reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej babolki!

Dziękuję za kolejne kciuki!:-) Trochę odświrowałam:-D i pozostaje czekać, czekac, czekać, czekać, no.... i czekać:-)
Czasami sobie myślę, że dobrze by było podejrzeć siebie w środku, po prostu żeby wiedzieć , tak czy tak;-)

Noemi- przypomniało mi się , że pytałaś, gdzie kupiłam tę cole. Kupiłam ją w zwykłym sklepie:-)

Mama05-jakoś na razie nie myslę o robieniu testu, bo zawsze przed zrobieniem go czuję, że nic z tego, ale teoretycznie 22 kwietnia. W przyszły wtorek zrobię progesteron, to będzie 6 lub 7 dpo.

Andziak- a jakiej firmy używaliście prezerwatyw?

Merylin- przerzuć na mnie trochę tych mdłości, oczywiście razem z fluidkami:-)

Truskafffka- fajnie, że się wyluzowałaś, daj mi trochę tego luzu:-)

MissBella- może syrop z cebuli z miodem, oby Ci się szybko poprawiło:tak:

hej kobitki. ja juz po pracy. u mni kiepsko, brzuch pobolewa od trzech dni, test owulacyjny nadal negatywny i jeszcze na dodatek w sluzie pojawily sie takie strzepki krwi :szok: wszystko wskazuje na objawy owulacji ale test nadal negatywny :confused:
dobra dziewczyny juz wam nie przynudzam.
Czarodziejka jak tam zabek? ja tam dentysty sie nie boje, ale nie przepadam tam chodzic ;-)
MissBella bidulko oby ci przeszedl ten bol gardla...

400624_339645516046783_169274433083893_1409142_875373631_n.jpg

Jestem...Zyje....:))))
Obylo sie bez kanalowego..W ogole mi tego zęba nie ruszyl bo od 2 dni juz nie boli tylko pulsowal..pol roku temu ten zab byl czyszcony a teraz co mnie bolal -okazalo sie ze nerw obumieral i stad ten bol!!!!sprawdzal mi gosciu lodowatym wackiem i nic...stukal i nic...zumb zdech...i dobrze!!!!
No ale skoro juz tam bylam to zrobil mi inny zab ktory byl nastepny w kolejce....niestety dwa razy mnie ukuł (znieczulenie) ale nie czulam nic...tylko pol twarzy mialam jak mumia:))))

Jesooo odetchnelam..za 2 tygodnie nastepna wizyta...wiec za 2 tygodnie znowu Was zakatuje gadkami o dentyscie:))) takze kupcie nerwosol:)

Karola Wi
taj:))))
Decyzja o 3-cim dziecku nie watpliwe do najprostrzych nie nalezy...przynajmniej jak dla mnie ..ale tu sa dziewczyny ktore bardzo swiadomie zapragnely miec dzidziusia!!! Ja jestem z tych co wybiegaja mega mocno w przyszlosc i najpierw analizuja jak to bedzie z trojka...i czy sie decydowac.Jak rodzilam Maksysia...od razu mowilam do meza...trzecia bedzie corcia za jakies 3, 4 lata...i faktycznie tak to czulam. Jednak teraz kiedy juz jest tak fajnie, chlopcy razem sie bawia...Macius w przedszkolu ja z maksiem...wszystko w zasadzie moge zrobic..po prostu mi sie juz nie chce!!!
Nie zapieram sie rekami i nogami....bo wiecie jak to z tym zapieraniem bywa:)))))
Ale na te chwile gdybym "miala niespodzianke" do najszczesliwszych bym nie nalezala...i to bez wzgledu na plec!!!! to akurat przestalo miec dla mnie znaczenie!! pewnie tez bym sie cieszyla ale i bala jak to bedzie.
Mysle ze na wszystko przychodzi czas...byc moze i na mnie przyjdzie...Tym bardzej ze moj malz jak najbardziej chce miec troje:)))))

Patrysiak- A Ty skarbie nie boj zaby...podolasz!!!! a to ze budujecie dom to mega wielka radosc!!!!!
moze poczatki nie beda latwe ale pozniej...bardzo bedziesz szczesliwa!!!!!

Co ja to jeszcze mialam......

No nic Sciskam Was mega mocno:)))))

Noemi podoba mi się ten optymizm :)
Gal wiesz, gdzieś tam w zakamarkach cały czas czai się strach i stres...ale co robić...mam jakiś taki spokój mimo wszystko, wiem że nam sie uda...to nawet nie wiara, po prostu wiem :)
zajmie nam to może więcej czasu, ale doczekamy się naszego maleństwa..może nawet córuni ;-)
i przesyłam tego spokoju wewnętrznego ...różowego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andziak będzie córa, a za syna trzymam kciuki,żeby tylko na podejrzeniu się skończyło
Czarodziejka ufff ;) dobrze że po wszystkim
za dwa tygodnie już z górki będzie hehe
najwazniejsze że ząb nie boli :)
Marzycielka oby to małe archiwum x zakończyło się dwoma pięknymi kreskami :) &&&&&&&

reklama
Czarodziejko, cieszę się, że wizyta u dentysty bezstresowa a z zębem już lepiej.

Truskafffko
, akcja "strych" chwilowo wstrzymana po wywiezieniu 14 m3 gratów, teraz dla urozmaicenia ;-) remontuję inne części domu, dziś np. M pomalował mi jedną ścianę na czerwony kolor w pokoju o kolorystyce Black Red White :-) Chciałabym przed czerwcem jak najwięcej zdążyć porobić, niestety od dłuższego czasu zamaka jedna ściana w salonie (aż tynk zlazł i grzybek wyskoczył :-() i prawdopodobnie po powodzi pękła rura gdy budynek osiadł (to samo stało się w kuchni ale rura już załatana), czeka nas więc rozkuwanie całej ściany i szukanie źródła problemu, muszę też zdemontować oczko wodne a czas ucieka jak szalony. Ty już niebawem kończysz dupka i zacznie się nowy, pełen nadziei cykl!

Gal, strasznie Ci kochana kibicuję i zaciskam z całych sił kciuki za piękny finał tego cyklu!

Bociek na suwaczku dotyka już pakuneczkiem kołyski, mogłoby ptaszysko trochę zwolnić :-D

Jutro wybywam na ślub i wesele 80 km za Wrockiem tak więc nie będzie mnie od południa do wieczora. Życzę Wam wszystkim kochane miłej soboty!

Do góry