reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziecię moje zasnęło to mam chwilke dla siebie:-)

dziekuje za miłe przyjęcie:* mam nadzieje że rozgoszcze tu na dłużej, bo razem zawsze raźniej no nie:)

Patrysia trzymam mocne kciukasy za wizytę!!
Andziak super, gratulacje!!!!
Truskaffka a bierzesz jakies leki na wywołanie owulacji?bo nie doczytałam jeszcze wcześniejszych postów..

reklama
AndziaK ciesze sie! Niech Ci mala zdrowo rosnie w brzuszku:tak:
Mama sernik chlodzi sie w lodowce. Geba mi sie cieszyla jak rozpuszczalam te wszystkie jajeczka, monety zajaczki i inne diabelstwa , ktore dzieci na zajaca podostawaly:-D Oni raczej nie jedza czekolady a na polewe jak znalazl.

Kaarinka witaj i zapraszamy do wspolnego planowania plci :-)
Andziak super ze wszystko w porzadku i skoro czujesz ze to dziewczynka to napewno tak bedzie :tak:
Axarai wow:szok: jaka laska, i ty masz juz dwoch nastoletnich synow :szok: to niemozliwe :no: poglaskaj Adusie od forumowej ciotki :-D
Truskafffka kochana jestes :-) milo ze ktos jeszcze wierzy. podoba mi sie twoje nastawienie bo widze ze tez nie masz latwo z zajsciem a pomimo tego nigdy sie nie rozczulasz nad soba :tak:

kaarinka, u mnie po ciąży pojawiły się problemy z prolaktyną (podniesioną na szczęście miałam tylko tą po obciążeniu, tzw. prolaktynemia czynnościowa), jestem niemal pewna, że u Ciebie to ten hormon jest problemem (wydłuża cykle i czasem sprawia, że są bezowulacyjne co sugerowałyby ujemne testy, obniża progesteron, kiedy jest go dużo to może pojawić się wypływ mleka). Polecam Ci z całego serca B-Complex z witaminą B6 o dziennej dawce 100 mg (można zakupić na Allegro, w aptekach raczej się tego nie dostanie, witamina B6 inhibituje prolaktynę, poprawia owulację i zwiększa ilość progesteronu w fazie lutealnej, u mnie pod jej wpływem kreski testowe na testach owulacyjnych zaczęły ciemnieć) ale w Twoim wypadku sprawdziłabym hormony gdyż może będzie potrzebny Bromergon albo inny lek na zbicie prolaktyny. Ano udało się i druga będzie córcia :-), nie ukrywam, że zastosowałam parę tricków by dopomóc losowi :-)

tasha, no to już niedługo zobaczysz się z córcią, znów wysyp wizyt będzie :-)

Czarodziejko, bardzo dobrze, że kupujesz ciśnieniomierz, ja mam i czasem sprawdzam co i jak.

Andziak, gratuluję zdrowej córeczki! ...bo że to córeczka to my już wszystkie tu dobrze wiemy! :tak:

Truskafffko, spałam 5 godzin z pobudkami i 2 wizytami w WC więc wynik lepszy jak wczoraj :-D

Zaraz próba uśpienia synka ale jak znam życie to Krzysiu znów ma inne plany na dziś :-D

witam wszystkich:-)
aneczka gratuluje udanej wizyty i coreczki;-)
ktos teraz bedzie testowal chyba gal co?
patrysia trzymam kcuki zeby sie dzis pokazala pipulka :tak:
ja lece dalej na zakupy nic dostac nie moge;/ milego dnia wszystkim...
a zapomnialam jagienka super pyziunia z twoje Laury jak bym moja Nadie widziala:-)
a jeszcze axari super figurka chyba mam większy brzuszek;p

KInga dziekuje a Ty w tym miesiacu czekasz na 2 kreski czy ten odpuszczony? bo ja czasami sie gubie, ktora co kiedy i jak... ale staram sie ta niewiedze korygowac
wink2.gif
my tylko marzec odpuściliśmy. Teraz staramy się z mężem nadal.. aż w końcu kiedyś się uda! :) mamy czas. Jedynie co to różnica miedzy dziecmi bedzie u nas wieksza bo Fiol coraz to starszy...ale to mi nie przeszkadza już.
tak wiec kciuki 3majcie:)
Tak samo ja bardzo 3mam za WAS:)

axarai
ślicznie wyglądasz! ciąża ci służy :happy: pozdrawiam
jagienko śliczne zdjecia córuni:)

a mój syn dziś miał mecz i wygrali puchar z grupą:)))))!!!!!! :-) dumna jestem!

reklama
AndziaK- ja tam tez inaczej u Ciebie nie zakladam nic Tylko ze to corcia:)))))))))!!!!
Najwaznijesze ze rozwija sie prawidlowo! I niech tak zostanie:)

Patrysiu- mocno sciskam...pewnie juz jestes u gina:)))))

Kinga- i za ciebie Kciuki nieustanie!!!!!!!

Bylam z Maksiem na polku...pograbilam troche...dotlenilam sie a teraz najchetnie poszla bym spac:)

Do góry