reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Dziewczyny!

Dawno mnie nie było ale jakoś nie mogę nadążyć ze wszystkim ostatnio. Praca dom, praca dom i znowu praca dom a do tego BUNT DWULATKA. Jednoczę się z wszystkimi mamami obecnych dwulatków. Czytam Was w miarę na bieżąco i kibicuję i co po niektórym z Was zazdroszczę ( oczywiście tak pozytywnie ) ale przede wszystkim gratuluję
Patrysiak i Axarai - córeczek. Jak ja bym chciała usłyszeć od lekarza , że będzie dziewczynka. Ale może kiedyś.Na chwilę obecną staram się przekonać męża na 3 dzieciątko ale kiepsko mi to idzie mając obok zbuntowanego dwulatka:-D.
Czarodziejka - piękne zdjęcia nam prezentujesz zawsze się uśmiechnę. A jeszcze szukałam w empikach poznańskich książki o której kiedyś pisałaś The secret. Ale nakład wyczerpany i nie mogę jej nawet w necie poszukać.

Wiecie dziewczyny czasami boję się sama decyzji o 3 dzieciątku jak ja wszystko pogodzę pracę i dom . A jakie Wy dziewczyny do tego tematu macie podejście? Bo być może panikuję ale na chwilę obecną doba jest za krótka.

Miłego popołudnia

Cześć Karola, bardzo ci dziękuję za miłe słowa. Co do decyzji o 3 dziecku w 100% rozumiem i Twoje i męża obawy. Bo ja mam je cały czas. Gdyby nie to, że ta 3 ciąża to była po prostu wpadka myślę, że jednak nie zdecydowalibyśmy się z mężem na 3 dziecko (pomimo marzenia o córce). I nawet teraz kiedy już oswoiłam się z myślą o kolejnym dziecku i dowiedziałam się, że będzie dziewczynka to chwile ogromnego szczęścia przeplatają się z chwilami zwątpienia i nawet podłamania; momenty przekonania, że wszystko się ułoży i damy radę mieszają się z chwilowymi okresami paniki. Trójka małych przecież dzieci, praca, której do końca nigdy nie można byc pewnym, rozpoczynjaca się budowa domu i starszak, który w przyszłym roku zaczyna szkołę. To są bardzo trudne decyzje i chyba powinnam być wdzięczna, że los zadecydował za mnie:-)
u mnie akurat bunt 2-latka przebiega bez hardcorów. Młodszak to taki ktoś, kto ma przysłowiowego "diabła w tyłku" ale jest do opanowania. Pozdrawiam i życzę cierpliwości

reklama
Czarodziejko gratuluję synusiowi wyników!! Pewnie jesteś dumna, ja bym też była. Po mamusi taki mądry:-)
Merylin współczuję i życzę lepszego samopoczucia.

Patrysiak tak jak piszesz , życie zdecydowało za Ciebie ale najważniejsze , że nagrodą będzie dziewczynka. Kurcze tylko jeżeli chodzi o mnie to zabezpieczamy się i mój mężulek tego bardzo pilnuje. Także z wpadki chyba nici . Chyba , że jakąś akcję prowokację uskutecznię :sorry2:. Nie no nie mogłabym mu tego zrobić . Musi też chcieć. No i bądź tu kobieto mądra z jednej strony niespełnione marzenie o córeczce a z drugiej brak odwagi na ten krok. No i jeszcze moje 36 lat też jakoś mnie obciąża :baffled:.
Ale bardzo mi się miło tu zagląda bo wszystkie rozumiecie pragnienie posiadania danej płci w domu szczególnie gdy nie jest to 1 bądź 2 dzieciątko. A moje otoczenie patrzy na mnie jak na dziwoląga , że jeszcze mi w głowie 3 dziecko . Kurde nie rozumiem tego. Ale dziewczynki miłego wieczoru i udanych boboseksów dla starających się .

