecie na dziewczynke sa ryby, a ja jak zmienilam diete to prawie caly czas ryby jadlam

ja do planowania podeszlam bardzo powaznie, 3 4 razy w miesiacu usg, codziennie mierzenie tempki, zmiana diety, nie zblizanie sie do 3 dni do O i to wszystko przez rok czasu, ale warto bylo, i dziekuje mojemu mezowi ze znosil te wszystkie moje wygibasy

Ostatnia edycja:
Beatka no ja zaczelam myslec.Przez rok obserwalam organizm ale do staranek typowych jak wiesz nie doszlo.I jak na zlosc w lutym wzielam w.8 dniu lactovaginal i tyle.Potem zaczal mi sie robic dziwny klejacy zolty sluz i nie obserwowalam sie.Bo stwierdzilam ze pewnie zakazenie i ze do gina musze sie.wybrac.Nawet potem myslalam wziasc reszte globulek ale co wieczor zapomnialam.To byly ferie sniezyce dzieci chore w domu urwanie glowy.Nawet kiedy sex nie zapisalam bo nie bralam pod uwage ze zajde.
Jak zobaczylam dwie kreski to odrazu pomyslalam ze to corka darowana od Boga.A 8 marca snila mi sie corka ze ja karmie i pisze smsy ze ja karmie.Do dzis ja pamietam.Bylam juz w ciazy chociaz nie wiedzialam.
Ale teraz coraz czesciej mysle ze to syn.Co chwila widze usg a na nim siusiak.W koncu bez staranek juz mam 3 synow ph na ogol mialam wysokie.
A propo sody.To normalne ze ona zostala na/dnie i nie wymieszala sie z moczem? nic tak jak wlalam tak zostalo

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze nie śpię :-D

Co do kwasów omega 3 to poczytałam na in-gender i innych forach i na 100% sprzyjają poczęciu chłopca, warto poczytać choćby ten wątek: Would Omega-3 capsules sway one way or the other? - In-Gender.com, zacytuję jedną z wypowiedzi (potwierdziła tez to Tamara):

It DEFINATELY sways for a boy! BIG TIME! Omega 3's have been linked to increased male conceptions in many animals, including humans. Evolutionarily speaking, it is believed that male fetuses require a higher amout of EFA's (essential fatty acids) for their survial. It is believed that due to their increased demand, mother's bodies that have high amounts of fatty acids will select Y sperm! Also Omega's 3's can have high amounts of chloesterol if they are souced from deep sea fish (anchovies, salmon etc) and diets high in chloestorl favor boys also . If you have an Omega 3 that is from alpha linoleic acid, like flax seed (which would have no cholesterol) then it "might" be okay, but I wouldn't risk it. You can take a look at a GREAT scientific article in a post that I replied to yesterday. I think the title of the post was "How Does Flax Sway for a Boy'. I posted a link there. HTH!! Oh and I alomost forgot---Omega 3's and 6's favor the production of alkaline cervial secretions!!!

Kwasy omega 3 oraz kapsułki z olejem ryb sprzyjają poczęciu chłopca ale spożywanie już ryb (zawierają dużo wapnia, suplementy juz nie) - poczęciu dziewczynki (wpływaja na to jakieś procesy chemiczne), tak napisała Tamara, zacytuję:

Fish oil supplements and omega 3 supplements favor boys, real fish favors girls. There is chemical process that it goes threw that makes supplements favor boys instead of girls. Fish have a lot of calcium but the supplements have none.

Jest jakiś artykuł (Omega-3 and Omega-6 Fatty Acids in the Diet Can Alter Offspring Sex Ratio - Grain for Girls, Fish for Boys? | Science Debate - Where We Discuss Science), w którym niby jest napisane, że kwasy omega 3 sprzyjaja poczęciu chłopca a omega 6 - dziewczynki (podobno były prowadzone badania na ten temat) ale nie wiem czy jest to prawda :-)

Do góry