reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Dziewczyny!

Stanowczo za rzadko się odzywam choć czytuję Was prawie na bieżąco. Muszę się poprawić.

Dziewczyny jakie te Wasze córeczki słodkie . Och.... tak córeczkę mieć :-).
MissBella tak to jest w ciąży samopoczucie czasami kiepskie ja w pierwszej ciąży myślałam , że ciąża to ciągły stan euforii no ale niestety proza życia , nerwy o zdrowie dzieciątka robią swoje. Ale zdrowiem maluszka się nie martw ja w obu ciążach chorowałam, infekcje to była częsta sprawa. W drugiej nawet musiałam brać 3 x antybiotyki. A dzieci zdrowe jak rydze. Ale rozumiem nerwy bo sama to przechodziłam.

Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia

reklama
czesc dziewczyny :-)
ja tez trzyma kciuki za Patrysie i Andziak &&&&&&&&&& oby wszystko bylo idealnie :tak:
Czarodziejko dziewczyny maja racje, powinnas wybrac sie do lekarza :tak:
Jagienko ale slodziutka ta twoja pyzia. chetnie bym ja poprzytulala :-)
u mnie tez pogoda fatalna, ponuro, deszczowo. nic tylko kocyk i lozeczko ;-)
a ja coraz bardziej sobie uswiadamiam ze znowu nam sie nie udalo i ze moje planowanie nie obejdzie sie bez pomocy lekarza :-( takze w nastepnym cyklu napewno umowie sie na wizyte.

Hejka!

Jagienko, ale Twoja Laurusia już urosła, prześliczna i przesłodka jest!

Kasiu, w takim razie nie ma już sensu robić testów a witaminę B6 bierz cały czas do pozytywnego test (poprawia produkcję progesteronu) i odstaw stopniowo dopiero po pozytywnym teście ciążowym. Kiedy testujesz? :-) Trzymam kochana kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&

Czarodziejko, jak się dziś czujesz? Może zrób dziś podstawowe badania krwi? No i pędź koniecznie kochana do lekarza!

tasha, dzięki kochana!

patrysia, ale emocje się szykują! Trzymam kciuki za córcię! W 17 tygodniu widać już wyraźnie płeć o ile dzidzia nie będzie wstydliwa :-)

Andziak, za Twoją dzisiejszą wizytę też zaciskam z całych sił kciuki!

MissBella, dbaj o siebie! Już niebawem najpiękniejszy w ciąży 2 trymestr (miną nieprzyjemne dolegliwości pierwszego trymestru, poczujesz ruchy, poznasz płeć maluszka)!

Witam,

można dołączyć...?
czytam Was od kilku dni (strasze posty) i widzę, że kilku z Was udało sie zaplanować płeć. gratuluję:-)

no to może troszkę o sobie. mam juz synka 9 miesiecznego i teraz chciałabym córeczkę (marzenie od XXXXX lat!!) staramy sie z mężem gdzieś od stycznia...w lutym poroniłam (po raz drugi zreszta) i od tego czasu miałam tylko jedną @, 3 kwietnia. brałam 5-9 dc CLO (tak jak w pierwszej ciąży), staraliśmy sie 6,8,10 i 12 dc. w 11 dc pechezryk mial 18mm a w 15 dc już 28 mm ale lekarz sam nie wiedzial czy to dwa pecherzyki czy torbielka dwukomorowa ??
ale od trzech dni mam ciagnacy sluz..wczesniej mniej plodny.ale pojawił sie juz w 8dc-po clo zdecydowaniej mniej niz kiedys. i teraz nie wiem czy owulka jeszcze bedzie czy nie?
pewnie nici z tego cyklu...

mam nadzieje ze uda mi sie "wbic" w wasze towarzystwo;) jak pozwolicie of course:)

Hallo Kobitki!!! Witam serdecznie!!!
Andziak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejszą wizytę, za dobre wieści!!!
Patrysia no trzymam tak mocno kciuki za Dziewczynkę!!!!, że aż mi się pazurki wbijają!!!!!!
Jagienka, Beatka, Aneczko ależ cudne GWIAZDECZKI, przesłodkie po prostu!!
Za namiętne staraczki trzymam kciuki, za te dwie upragnione, a i za trzy też
:-D
U nas już całkiem dobrze, czuję się dobrze, Malutka kopie jak szalona, będzie pewnie taka jak Kacuś szalona:szok:
W piątek 27 mamy połówkowe, a 29 wyjeżdżamy już do Niemiec. Nareszcie będziemy razem!!!!:-)
Zobacz załącznik 456986 a to My brzuchaci:-) Zobacz załącznik 456987

Karinka witaj!!! Dobrze trafiłaś, bo na tym forum nie dość, że są mistrzynie planowania, to jeszcze bardzo szczęśliwe! Od długiego czasu tylko raz (niestety) się nie udało!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny :biggrin2:

Cześć :-) czy ja dobrze kojarzę Cię Kasiu z Kafeterii?? Jeśli tak to świetnie trafiłaś,są tu cudowne dziewczyny,forum aż kipi życzliwością i wsparciem :tak:

Jagienko jesli dobrze pamietam Ty sie niedlugo przeprowadzasz? Dobrze kojarze?