Dziewczyny proszę o radę !! Obudziłam się dzisiaj chora, boli mnie gardło, mam stan podgorączkowy i lekki kaszel. Narazie kuruję się herbatą z miodem i sokiem malinowym ale czuje, że gardło boli coraz bardziej :baffled:
Jakie polecacie leki dla kobiet w ciąży na ból gardła?? Czytałam o Tatnum Verde i chyba wyślę M do apteki...
Najgorsze jest to, że moja siostra przechodziła w tym tygodniu anginę, dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy czuje się lepiej, a mieszka z mną i boję się, że się zaraziłam :baffled:

Ostatnia edycja:
Czarodziejka gratuluje super wyników u synka. Wiem jakie to miłe uczucie, jak się rośnie jak się usłyszy coś takiego na temat własnego dziecka. Ja też puściłam Filipka jako 6 latka do szkoły. ( wszystkie testy i spotkanie z psychologiem przeszedł wzorcowo a nawet lepiej ) i generalnie jestem bardzo zadowolona z faktu , że filip jest w szkole. Bardzo się zmienił ale na plus. Zdecydowanie stał się bardziej opanowany ( bo raczej zalicza się do dzieci baaardzo aktywnych) no i taki mądry. Zapisał się do kółka szachowego szkolnego i jest git. Jedynie na początku mieliśmy problem bowiem jego najlepsi kumple zostali w przedszkolu i pomimo , że było wiele dzieci z jego grupy przedszkolnej to tęsknił jednak za swoimi kumplami. Z resztą nadal czeka jak przyjdą do szkoły w tym roku . Ale on jest dumny , że będzie już 2 klasie. Poza tym jest jeszcze jeden plus,odkąd nauczył się biegle czytać, czyta za mnie bajki bratu ;-).

Czarodziejka fiu fiu..brawa dla synka:tak:
MissBella współczuję chorósbka, ratuj się czosnkiem, lipą, tantum verde można, coś pzreciwbólowego na bazie paracetamolu. Zdrówka!!
Karola Witaj :) ehh te decyzje, wieczne dylematy. Powodzenia ;)
Marylin &&& żebyś za często nie musiała tulić kibelka ;)

MissBella niestey w obu moich ciążach ze względu na czas bycia w ciąży jesień, zima gardło miałam non-stop chore. I jedyne na co mi lekarz pozwałam to apap w przypadku temp. i woda morska w sprayu do gardła. Na chwilę obecna proponuje Tobie płukanie szybciutko gardło wodą z solą ( wiem , że przy mdłościach nie będzie Tobie łatwo ale uwierz mi działa ) i proponuję czosnek jako naturalny antybiotyk. Najlepiej podsmażyć go na masełku i zjeść z chlebem. Zdrówka

Miss ja bralam tantum verde i oscillococinum.Karola ja wpadlam z zabezpieczeniem nic nie daje 100 %
Czarodziejka brawa dla synka.U nas od wrzesnia dwie zmiany Filip 4 klasa Bartek 1 A i jeszcze kuba przedszkole zaczyna.A ja juz bede w osmym miesiacu

witajcie, witam sie popoludniowo z kawusia :-)
Rano lenistwo, dol... a pozniej, och co za dzionek... domek wysprzatany, pranko zrobione, trawka skoszona no i w kwiatkach tez zdazylam podlubac, wujek McDonald zaserwowal obiadek dla mami i corki. Teraz kawusia, pozniej jeszcze ogrodeczek z kwiatkami przed domkiem i wlolalaaa dzionek zaliczony perfekcyjnie :-):-)

reklama
Hej Kobity:-)

Piranha a co sądzisz w ogóle o planowaniu bliźniaków? O skuteczności tych ziółek? W ogóle masakryczna cena 40$ dobrze przeczytalam:-p A Roobios nie wiem czy dobrze napisałam jest polecana przy planowaniu córeczki? Dzisiaj żując gume uświadomiłam sobie, ż jest w niej aspartam:-)

Andziak a po co brałaś oscilococtinum znów nie wiem czy dobrze napisałam;p;p;p znów jakiś suplemencik ktory pominęłam:-) Andziak Wy stosowaliście prezerwatywę? Nie martw się u mnie w rodzince sami chłopcy i sobie tak czasami myślę, że jeżeli innym się nie udaje to czemu akurat mi się ma udać jak moje marzenie jest też marzeniem innych...Ale dzisiaj jest dobry dzień będziemy miały ukochane córki i synów:-)

Ja dzisiaj znów kalendarz przeglądałam i odliczałam chyba sobie kartkę wydrukuję z dniami i będę codziennie skreślać:-D

Do góry