reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Andziak, ja zazwyczaj (tzn. przed ciążą) mam coś w przedziale 120/80 ale jak mi się ostatnio słabo zaczęło robić to miałam 100/60, z tego co czytałam to w ciąży obniża się ciśnienie tętnicze (cytat: Wszystkiemu winne są hormony, ponieważ w czasie ciąży zachodzą zmiany w krwiobiegu kobiety, przede wszystkim spowolnienie krążenia, zwiększenie objętości krwi przez to nagłe spadki ciśnienia. Działanie hormonów powoduje silne rozszerzenie się naczyń krwionośnych w dolnej części ciała. Progesteron sprawia, że następuje rozluźnienie mięśni gładkich, dzięki czemu macica może się rozciągać w miarę wzrostu dziecka, co działa również na mięśnie gładkie naczyń krwionośnych, powodując zmniejszenie napięcia i spadek ciśnienia. Dlatego większość kobiet w ciąży ma niskie ciśnienie tętnicze.) ale wzrasta tętno (jest więcej krwi i serce musi wykonać więcej pracy). Na wizytach u lekarza mam jednak zawsze wysokie ciśnienie gdyż cierpię na syndrom białego fartucha :-D

Pirania ja zawsze mialam niskie przed ciaza.W poprzednich tez.Ale ponizej 100/60 nie schodzilo a teraz masakra.Ledwie chodze moze przez to wysokie hcg? lekaez stwierdzil ze leosze za niskie niz za wysokie.

kochane dziewczyny!
jesteście dla mnie niezwykłą kopalnią wiedzy
dziekuję Wam;)

ten temat interesuje mnie juz od dawna, zaczynamy starania o drugiego malucha, oczywiście chcialabym dziewczynke;)

powiedzcie, czy warto kupic ta książke? Chłopiec czy dziewczynka-Karol Wójcik wysyłka 0 zł (2231144598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

czy moze ktoraś z Was posiada wersje elektroniczna?

myślę, ze bedę Was czesto dowiedzac;)
sciskam Was mocno ;)

witam was

dido brzuszek piekny:) i kącik dla maleństwa tez:)

Gal, Kinga.... moje kciuki sa nieustannie zacisniete &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
:) bardzo miło że kibicujecie.... udać się musi cholerka no :cool2:

Miłej niedzieli życzę wszystkim!

mama co u ciebie? netu nie masz??? czy odpoczywasz od bb ????

Witam Dziwczyny w piękny niedzielny ranek wkońcu u nas słonko świeci i jest cieplutko i wiosennie :-)

Mimo ż enie spałam caaałą noc bo synek bardzo chory jest i strasznie gorączkuje i wymiotuje i ma problemy z męskimi srawami to fajny dzień bo wkońcu uregulował mi sie cykl :tak: i teraz wiem jak działać a nie o omacku :-)

dzien dobry :-) u nas tez sloneczko swieci od rana :-)
Misia to super ze cykle masz uregulowane :-)
Kinga a u ciebie ktory dc? rowniez trzymam kciuki &&&&&&&&
Mama Kubulki witamy i zapraszamy do wspolnych dzialan :tak: wielu dziewczynom udalo sie spelnic marzenia wiec zycze tego rowniez i tobie :tak:

hej hej, witam niedzielnie i baaardzo słonecznie!!!
Pirania - dziękuję Ci bardzo za link, myślę, że zdecyduję się na tę aukcję, na której jest większyu wybór kolorów i powołam się na Ciebie, mam nadzieję, że siostra dobrze mi doradzi; do tej pory używałam podkładu w płynie a odkąd jestem na zwolnieniu niczego nie używałam i teraz stwierdziłam, że podkład w płynie jest za ciężki i chciałabym coś lżejszego, myślę, że ten mineralny będzie dobrym wyborem; a jak tam nocka, pospałaś troszeczkę???
Mama - nie wiem gdzie się podziewasz kurka siwa!!! tęsknimy za Tobą!!! zrobiłam wczoraj sernik według twojego przepisu, dzisiaj spróbowałam do kawki i ... jesoooo, pyyychota nieziemska!!! a wczoraj mój syn stwierdził, że skoro ja robię ciasto to on nie będzie jadł i dzięki temu jako jedyny przeżyje!!!
Mama Kubulki - witaj i pisz co tylko chcesz i kiedy chcesz!!!
Dido - brzuszek okazały, ale pomyśl, że już niedługo będzie płaściutki a Tobie zostanie królewna w ramionach
pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki za staraczki!!!

Witam niedzielnie!

Andziak, dokładnie, lepiej mieć za niskie jak za wysokie, które może być objawem groźnej komplikacji zwanej stanem przedrzucawkowym. Przy okazji znalazłam dlaczego jest mi słabo i kręci się w głowie jak wstanę:
U kobiet spodziewających się dziecka powszechnym zjawiskiem jest spadek ciśnienia przy zmianie pozycji z leżącej na stojącą, tzw. niedociśnienie ortostatyczne. Siła grawitacji ściąga wówczas krew do nóg, powodując jej odpływ z mózgu, co skutkuje zawrotami głowy, lub chwilowym uczuciem szumu w uszach.

Mama Kubulki, witamy! Według mnie nie warto gdyż ta książka bazuje głównie na nieskutecznej metodzie Shettlesa a o diecie czy niskim pH są tam tylko krótkie wzmianki, nie ma nic o suplementach i innych ważnych czynnikach, na tym forum według mnie znajdziesz skuteczniejsze metody :tak:

Kinga, kiedy masz termin @? Trzymam z całych sił kciuki! &&&&&&&&&&

misia, dużo zdrówka dla synka!

Kasiu, a Ty kiedy testujesz?

tasha, ja bym w życiu nie potrafiła już wrócić do płynnych podkładów, mineralne biją je na głowę, perfekcyjnie wtapiają się w skórę, świetnie kryją a jednocześnie nie widać ich na twarzy, są naturalne, nie zawierają tych wszystkich zapychaczy cery i rakotwórczych składników jakie są w zwykłych "chemicznych" podkładach. Dzięki, że pytasz kochana, nocka lepsza zarówno dla mnie jak i synka, oboje spaliśmy dłużej i mocniejszym snem po takiej ilości godzin spędzonych na świeżym powietrzu :-)

Gal, Ty masz dziś 12 dpo? Jak afta synka?

Mama, wracaj bo aż mi się przyśniłaś :-)

reklama
Witam Niedzielnie
Milego dnia Dziewczynki:)))))

U nas dzis cieplo, a slonKo wychodzi i zachodzi...
Obiad juz mam przygotowany...wiec sobie Niedzielnie leniu~chu~jemy,
Za godzinke maja wpasc moi rodzice :)))

Z wieczora zajrze..Pozdrawiaski:))))))

Ostatnia edycja:
Do góry