reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga- pewno masz rację piszac o BOgu, tylko ja tego czasu już nie mam , że może kiedys się uda.... Dlatego to mnie tak dołuje, ze albo teraz albo nigdy. Przede wszystkim mój wiek, a ponadto za 4 miesiaće wracam do pracy i nie mogę po prostu wrócić do pracy i zajść w ciąze bo mnie po prostu zwolnią. I tu jest ten ból, ten brak czasu.

reklama
rozumiem cię... ale nie masz wpływu na to. Jak Ci się nie uda to musisz znaleźć w sobie tą siłę aby się z tym pogodzić i cieszyć się tym co masz kochana.

musisz wierzyć że się uda do tego czasu. wiem że ci może być ciężko
Wszystkie tutaj bardzo pragniemy dziecka. Musimy się wspierać. Będzie dobrze jak by nie było.
A puki co mocno 3mamy kciuki aby się udało Ci szybko. Nie smuć się. Co ma być to i tak będzie.
Powodzenia i życzę Ci dużo siły i wiecej optymizmu.

jak to powiedziała ostatnio truskafka NIE MA TO JAK WPADKA! :-):tak: heh
to fakt że warto odpuścić bo można zwariować a i wtedy najczesciej sie udaje! :)

Witam Wszystkie Staraczki :-)

Gal Rozumiem Cię że bardzo ciężko jest powiedzieć sobie po prostu to już koniec i nie będę mieć dzieci i koniec.
Sama tak zrobiłam kiedy urodziłam drugiego syna, że nie będę mieć więcej dzieci skoro mam 2 synów to już koniec więcej dzieci nie będzie ale na dłuższą metę tak się nie da mój drugi syn ma prawie 6 lat i pragnienie posiadania kolejnego dziecka jest tak silne, że aż trudno to opisać. Nie miałam problemów z zajściem w poprzednie ciąże ale nie mam pewności czy teraz nie będzie mi trudniej bo już próbuje od listopada i jak na razie nic ale nie załamuje się mam nadzieje że dam rade i będę się starać jak tylko mogę ale niestety nie wszystko on nas zależy. Mam kilka koleżanek które mają swoje pierwsze dzieci a niestety mimo starań nie mogą urodzić kolejnych mimo że są zdrowe.

Więc głowa do góry :-)

Hej dziewczyny!

Daria
, ja bym poszła chyba do Mediconceptu bo sprawdzony przeze mnie w 2 ciążach :-) a tamtych gabinetów nie znam. Moja lekarka (Marta Górecka-Balcerek) to na 100% płeć już określi :tak:

kaarinka, no właśnie odstęp od owulki jest podobno najmniej ważny (plemniki męskie i żeńskie są tak samo szybkie gdyż główka plemnika żeńskiego jest tylko o 1% szersza w przeciwieństwie do tego co uważał Shettles, w badaniach in vitro wykazano, że nawet męskie plemniki potrafiły przeżyć dłużej), najważniejsza jest dieta a także niskie pH i odpowiednie suplementy. Na pewno zaczęłabym stosować zakwaszającą oraz bogatą w Ca i Mg a ubogą w K i Na (jony potasowe łączą się z plemnikami męskimi dodając im szybkości, sód wpływa na metabolizm potasu) dietę - zmienia ona całą "chemię" organizmu. Musisz też zadbać o niskie pH aż do samej owulacji (pH może wpłynąć na polaryzację komórki jajowej, ponadto niskie pH unieruchamia ogonki męskim plemnikom) i najlepiej o brak rozciągliwego, płodnego śluzu, starania muszą być bez orgazmu gdyż on podnosi znacząco pH. Dietę i suplementy powinien też stosować Twój M, dietę należy rozpocząć minimum 6 tygodni przed staraniami. Z suplementów łykałabym witaminę C 500-1000 mg dziennie do owulki, tabletki żurawinowe (ekwiwalent 1500-10000 mg owoców żurawiny) do owulacji, cytrynian wapnia 600-1200 mg dziennie, magnez 300 mg dziennie, B-Complex z dawką B6 100 mg, kwas foliowy. Zaopatrzyłabym się w paski pH do pomiaru pH śluzu oraz testy owulacyjne.

Gal, współczuję synkowi :-(, niestety nie mam doświadczenia w zwalczaniu aft ale siostrę podpytam gdyż jej synek miał z tym problemy, spirytus chyba faktycznie może spowodować bolesne pieczenie. Nie ma nic złego w tym, że pragniesz córci, każdy ma jakieś marzenia i czasem warto tym marzeniom pomóc w spełnieniu się, przecież akceptujesz fakt, że nie masz 100% pewności.

Aneczko, Krzysiu na spacerach jest bardzo spokojny i cały czas chce z mamusią za rączkę chodzić ;-) ...ale jak się uprze, że chce iść w daną stronę a mi to z jakiegoś powodu nie pasuje to nie ma zmiłuj się i robi awanturę na całego, ciągnie mnie na siłę i płacze, szarpać się z nim nie mam jak, tłumaczenie nic nie daje a jak go puszczę to się sam oddala i płacze, że mam iść za nim.

Ostatnia edycja:
ja tylko się witam i życzę miłego dnia..

mam dziś wściekliznę, nie zbliżać się
Nie dość że brzuch boli ciaglę na małpiszona, małpiszona brak...do tego w nocy ucho zaczęło mnie boleć, spać nie mogłam, teraz też boli

Piranha wiem że po dupku 7 dni można czekać na @, ja mam dziś 5 dzień. Jak nie dostanę @ to co mam robić?

reklama
Do góry