reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej babeczki!!!

monico jaka Twoja Zunia duża dziewuszka....ile waży??....mój Andzik jest o dzień starszy i waży 5kg

muszę doczytać jak się wkleja zdjęcie i też wkleić zdjęcie

mamo05 pokaż się blondyneczko :-):-)

Monico, Ewcik - dokładnie zrobiłam to samo, seksik codziennie i stop 2 dni przed owu, poprawiłam potem 12 godz po owu, więc pewnie też wykończyliśmy wszystkich chłopców:-D, Ewcik nie poddawaj się!!! a może spróbuj globulek lactovaginal? one też zakwaszają na poziomie 4-4,5, Monico, Zuza jest prześliczna!!!
Kasia - nie brałam dupka, ale lutkę musiałam przyjmować 2 razy dziennie (rano i wieczorem), myślę, że jedno i drugie działa podobnie
Jagienka - cieszysz się, że wyjeżdżasz czy obawiasz się trochę??? cudowna ta twoja córcia, słodka pyzulka!!!

jagienka no to super, mówisz po norwesku? a co z dzieciaczkami zrobicie-żłobek, przedszkole??

Jestem po kursie-3 moduły,obecnie korzystam z materiałów które mi zostały+radio norweskie,w teorii umiem nawet sporo ale nie jestem "osłuchana" więc jak norweg zacznie do mnie swój słowotok...nie jestem w stanie wyłapać sensu zdania :zawstydzona/y: tak więc tylko czas...czas i jeszcze raz czas :tak:
Chłopcy idą do szkoły,przez pierwszy rok będą się uczyć języka,potem kwalifikacja do odpowiedniej klasy a Laurunia do przedszkola (tam nie ma żłobków) tego w którym będę pracować ;-)

Jagienka - cieszysz się, że wyjeżdżasz czy obawiasz się trochę??? cudowna ta twoja córcia, słodka pyzulka!!!

I się ciesze i obawiam...mam już dosyć życia w pojedynkę z dziećmi w Polsce,mąż co prawda przyjeżdżał co miesiąc-półtora ale na parę dni,góra tydzień więc funkcjonowałam prawie jak samotna matka :no: a boję się wiadomo...obcy kraj,ludzie,język, że o zwyczajach czy mentalności nie wspomnę...do tego daleko od rodziny ale najważniejsze że wreszcie razem :tak: damy radę,człowiek ma taką głupią naturę że boi się tego czego nie zna ;-)

Monico,Zuzanka świetna! :-D Od razu widać że cycusiowa :tak:

dziekuje dziewczyny za wasze odpowiedzi :-):-):-)

ok, wzielam dupka dzis wieczorkiem i od jutra juz bede brala 2xdziennie

kolorowych snow, buziaczki

samana u ciebie na zadnym zdjeciu nie widac nuba , a co bys chciala miec?

Andziak u ciebie nub dziewczynkowy na 100 % to jesy to co wystaje kolo pupci

Kinga moja kolezanka w PL ma amstaffa i jak byslismy u niej to Dakar tak ma na imie podbiegl do oscara jak mial 3 latka, oscar oparl sie o sciane a ten stanal na tylnich lapach a przednie mial oparte o sciane w srodku byl Oscar i ja i kolezanka sie wystraszylysmy mimo ze jest przyjazny i tez ma go od szczeniaka, i nie zrozum mnie zle bo napewno twoj jest ulozony bo wychowany z dziecmi a ona nie ma dzieci, i od tamtej pory troszke sie ich boje ale nie mowie ze bym nie poglaskala czy przytulila bo kocham psy

monico zuzia swietna a ostanie zdjecie wymiata

udalo mi sie dzis zrobic zdjecie smiejacej Hani pelna buzia, a na pierwszym zdjeciu nas straszyla

sesja 259 zmn.jpg

Załączniki

• sesja 243 zmn.jpg
    sesja 243 zmn.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
dzieki Andziak
ja wiem ze do 13tc najlepiej nuba sie okresla
u mnie w 10tc juz byl nub dziewczynkwy tak jak u ciebie i taki pozostal
a nie widzialam przejsciowego jak pisza samana zeby sie zmienil
choc wiem ze czasami pomylki sa to moze wlasnie przez to ze sie zmienia
alw wydaje mi sie i wierze w to ze u ciebie on pozostanie dziewczynkwy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Dopiero teraz mogę zajrzeć na BB, myślałam, że w życiu Was nie dogonię! :szok:

Andziak, gratuluję zdrowej dzidzi! Faktycznie strasznie wyraźnie widać nuba i jest on wyraźnie płasko (czyt. dziewczynkowo :tak:) ułożony ale na tym etapie ciąży jest podobno za wcześnie na określenie płci. Co do teorii nuba to znalazłam takie dane:
At 11 weeks nub theory is only 50% accurate
At 12 weeks nub theory is 84% acurate
At 13 weeks nub theory is 90% accurate
and at 14 weeks nub theory is 94% accurate

A więc dopiero w 12 tygodniu można wysnuć jakieś wnioski na podstawie nuba, i to w 84% skuteczności. Podobno na tym etapie ciąży, w którym jesteś narządy płciowe u chłopca i dziewczynki niczym się jeszcze nie różnią. Ale ja i tak wiem, że Ty masz córeczkę a ten nub już nic a nic się nie podniesie w górę :-)

Mama, Krzysiu dał się uśpić dopiero przy drugim podejściu ...ale mi dziś dał wycisk na spacerze, jak coś było nie po jego myśli (np. szłam w inną stronę niż on chciał a on niestety czasem ciągnął albo w stronę ulicy albo za mocno chciał się oddalić od domu i wiedziałam, że nie będzie już miał siły wrócić na własnych nogach a ciężko mi go dźwigać w ciąży z pogruchotanym kręgosłupem) to odwalał koszmarne histerie, tłumaczenie nic nie dawało, siłować się z nim też nie mogłam bo mam już potworne problemy z bólem w krzyżowej części kręgosłupa i ból momentalnie mnie unieruchamia, puścić go samego też nie mogę bo momentalnie odbiegał w przeciwnym, niebezpiecznym kierunku, w wózku nie chce jeździć, nie wiem jak z tego wybrnąć :-( Pochwal się koniecznie swoim blondem :-), na pewno wyglądasz oszałamiająco jak zawsze!

kaarinka, ja łykałam ten B-100! NIACYNA! PABA! B100! B-6! B-12! TIAMINA! SS (2219875963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale chyba lepiej łykać 2 razy dziennie B-50 (mniejsze straty witaminy B6). Co do tricków to pobieżne wytyczne zamieszczałam na stronie 4182 :-), ja stosowałam kilka miesięcy dietę bogata w Ca i Mg a ubogą w K i Na, łykałam suplementy (B-100, witamina C, cytrynian wapnia i magnez), przed staraniami stosowałam kwaśny lubrykant Sylk, starania były bez orgazmu, mój M również łykał witaminę C oraz nieświadomie zakwasił organizm piwkiem i Colą :-D, starania były 2 dni i 1 dzień przed owulką, minimum 12h przed owulacją nie miałam w ogóle śluzu płodnego a pH było niskie.

patrysia
, aż dziw bierze, że nie poznałaś płci dzidziusia w 17 tygodniu ciąży, na tym etapie raczej nie idzie już pomylić chłopca z dziewczynką (o ile jest dobry lekarz, dysponuje dobrym sprzętem USG a dzidzia nie jest wstydliwa :-)). Naoglądałam się dziesiątek zdjęć USG z 16 i 17 tygodnia (wtedy miałam wizytę i dowiedziałam się o córeczce) i wyraźnie widać różnice między chłopcem a dziewczynką, jak odszukam te fotki to zamieszczę ...no ale skoro lekarz nie był pewny to zapewne jest to dziewczynka :-)

samana, według mnie na obu zdjęciach dzidzia zasłoniła nuba nóżkami.

Kasiu, ja bym brała 2 tabletki dupka dziennie - jedną rano a drugą wieczorem. Jak najbardziej możesz brać i dupka i B-Complex. Jakie te 7-latki już wyedukowane :-D, dzieci są rozbrajające ze swoją szczerością :-)

Dido, mnie tez leżenie strasznie męczy i niestety nie mogę w nocy spać ...no ale Ty już kochana na finishu i niebawem przytulisz swoją córeczkę!

Daria, a ja czuję, że jem mniej jak w poprzedniej ciąży (mniej też śpię) a waga niestety bardziej rośnie, teraz w 3 trymestrze to normalnie kilogram za kilogramem! :szok:

czarna, dobrze jakby Twój M łykał witaminę E 400iu, olej z ryb (ale nie tran) 1000 mg dziennie, L-argininę 500 mg dziennie, cynk 50 mg dziennie, L-karnitynę 1000-2000 mg dziennie i koenzym Q10 ...jeśli miałabym zawęzić to grono suplementów to wybrałabym chyba witaminę E, olej z ryb, L-argininę i cynk.

Monico, Zuzia jest prześliczna, sama słodycz!!!

Beatko, Hania jest przecudna! I jakie ma piękne, wielgachne i niebieskie oczęta! Oj będzie łamać serca facetom! :tak:

Do góry