reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia...nie dziękuje coby nie zapeszać ;)
kurde wierzyć się nie chce w takie chamstwo!! strasznie współczuję, mam nadzieję że gościu odpowie za kolizję i ucieczkę!!
Noemi my też nie rozpowiadamy o planowaniu, wiele osób wie że się staramy, ale cichoszaaa w kwestii planowania córci ;)
fajnie że gin współpracuje :) ja mam teraz coś co tu na forum się jeszcze nie przewinęło-femoston mite-miałam zapytanie w oczach co ona mi tu przepisuje, ale Piranha obczajona w temacie jak ze wszystkim :cool2: stwierdziła że te hormonki sa ok :happy:
i w międzyczasie mamy działać, jak hormony nie uregulują mi cykli to też sięgamy po ciężką artylerię :cool2:
cholera jakbym wiedziała ze takie jajce wyjdą po tabletkach to bym je z pół roku wcześniej rzuciła a cholerę:wściekła/y:

Martika...u to kuzyn przegina , musicie go cisnąć, bo się chłopak przyzwyczaja...

reklama
Gal, dupka najlepiej bierz 2 tabletki - jedną rano a drugą wieczorem. Mi w cyklu, w którym brałam tylko jedna tabletkę nie udało się zajść w ciążę, zaszłam w pierwszym cyklu, w którym brałam 2 tabletki dziennie. Mam nadzieję, że siłownia pomogła odreagować, mnie wysiłek fizyczny bardzo odpręża psychicznie.

Ewcik, a mi dziś bank przesłał faxem pismo, na które czekałam dosłownie kilka lat więc chyba nie mam już co bać się skarbówki i mykam w tym tygodniu do nich z odwołaniem, nie będą mieli gratis żadnej kasy ode mnie :-) Co do żłobka to po pierwsze boję się tych chorób a po drugie nigdy nie miałam żadnej pomocy przy synku i on by chyba jakiejś traumy dostał gdyby nagle zamiast mamy zaczęła się zajmować nim zupełnie obca osoba ...no ale przecież kiedyś i tak będę musiała sobie z tym faktem jakoś poradzić posyłając synka do przedszkola, liczę jednak, że wtedy będzie już z nim jakaś komunikacja i da sobie pewne rzeczy wytłumaczyć. Strasznie miłe jest to co na końcu napisałaś, dziękuję Ci kochana!

Mama, o żesz Ty, ale mi smaka na piwko narobiłaś :-D ...takie z soczkiem malinowym, mniam, mniam.

martika, ja też hehehe zapisałam sobie wczoraj przepis Mamy na sernik i mogę nim (tzn. przepisem bo sernika jeszcze nie robiłam :-D) częstować na lewo i prawo.

czarna, ja swojego też nie wtajemniczałam i m.in. dlatego nie łykał części suplementów, jestem pewna, że gdybym go wtajemniczyła to na przekór robiłby odwrotnie bo ten typ tak ma :-D

Truskafffko, dzięki kochana! A ja sobie tak po cichu zgadywałam, że pewnie chodzi o Calcium Citrate i udało mi się trafić w dziesiątkę :-) I Ty też mnie piwkiem tu kusisz? :-)

natusia, strasznie współczuję stłuczki, co za chamstwo i pech okropny :-( Ślicznie Ci się tempka wspina na wykresie :tak:

Noemi, będziesz się zaopatrywać w ten Cassava Root? :-) Ano wykres wygląda na razie bezowulacyjnie :-(, myślę, że warto podziałać z bromkiem bo zapewne miesza tu Twoja prolaktyna.

Jagienka dziekuje i fajnie ze wpadlas,
i widze ze dalej walczysz z posilkami ona taki niejadek jak moj Marcel i do dzis malo co je, tylko ulubione posilki
daj no jakies zdjecie pyzuni
o jaki ci wozek chodzi bo ten pomaranczowy quinny buzz sprzedalam bo duzy byl i ciezko mi bylo go do auta pakowac i jezdze tym moim bugaboo bee plus i jestem z niego mega zadowolona

hello babeczki :-)
Gal kochana tule :-( czemu to wszystko musi byc takie skomplikowane :-(
Natusia widze ze ty tez nie mialas dzisiaj najlepszego dnia :-( mam nadzieje ze uda sie odnalesc tego goscia.
Piranha bardzo cie podziwiam ze bez pomocy innych radzisz sobie po tych wszystkich nieprzespanych nocach :szok: naprawde dzielna z ciebie kobitka. patrze codziennie na twoj suwaczek i juz 31 tygodni za toba :szok: kiedy to tak szybko zlecialo?
zrobilam dzisiaj test owul. wieczorem i tylko jedna kreska. wiec byc moze owul. byla i dlatego postanowilam uzywac od dzis ten krem na progesteron. zobaczymy co bedzie dalej.
dzieki dziewczyny za kciuki :-)

ewcik nie martwie sie jej waga bo ona jest pod kontrola lekarza i je co 2-3h po 120-150ml wiec nie jest glodna, poprostu ma takie spalanie,
a drugie to ona duzo stracila na wadze jak ja mialam na samym cycu
i dopiero jak miala 3 tyg doszla do wagi urodzeniowej
chlopcy tez tacy byli i sa dalej szczupli bo Oscar ma 7 lat a wazy 19kg
pozatym lekarz mi powiedzial ze dzieci urodzone z taka duza waga powoli przybieraja pozniej,
bo jak by miala podwoic swoja wage jak dzieci ktore urodzily sie wtedy co ona z waga np 3kg i teraz waza ok 6kg to ona by musiala wazyc teraz ok 9kg to wyobraz osbie dziecko 10 tyg o takiej wadze, a tak to wyrownala do dzieci z normalna waga urodzeniowa

Ostatnia edycja:
Truskafka ja dlatego odstawiłam anty pod koniec zeszłego roku i miałam chyba z 3 cykle fajne regularne a 1 jaki obserwowałam typowo książkowy owu na pewno była a teraz pomieszane z poplątanym. No z planowaniem lepiej nic nie gadać bo zaraz za wyrodną matkę Cię biorą a jak się nie uda to już w ogóle.