Tak...mamy już bilety na 26 maja :tak: mam mieszane uczucia...motylki w brzuchu i zarazem niepokój..jak to będzie...?

A Ty moja droga marsz do lekarza! Chociaż podstawowe wyniki porobić-dla dzieci! Takie stany mogą być zarówno wynikiem zwykłych niedoborów jak i ważnym sygnałem że dzieje się coś niedobrego,tak czy inaczej nie powinnaś tego bagatelizować :no:

Ja na dodatek że chciałąbym dziewczynkę to w dodatku trzecie dziecko i wszyscy patrzą na mnie jak na dziwaka albo jak bym miała chorą głowę bo przecież dwoje dzieci to już dużo :zawstydzona/y: Ja mojego M też namawiam cały czas że chciałabym dziewczynkę ale on tak różnie gada sam do końca ma problem z określeniem się , gdyby była dziewczynka to tak chciałby ale ... zdecydować się na 100% to ma problem sam mówi że najlepiej to jak by się nam wpadło to by było i by się cieszył i było by dobrze ale jak to facet niezdecydowanie totalne więc działam i nie gadam jak "mi" to znaczy nam się uda to będzie dobrze i wszyscy będą zadowoleni :-)!!!

Chrzań ludzi!! Wierz mi,wiem co mówię bo przechodziłam przez to samo!! Do tej pory nieraz spotkałam się z opinią że trójka to za dużo,wtedy im mówię że chcem jeszcze jedno :-D
Mało tego...mój mąż też nie mógł się tak na 100% zdecydować więc mu pomogłam
;-) wykorzystałam fakt że kompletnie nie wiedział kiedy bezpiecznie "można" a kiedy nie :-p oczywiście do dzisiaj o tym nie ma pojęcia,zwaliłam na rozregulowanie cyklu,kiedyś mu powiem jak konspirowałam ;-):laugh2:
Trzymam kciuki i za CIebie bo widzę że zdeterminowana jesteś nie mniej niż ja byłam :-)

Axarai,śliczny brzusio!!

Axarai, jaki zgrabny i śliczny brzuszek, po prostu kwitniesz! A synuś słodziak! Ty masz wizytę 27-ego a ja zaraz po Tobie bo 28-ego :-)

kaarinka, witaj, super, że kolejna osoba chce dołączyć do naszego grona! A robiłaś badania podstawowych hormonów? Może te poronienia to z niedoboru progesteronu? Wysoka prolaktyna obniża progesteron i powoduje często bardzo wydłużone czy nawet bezowulacyjne cykle. A oprócz CLO nie bierzesz czegoś na pęknięcie pęcherzyka (typu Pregnyl, Otrivelle) we właściwym czasie? Robisz testy owulacyjne? ....bardzo też sprawę ułatwia mierzenie tempki.

reklama
Dziekuje bardzo za przyjęcie mnie do Waszego grona:*
Axarai piękny zgrabny brzusio!!! Zazdroszcze!!i bardzo młodziutko wyglądaszJ
Mam nadzieje że dołącze do szczęsliwego grona mamuś które zaplanowały płećJ
Piranha po ciąży nie robiłam żadnych badań..pierwsze poronienie to ciążą martwa i przyczyna nie znana. Drugie poronienie-z lutego-karmiłam piersią jeszcze więc nie mogłam żadnych tabletek brać (nie wiedziałam że zaszłam a jak już się dowiedziałam było za późno + gin na NFZ mnie olał) ale progesteron to mój odwieczny problem dlatego teraz startuje z duphastonem od 16dc.dziś pierwsza tabletka. Martwi mnie jeszcze to że odstawiłam pierś 4 marca a mleczko jeszcze jest..w minimalnej ilości ale coś jest
Niestety ten cykl pewnie na straty spiszę bo boję się starać skoro owulka może być dziś lub jutro a my chcemy dziewczynkę.albo nie będzie owulki wcale.
Testy mi nie wychodzą. Zawsze druga słaba kreska.przedwczoraj i wcz pierwszy raz wyszła mi lekko ciemniejsza, a tak zawsze słabe..czy to poczatek cyklu czy koniec.
A na pękniecie pęcherzyka nie biorę bo druga ciążą(pierwsza udana) –z synkiem- była po clo i sam pękł pęcherzyk.

a Ty rozumiem że druga córcia?

ciężko nadrobić tylllleeeeee stron:D

Do góry