reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bosshh, widzę że szalejecie z postami:D chyba będzie mi ciężko być na bieżąco, bo mój mały urwis to istny pochłaniacz czasu:tak:
Podziwiam Was za wiedze.naprawde:-) to ja chyba nic nie wiem nt.planowania płci, oprócz tego, że trzeba się starac przed owulką żeby dziewczynka była:D
A nuby?pierwsze słysze.jeszcze duuzo musze się nauczyc chyba;d

Kasia ja tez biore dupka 2x1
Monico śliczności!!na trzecim zdjęciu taaak słodko wyglada, że chce się ja schrupać!
Piranha o dzieki! I jak czytam to aż oczy robie wielkie…po takich przygotowaniach nie ma szans faktycznie żeby był chłopak:D chyba tez musze ostro się zabrac za siebie i posłuchac Waszych rad/doświadczeń..tylko czy ja to wszystko ogarne;)
czyli tak w skrócie-co wg Ciebie powinnam zaczac brac,jeśli chodzi o suplementy? magnez i wapń też? nie za duzo tego?
bo jeszcze czytałam że omega3..

Aneczka- a to ze spirytusem to musi okropnie piec jak sie przyłozy, a to jakoś takie coś w całości się kupuje, czy trzeba osobno kupować? Ja gdzieś czytałam o jakiejś galaretce aloesowej , że też pomaga , ale najgorsze, że nie daje sobie dotknać , ani zobaczyć co tam się dzieje, wczoraj to przez przypadek zobaczyłam taką mała biała kropkę, wieć pomyślałam, że to afta. Cały czas problem jest u niego z jedzeniem i pewno ma osłabiony organizm, masakra jakaś...

u nas w tym cyklu staranka były typowo na dziewczynkę:) tak wyszło.. później już nie było czasu na mizianko więc patrząc na to z boku wywnioskowałam że jak by się udało to na 90% babeczka by była :happy2: no ale o czym ja marze... to chyba jeszcze nie mój czas. Moja macica nadal się regeneruje chyba.. Zaskoczo koło 30tki może!:eek::-D jak to dobrze że mam czas... nie śpieszy nam się.

Jak ktos chce sylk to ja mam nie zdazylam uzyc.Juz po wizycie to moge sie pozbyc...
Aneczka ja mysle podobnie choc czasem mam mysli ze moze Bog chce nauczyc mnie pokory ze myslalam o planowaniu..

Ostatnia edycja:
Andziak- ja tez czasami myslę, że Bóg uczy mnie pokory, że śmiem tak planować córkę, bo mam 2 zdrowych synków, poczetych bez najmniejszych problemów, a teraz nie chce mi dać córci, bo próbuję na to wpłynać i myślę, że już mi jej nie da przez to....

Andziak ja chcę :) za ile ???
a tak nie mysl kochana
Ja tak myslam jak poroniłam druga ciążę bardzo długo wyczekiwaną :) dlatego o trzecie dziecko nie było planowej płci
i jest synio a to głupie serce dalej szaleje :zawstydzona/y:ach.........

MOnico-Zuzia cud malinka :tak:

reklama
Gal jeżeli już o Bogu mówisz to nie myśl o nim źle.. on nie chce źle do ciebie i nie myśl że nie chce Ci pomóc w poczęciu kolejnego dzieciątka. To na pewno nie tak. Może tak ma być pomyślałaś o tym? A może to jeszcze nie ten czas. Zobacz ja mam tylko jednego syna i staram się od 2009 roku i co? :( tez nic... modle się... wiem że przyjdzie czas na dziecko jeszcze a jak nie to też to uszanuję. Tak trzeba do tego podejść.
Mnie najbardziej zawsze drażniło to że niektórym dziewczynom tak łatwo jest zajść w ciążę nawet z drugim trzecim.... a niektóre nie mogą albo tracą :( to jest coś nie tak;/ ale cóż można? nic,.... nie mamy wplywu fak no!
Głowa do góry!

..i to już nie chodzi o planowanie płci ale o sam fakt posiadania kolejnego dziecka. Bo to jaką płeć dziecka chce kobieta to już wymysł nasz ludzi... bo tak chcemy i już. Ale ważne jest to aby poprostu się udało zwłszcza tym które tak długo już czekają po kilka lat..

Do góry