reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Test z sody robiłam i nic mi się nie pieniło ale w to to akurat nie wierze, tak samo jak z ph bo wychodzi mi takie pomiędzy bo mam 6.Naprawdę idzie zwariować:-p

piszecie o wieku widzę:) ja mam 27 prawie że ale też dużo czasu nie mam na dziecko drugie bo mój mąż jest starszy i on powiedział że nie chce drugiego dziecka jak bedzie blisko 40... daje sobie czas do 35 lat powiedział.. potem już nie chce... i musze to uszanować.
tak wiec mi zostało tylko 3 lata starań i też czuje presje czasu :(

A nawet jak pójdę do lekarza to co mogę mu powiedzieć,że chcę USG tylko?bo nie chcę żeby mi kolejną książeczkę ciążową zakładał i deklarować się,że chce żeby prowadził mi ciąże!Troszkę głupio co?

Hejka Dziewczyny!!!
Usg nie szkodzi ja z drugim synem chodziłam co 2 tygodnie a i nawet co tydzień pod koniec ciąży i synka mam zdrowego jak rybka :-)

Ja powiem ze chce dokładnie zbadac dzieciątko i tyle...

Ja nie wiem jakie miałam ph ale ogólnie śluzu to nawet O nie było czy jakiś rozciągajacy sie hehe nawet myślałam czy ja płodna jestem :D i prosze wpadeczka jest...nawet bez wytrysku bo M zakonczył na brzuchu takż eto musiały byc soczki hehe...

Ja bym powiedziała otwarcie, że przyszłam na USG bo lekarz do którego chodzisz nie może dojrzeć jaka to płeć a tobie bardzo zależy i już że znajoma ci go poleciła i takie tam bajery żeby go zmotywować hehehehe

Ale czy to nie za wcześnie w końcu to dopiero 15 tydzień?chociaż to prywatnie kasę dostanie to nie powinien robić problemu:-poj coraz bardziej się nakręcam, chociaż mój mąż przeciwny i właśnie się na mnie pogniewał jak mu powiedziałam,że chcę iść. Ech zero zrozumienia u tych facetów, jemu to obojętne bo swojego potomka już ma:wściekła/y:

Tasha- ja mam już niestety jestem przed 40, więc sama rozumiesz.........................................................
A zleciało mi po orodzeniu synka, nawet nie wiem kiedy, najpierw planowałam zajśc w ciągu roku od urodzenia synka, ale go intensywnie karmiłam piersią wiec okres pojawił mi się dopiero po roku od urodzenia synka, a karmiłam go w sumie 20 miesięcy bardzo często i wtedy jest trudno zajść w ciąze , a potem moje stranka na długo przed owu przez ten mój sluz i teraz jak sie maksymalnie przyblizyłam to za maly progesteron.
No i widzisz, tak to wyszło wszystko.....
A z tym duphastonem to sie bardzo zmarwiłam, bo ja mam straszna tendencje do tycia, wiec masakra........

Piszesz, ze cwiczyłas duzo, a czy w cyklu w którym zaszłas, to tez chodziłas na fitness, czy nie, bo ja zaczełam chodzic na siłownie i sa rózne na ten temat opinie, ze cwiczenia fizyczne obnizaja płodność. I tez sie bije z myslami co robić?

Beatko- to prawda, że łykałas kwasy omega, a jezeli tak, to jakie?

Kaarinka- to ma być roztwór wody destylowanej i limonki, cytuję Piranha:

do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

reklama
Andziak, Merylin- Kurcze jak czytam Wasze obawy zwiazane z plcią dziecka...to smutno mi...Boziu naprawde mam nadzieje ze Wam sie uda ta babeczka..i jeszcze Patrysi!!!!
Naprawde podziwiam te Kobiety ktore po dwojce dzieci, zdecydowaly sie na trzecie...i wygraly swoje marzenia:)
U mnie nie ma niecheci zeby miec to trzecie dziecko...tylko niechec przechodzenia wlasnie przez te niepewnosc...ewentualne gadanie osob trzecich jakby byl chlopiec...Dlatego bardzo Wam wspolczuje przechodzenia przez to....to czekanie jest okrutne...ja wiem jak smakuje rozczarowanie...Dlatego mam nadzieje dziewczyny ze wasze marzenia sie spelnia!!!!
Ja chyba nie mam w sobie tyle odwagi zeby znowu planowac...wiem jak sie mozna w to wszystko wkrecic...a potem czarna rozpacz jak sie nie powiedzie po naszej mysli...a tym trudniejsze to wszytsko jak innym sie udaje i ma sie wrazenie ze to tylko my nie mamy dziecka o zaplanowanej plci..

A te wszystkie pojawiajace sie sny sa oddzwiekiem naszych mysli...nie musza one nic oznaczac chociaz sa oczywiscie ludzie (min. moja mamcia) ktora miewa sny prorocze...Ona pierwsza wiedziala ze ur drugiego synka;) chociaz ja wierzylam ze nosze Hanie...
podobno gdzies w gwiazdach mam zapisaną jeszcze jedną duszę.....czas pokaze czy sie wcieli...:)

Andziak- a co do zabezpieczen..i ich nieskutecznosci...a moze malz za pozno zalozyl prezerw.?
dla mnie to az niebywale...
U Patrysi to wiadomo...sex przerywany nie daje zadnej pewnosci...no ale z zabezpieczeniem....
Mysle o tym bo my tez na takich zabezpieczeniach bazujemy..

Patrysiu a czemu Ty teraz o tym chlopcu piszesz? Przeciez Gin nic nie zasugerowal?
Myslisz o tym co widzialas/? Kompletnie tego nie bierz pod uwage!!!!!!!

Do góry