reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej kochane..

padam na twarz.. w domu bylam po 20- byliśmy z M na basenie i saunach, wykończona jestem.. dodatkowo Mały mnie niepokoi, bo od dzisiaj pojawiła się ropa w oczkach, nie wiem, o czym to świadczy i skąd to cholerstwo. kupiłam jedynie krople ze świetlika, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej..bo jak nie , to do lekarza to do lekarza nim muszę iść..

przeczytałam wszystko, ale wybaczcie, nie odpiszę, bo nie mam siły po prostu :*

reklama
Mama gdzie jesteś :(
sernik zrobiłam, ciekawe czy się uda:szok:
Ewcik może małego zawiało? świetlik dobry jest, trzymam kciuki żeby pomógł
Samana dziewczynka? ale nie wiem, nie wiem gdzie jest ten nub:-D

Andziak mi test z kapusty wyszedl dziewczynkowy i ph mialam nizsze niz u chlopcow bo kolo 5,5 -6 a przy chlopakach 7,5.
Samana no to moze dziewczynka bedzie jesli jeszcze nic nie widac? Nuby to nie dla mnie ale ze zwyklego usg to juz dobrze umiem czytac czy babka czy chlopak. Tyle ,ze to ciut strsze musi byc .
Kosmo madrze to napiasalas. Co do synka strszego to niestety to zupelnie normalna reakcja. Musicie na poczatku poswiecac kazda wolna chwile jemu ale potem powoli pokazujcie ,ze i mlody ma swoj czas. Probujcie wlaczac go do pomocy (zeby podal kremik, wyniosl pieluszke). Powiem Ci na pocieszenie ,ze moj brat(starszy o 2 lata) mowil ze wyrzuci mnie z balkonu jak mama wroci ze mna ze szpitala(mieszkalismy na 9tym pietrze):baffled::-D Teraz to brzmi smiesznie ale mamie do smiechu nie bylo. Jak juz sie urodzilam to bylo dobrze.

Tutaj widzę tego nuba
MALEŃSTWO3a.JPG
na pewno dziewczynkowy a nie chłopięcy?
Kurcze jak ja schizuję lekarz nic nie widzi a ja chcę zobaczyć:no:

Kosmo,nie wszytskim się tak na życzenie udaje,zobacz ile na forum jest mam 2 lub 3 chłopaczków :tak:
Rozumiem wszytskie Twoje uczucia bo podobnie miałam w drugiej ciąży...teraz się wstydzę swojego rozczarowania no ale cóż...emocje wzięły górę...Ja też miałam parę różowych szmatek dla "Julki" (tak miała mieć na imię) i trzymałam,nawet jak urodził się Oliś :-D mało tego...nawet zdarzało mi sie co jakiś czas kupić coś dla malutkiej dziewczynki,nawet koleżanki mi coś sprezentowały,uzbierałam całkiem pokaźny karton!! Moje marzenia leżały tak sobie na strychu aż pewnego dnia,po paru już latach postanowiłam wszytsko oddać,mojej forumowej przyjaciółce która spodziewała się właśnie córeczki...LAURY ;-) ładnie poskładałam,zapakowałam i poszło :tak: jaka to była przyjemność dla mojego oka i serca zobaczyć w nich małą królewnę (Aldona regularnie podsyłała mi zdjęcia) Po półtora roku zaszłam wreszcie w długo wystaraną,wyczekaną i upragnioną ciążę,nie nastawiałam się tym razem na córeczkę,obstawiałam synka ;-) jaki był finał-wiadomo...ubranka wróciły do mnie :tak: i teraz nosi je moja Laurka :-D
Pewnie się powturzę ale też mocno czuję że będzie Ci dane zostać mamusią małej dziewczynki :tak:

Co do starszaczka..on jest jeszcze malutki,sytuacja dla niego bardzo trudna,musicie postępować z nim bardzo delikatnie...nic mądrego nie doradzę...próbowaliście angażować go w przygotowania do pojawienia się maleństwa? Wspólne wybieranie łóżeczka,wózka,pościeli czy ubranek pozwoli mu na wczucie się w rolę starszego braciszka i co najważniejsze poczuje się ważny,sama rozmowa tu może nie wystarczyć....

Dzisiaj Laura dałą mi popalić,pół dnia ją nosiłam,a jest juz co dźwigać...w końcu przeprosiłam nosidełko...nie powiem,trochę lepiej ale po pół godziny "wiszenia" na mnie (tyle zajęło mi zrobienie krokietów) wszystko mnie boli...:-(

Ostatnia edycja:
hej wam
podczytuje was codziennie
ale nie zawsze pisze ale wy sie rozpisujecie
chyba z tego cyklu nic nie wyszło @ ma byc za tydzien

miłego dnia wam zycze :)
witaj
życzę ci aby @ się nie pojawiła :)

Dziewczyny miłego wieczorku życzę
Ja z piffkiem dziś przed tv:) relax.
Jestem pozytywnie nastawiona jakoś tak...

TEŻ CHCE PRZEPIS NA SERNIK!
:-):-):-):-):-) MAMA................ :cool2:

Hallo Kobitki! Mało się udzielam, bo ciągle z M dyskutujemy na temat remontu, przeprowadzki i takie tam, aż spac nie mogę, bo ciągle myślę, żeby buło dobrze:baffled:
Samana jeżeli to by był nub, to jest pod kątem chłopięcym, ale mi to nie wygląda na nuba:dry:
Poczekaj! Jeszcze dwa tygodnie i się dowiesz:-D ja byłam na USG w 13tc, i mimo, że mogłam, to się nawet o sugestie nie zapytałam, bo bardzo chciałam, jak mój M z Niemiec na Święta przyjedzie iść z nim się zapytać, i wytrzymałam do 17 tc! Za to w nagrodę doktor powiedział, już po minucie, że dziewczynka!
Kosmo myślałam o Tobie cały czas, gdzie Ty sie podziewasz, i tak myslałam, że Ci cieżko, popatrz na mnie ja trzy razy, a na pewno dwa tak przeżywałam brak córki:sorry2: Byle do narodzin, bo jak już będzie to kochane maleństwo, będzie łatwiej!

reklama
Do góry