Piranha ja bym chętnie kupiła ale cena 40$ nie dla mnie za drogo i ja wolę zamawiać w Polsce Licorice root zamówiłam w ten sposób że napisałam na allegro do sprzedawcy i bez problemu mi zamówił i do domku mi przyszło. Ja słyszałam też o korzeniu manioka ale tylko jakieś przyprawy mi wyskakują. Chętnie bym czegos sprobowała ale boję się zamawiać na zagranicznych stronkach. Piranha a co do tego bromka to zacząć go brać w maju a staranka od czerwca? Mogę tak zrobić? Powiem Ci że mój gin za bardzo się prl nie przejął ale za to o estradiolu mi kilka razy mówił, że za niski i sam proponował monitorin od ok 10 dc. No zobaczymy od maja wkraczam z dietą i resztą suplementów i walczymy o owulkę:-)

Noemi, u mnie było zawsze to samo po odstawieniu antyków - pierwsze 2-3 cykle idealne a potem zaczynało się wszystko rozjeżdżać coraz bardziej z miesiąca na miesiąc, stąd zależało mi by w ciążę zajść zaraz po odstawieniu - no i udało się w drugim cyklu starań, z których to mam mojego Krzysia :-) Zrobiłabym tak jak piszesz czyli bromek od maja. Dziwne, że gin nie przejął się prolaktyną skoro to właśnie prolaktyna jest często odpowiedzialna za niski poziom estradiolu i cykle bezowulacyjne, jestem pewna, że bromek Ci pomoże i będę trzymać za to z całych sił kciuki!

To dziwne ale prawie nie spałam ostatniej (i nie tylko ;-)) nocy, cały dzień był dość męczący a w ogóle nie chce mi się spać :-) ...no ale najwyższa pora zmykać już pod kołderkę więc dobrej nocki wszystkim życzę!

witam sie przed pracą;)

Truskafffcia adres spisany-jutro wyslę :)

Pirania też się domysliłaś :-);-)mam nadzieję,że pospałaś ....

widzę ,że wleciały nasze mamuśki:)Monico,Jagienko witajcie ;)))

dobra lecę bo dzieci już ubrane.
paaaaaaaa-tęsknijcie ;))

Beatka
właśnie byłam ciekawa tego Quinny,ja też nie byłam zadowolona z mojego wózka w wersji głębokiej,spacerówka jest super ale gdybym miała jeszcze raz kupować zdecydowanie bym go nie kupiła...teraz rozglądam się za jakąś lekką spacerówką,chciałam Bebe Comfort-Loola ale jest ciężki..a te Bogaboo są lekkie?
Wagą Hani się nie przejmuj,tym bardziej że chłopców masz filigranowych :tak:
Wklejałam moją Bubę parę stron wcześniej ale wkleję jeszcze dzisiaj parę dla Ciebie,wieczorkiem wykasuję :)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny :biggrin2:

u mnie zimno, szaro i znowu deszcz....:wściekła/y:

Piranha co do mojego testu poz owul, to w 13dc zrobilam az 3, poniewaz nie moglam uwierzyc, ze juz wyszedl pozytywny. Dwie piekne krechy, a 14dc zrobilam jeszcze z ciekawosci czy oby na pewno. Jednym moim problemem to jest ze ja nie mierze temp---jestem niesystematyczna w porze wstawania, :eek: Od dzis biore dupka, bede go brala wieczorkiem a co z witB, brac ja nadal, czy przestac i lykac kwas foliowy??? Bo ja juz innych suplementow nie biore, FertilCare sie skonczylo i jeszcze nie kupilam. Co robic?????

Gal nie martw sie, ja pamietam jak na kafe pisalas razem z mamuskamimi, ze witB wam wszystko poprzestawiala, mam nadzieje ze wszystko szybciutko wroci do normy i 3mam kciuki za twoja coreczke

Mama
twoj przepis na sernik musial byc bardzo smaczny, tak wiec postanowilam go zrobic w piatek, moj M chyba oszaleje ze szczescia, bo on uwielbia, tylko ze ja nie robie. Jesli mi wyjdzie ( boszeeee aby sie udalo) to dopisze go do listy ciast na komunie:biggrin2::biggrin2: Milej pracy

Natusia alez mialas okrooopny dzionek, mam nadzieje ze szybko znajda tego "gnojka" i bedzie mial problemy...

Jagienko sliczniutka jest ta Twoja ksiezniczka, wielkie buziaczki i niech duza rosnie:biggrin2:

Dziewczyny uciekam robic sniadanko, pakowac lunch box, i jeszcze trosze i zaczynam walczyc z wstawaniem coreczki, jejku pogoda mnie dzis wykonczy:wściekła/y::wściekła/y:

Milego dzionka i buziaczki

Do góry